FOLLOW US: facebook twitter

«Αχ αυτά τα φαντάσματα!»

Ημερομηνία: 05-10-2016 | Συντάκτης:

fantasmata-heterronymous1

Πρεμιέρα στις 13 Οκτώβρη από την θεατρική Ομάδα των HETERRONYMOUS με την κωμωδία του Εντουάρντο ντε Φίλιππο στο Κουρβισιάνειο Γαστούνης

– Σε σκηνοθεσία της Μαριάνας Κοντούλη

Πιστεύετε στα φαντάσματα;  Μπορεί ναι. Μπορεί και να τα θεωρείτε όλα αυτά….ψευδαισθήσεις και δεισιδαιμονίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως την αλήθεια θα τη μάθουμε σύντομα! Πού; Μα στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης όπου από τις 13 έως τις 23 Οκτώβρη τα… «φαντάσματα» θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας!

Η Θεατρική ομάδα των Heteronymous βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες και καθημερινές πολύωρες πρόβες για την θεατρική παράσταση που ετοιμάζει φέτος «αχ αυτά τα φαντάσματα» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κοντούλη, που θα ανεβάσει σε εφτά προγραμματισμένες παραστάσεις που θα δοθούν στις 13-14-15-16 και 21-22 και 23 Οκτωβρίου 2016. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την επόμενη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Κουρβισιάνειο.

fantasmata-heterronymous5

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας, μας μεταφέρουν στο κλίμα της προετοιμασίας, στα παρασκήνια, με μια δικιά τους από καρδιάς ανάρτηση στο f/b, που φωτογραφίζει και την μαγεία των ερασιτεχνικών ομάδων που για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος και για να βγάλουν πέρα την παράσταση, στηρίζονται αποκλειστικά στο μεράκι τους, στην συλλογική δουλειά και στην αγάπη για το θέατρο και την τέχνη.

fantasmata-heterronymous3

«Ελλείψει χρημάτων, εκτός από ηθοποιός, αναγκάζεσαι να γίνεις ξυλουργός, σκηνογράφος, ενδυματολόγος….. Βάφεις, κολλάς σίδερα, αλλάζεις λάμπες, σκουπίζεις, καθαρίζεις, κατασκευάζεις και επιδιορθώνεις κοστούμια, αξεσουάρ….. Κουράζεσαι, ξενυχτάς για να τα προλάβεις όλα, κάνεις πλάκα για ν’ αντέξεις, γιατί την άλλη μέρα έχεις να πας στη δουλειά. Την άλλη, την “κανονική”…..Μα είναι τόσο όμορφα και δημιουργικά όλα αυτά. Όπως είπε κάποιος χθες κατά τις 3 το πρωί: “Ωραία δεν περνάμε ρε παιδιά; ” Αυτή είναι η “μαγεία” των ερασιτεχνικών ομάδων!»

fantasmata-heterronymous4

Λίγα λόγια για το έργο

Αυτό και αν είναι συγκατοίκηση! Στη Νάπολη, σε ένα σπίτι μεγάλο και γερασμένο, άνθρωποι και φαντάσματα μοιράζονται τις μέρες και τις νύχτες τους, κυρίως τις νύχτες. Ψυχές αγαθές αλλά και καταραμένες, πλάσματα τίμια αλλά και κομπιναδόροι συνθέτουν ένα παζλ απόλυτου σουρεαλισμού σε μία από τις διασημότερες κωμωδίες του ιταλικού θεάτρου. Αν και το «Αχ, αυτά τα φαντάσματα» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο δεν είναι απλή κωμωδία, είναι μια σπουδή πάνω στην ανθρώπινη απληστία και στον εγωισμό, πάνω στα ποταπά στοιχεία του ανθρώπινου χαρακτήρα που μας απομονώνουν και βγάζουν μπροστά το χειρότερο εαυτό μας…

fantasmata-heterronymous2

Ραντεβού λοιπόν στη Γαστούνη από τις 13 Οκτώβρη,  για μια εξαιρετική όπως φανταζόμαστε παράσταση. Εξάλλου η Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού heteronymous μας εκπλήσσει πάντα ευχάριστα για τις καλλιτεχνικές της επιλογές, όσο βεβαίως και για την υψηλή αισθητική της. Στην προκειμένη περίπτωση, ακόμα και η αφίσα της παράστασης, όσο και ορισμένες φωτογραφίες από τις πρόβες είναι απόλυτα καλλιτεχνικές!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος