FOLLOW US: facebook twitter

Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη από τα ‘Χρώματα της Ήλιδας»

Ημερομηνία: 19-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

tsitsanis-1

Η δημοφιλής ορχήστρα προετοιμάζει την νέα τις δουλειά για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές της εμφανίσεις

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, σε μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου τραγουδιού και γενικά της ελληνικής λαϊκής μουσικής του 20ου αιώνα,  θα παρουσιάσουν στις φετινές του εμφανίσεις τα ‘Χρώματα της Ήλιδας». Τα «Χρώματα της Ήλιδας» την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2017, συνεχίζοντας για 21η χρονιά τη μουσική τους πορεία στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι, θα κάνουν μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ηλεία, με ξεχωριστές όπως πάντα μουσικές εμφανίσεις, στο αφιέρωμά τους στον Τσιτσάνη.

tsitsanis-afierwma-xrwmata-ilidas4

Στο συνθέτη, στιχουργό, τραγουδιστή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού που όπως έχει πει και ο εθνομουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας «ήταν εκείνος που έβγαλε το λαϊκό τραγούδι έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από τα όρια του περιθωρίου, όπου το είχαν τάξει τα αντικοινωνικά και ανατολίτικα στοιχεία του, για να το εντάξει στην καινούργια κοινωνική πραγματικότητα της μεταπολεμικής Ελλάδος». Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα Χρώματα της Ήλιδας, σε τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία, που όλοι αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε και συνεχίζουμε να τραγουδάμε με τις παρέες μας.

tsitsanis-afierwma-xrwmata-ilidas-3

tsitsanis-orxistra-afierwma-xrwmata-ilidas

Οι μουσικοί της ορχήστρας, τα έγχορδα και το ακορντεόν, στο στούντιό τους, μαζί με τον μαέστρο Γιώργο Γκιντζίρη,  έκαναν προ ημερών την πρώτη τους πρόβα για το Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη και πήραν πλέον το…  βάπτισμα του πυρός, προετοιμάζοντας το ρεπερτόριο που θα μας παρουσιάσουν με την επιλογή των τραγουδιών. Στην συνέχεια στις πρόβες θα μπει όλη η ορχήστρα και οι τραγουδιστές και θα περάσουν εντατικά σε όλη την προετοιμασία του αφιερώματος που σίγουρα θα απολαύσουμε, αφού είναι γνωστό ότι τα ‘Χρώματα της Ήλιδας» πάντα κάνουν πολύ ωραίες δουλειές, με άριστη προετοιμασία και έμφαση στη λεπτομέρεια.

tsitsanis-afierwma-xrwmata-ilidas5

tsitsanis-afierwma-xrwmata-ilidas2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος