FOLLOW US: facebook twitter

Α’ Βραβείο για το 2ο Γυμνάσιο Πύργου στον Διαγωνισμό «UnPatrimoineenPartage»

Ημερομηνία: 19-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου απέσπασε το Α’ Βραβείο στον Διαγωνισμό CEO-FIPF 2018 « UnPatrimoineenPartage »του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας. Η τάξη Β2 σε συνεργασία με την καθηγήτρια Γαλλικών Αικατερίνη Ζούνη συμμετείχε στον διαγωνισμό με την δημιουργία   «UnHéritageenPartage – UnPatrimoinesansFrontières» που σημαίνει «Μία κληρονομιά να μοιραστούμε, μια κληρονομιά χωρίς σύνορα». Οι μαθητές ακολούθησαν τον δρόμο που χάραξε η ιστορία του τόπου τους και πρότειναν ένα όμορφο ταξίδι για να βρούμε τις αξίες που μοιράζονται όλοι οι πολιτισμοί και να χτίσουμε πάνω σε αυτές τις αξίες γέφυρες επικοινωνίας,σημεία αναφοράς που ενώνουντους λαούς όλου του κόσμου.

Μία συναρπαστική περιπέτεια που είχε σαν κίνητρο την ανάγκη να μοιραστούν τα ιδανικά, τις αξίες του αρχαίου κόσμου και του ολυμπισμού όπως η καλλιέργεια του σώματος και του νου, η ευγενής άμιλλα, η φιλία, η αλληλεγγύη, ο αυτοσεβασμός και ο σεβασμός του άλλου και κυρίως η ειρήνη σε όλο τον κόσμο: στην πραγματικότητα μια κληρονομιά χωρίς σύνορα! Το όμορφο ταξίδι ολοκληρώθηκε με τον χορό των Ιέρειων και τον Ορφικό Ύμνο στην Ήρα υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής κας Χαράς Παπαδοπούλου.

Σημαντική υπήρξε η αρωγή του Δ/ντή του 2ου Γυμνασίου κ. Γεωργίου Κομιώτη στην όλη προσπάθεια πραγματοποίησης και συμμετοχής στον Διαγωνισμό και η πολύτιμη βοήθεια των κκ.ΝικολάουΠανόπουλου, καθηγητή της παράλληλης στήριξης, Κω/νας Σωτηροπούλου καθηγήτριας Πληροφορικής για τις λήψεις και της Σταυρούλας Ζούνη για το μοντάζ της παραγωγής video.  Τέλος, αξίζει ακόμη να αναφέρουμε ότι η σημαντική αυτή διάκριση του 2ου Γυμνασίου θα διαγωνιστεί στην συνέχεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η ευχή όλων είναι να συμπεριληφθεί στην απονομή του βραβείου τον Σεπτέμβριο και το ευρωπαϊκό πρώτο βραβείο.

Λίγα λόγια για τον Διαγωνισμό: Στο πλαίσιο του πρώτου Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Ένωση Kαθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας (APF FU Grèce) – μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικών (FIPF) – σε συνεργασία με την Επιτροπή Δυτικής Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλλων Καθηγητών (CEO-FIPF), διοργάνωσε τον έβδομο Διαγωνισμό στην Γαλλική Γλώσσα και πρότεινε στους μαθητές να  δουλέψουν  σε ψηφιακή μορφή με το ακόλουθο θέμα:«Να μοιραστούμε την Κοινή μας κληρονομιά».
Σηματοδοτώντας την 100ή επέτειο από το τέλος του ΠρώτουΠαγκόσμιου Πολέμου και την ανεξαρτησία πολλών κρατών μελών, το έτος 2018 έχει συμβολική και ιστορική σημασία για την Ευρώπη και την πολιτιστική της κληρονομιά. Οι στόχοι του Ευρωπαϊκού Έτους είναι να ενθαρρυνθούν
την κατανόηση και την εκτίμηση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης ως κοινό πόρο, την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ιστορία και τις αξίεςκαι να ενισχύσει την αίσθηση ότι ανήκει σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο, με κοινές αξίες που μοιράζονται και ανήκουν σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος