FOLLOW US: facebook twitter

Αχαϊα-Ηλεία-Αιτωλοακαρνανία τιμώνται στην 34η «Φιλοξενία»

Ημερομηνία: 18-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Απ. Κατσιφάρας: Είμαστε πολλοί στην κοινή προσπάθεια ν’ αλλάξουμε τα δεδομένα του τόπου μας

Η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία θα φιλοξενηθούν στην 34η διεθνή έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη, 9-11 Νοεμβρίου, όπου η Δυτική Ελλάδα θα είναι τιμώμενη Περιφέρεια, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας τουριστικής προβολής, με την συνεργασία της Ολυμπίας Οδού, της Ιόνιας Οδού και της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ.

Αυτό ανακοινώθηκε χθες  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Πάτρα. «Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, που έρχεται να επιβεβαιώσει τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας. Δημιουργούμε ένα ελκυστικό παραγωγικό περιβάλλον. Είμαστε πολλοί στην κοινή προσπάθεια να αλλάξουμε τα δεδομένα στην περιοχή μας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Μια περιφέρεια γεμάτη αντιθέσεις, που συνδυάζει τον αρχαίο πολιτισμό της Αρχαίας Ολυμπίας, του Επικούρειου Απόλλωνα, της αρχαίας Ήλιδας, με τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας, όπως η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης. Την άγρια ομορφιά του βουνού με τις μεγάλες ακτογραμμές, τον ορεινό όγκο των Καλαβρύτων με την χαλαρωτική εικόνα της Λιμνοθάλασσας του
Μεσολογγίου.» Παράλληλα, επισημάνθηκε η πολιτική βούληση ανάδειξης της Δυτικής Ελλάδας ως διακριτό τουριστικό προορισμό, παρουσιάζοντας μια σειρά δράσεων και εργαλείων που έχουν ήδη υλοποιηθεί στο πλαίσιο στρατηγικής, όπως η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, η προβολή με σύγχρονα εργαλεία μάρκετινγκ, η διάκριση στο διεθνή διαγωνισμό, όπου η Πάτρα κατέκτησε τον τίτλο του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ στο πλαίσιο του προγράμματος EDEN.

Επίσης, η συμμετοχή στο 9ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ, στη Γαλλία, που πραγματοποιήθηκε με τιμώμενη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο Παρίσι, τον περασμένο Μάρτιο και στο οποίο παρουσιάστηκε στους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Γαλλίας η γαστρονομία και τα προϊόντα της περιοχής μας. Δράση που συμβάλλει στην καλή εικόνα της Δυτικής Ελλάδας αποτελεί και η λειτουργία, στο Λιμάνι της Πάτρας και στο Αεροδρόμιο Αράξου γραφείων τουριστικής πληροφόρησης. Σύντομα δε, θα λειτουργήσουν γραφεία και στα Λιμάνια Κατακόλου, Κυλλήνης, όπως επίσης και στο Αεροδρόμιο Ακτίου.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κάλεσε όλους τους φορείς δημοσίου και και ιδιωτικού τομέα να συμβάλουν στην προβολή της περιοχής μας και στην επιτυχή παρουσία στην έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ». Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Αναστάσιος Τζήκας χαρακτήρισε «ευλογημένο τόπο» τη Δυτική Ελλάδα, λόγω της ιστορίας και της παράδοσής της, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Αρχαία Ολυμπία, τον Επικούρειο Απόλλωνα, αλλά και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και τόνισε: «Χαιρόμαστε που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποδέχθηκε να είναι η τιμώμενη Περιφέρεια στην 34η έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», που θα διεξαχθεί 9-11 Νοεμβρίου, στην Θεσσαλονίκη.

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν οι χιλιάδες επισκέπτες μας τον πολιτισμό, τηνγαστρονομία και το φυσικό κάλλος της περιοχής. Ξεκινάμε σήμερα μια σχέση συνεργασίας που μπορεί να διευρυνθεί». Δίνοντας, μάλιστα, στοιχεία για την επισκεψιμότητα της έκθεσης ανέφερε πως πέρυσι 20.000 άτομα περιηγήθηκαν τους χώρους της, έγιναν 4.000 επαγγελματικές συναντήσεις και μετείχαν επαγγελματίες από 36 χώρες. «Είναι η «προίκα» που μπορεί να σας διαθέσουμε», υποστήριξε ο κ. Τζήκας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος