FOLLOW US: facebook twitter

Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με χάρη και τσαχπινιά στο ΚΕΦΙΑΠ

Ημερομηνία: 16-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Τελετή λήξης προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης χθες στο ΚΕΦΙΑΠ

Μια υπέροχη μουσικοθεατρική παράσταση αφιέρωμα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο αλλά και τα έργα τους στη ζωγραφική και τις κατασκευές, παρουσίασαν χθες τα άτομα με αναπηρία- ωφελούμενοι του ΚΕΦΙΑΠ στο πλαίσιο της τελετής λήξης των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης που υλοποίησαν φέτος.

Με ιδιαίτερη τσαχπινιά και χάρη χόρεψαν επί σκηνής γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από παλιές ελληνικές ταινίες, όπως τη «Λατέρνα Φτώχια και Φιλότιμο», «Γοργόνες και Μάγκες» κ.α. ενώ για κάθε μία έδιναν και στοιχεία των πρωταγωνιστών και των σκηνοθετών.

Γονείς, φίλοι και εκπαιδευτές απόλαυσαν το έργο των παιδιών προσφέροντας τους απλόχερα το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Την εκδήλωση προλόγισε η υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας Ζωή Χαντζή τονίζοντας ότι η παρουσίαση αυτή αποτελεί παράδοση πια στο Κέντρο καθώς εκτός από τα προγράμματα λειτουργικής αποκατάστασης για τους ωφελούμενους υλοποιούν και προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης. «Φέτος για άλλη μια χρονιά σε συνεργασία με την ΑΡΩΓΗ πραγματοποιήσαμε τρία προγράμματα, ένα πρόγραμμα θεραπευτικής ζωγραφικής, ένα πρόγραμμα κατασκευών και ένα πρόγραμμα Μουσικοκινητικής-θεατρικής αγωγής.

Αυτό που μας ενδιαφέρει κάθε χρονιά είναι να τονίζουμε τις δεξιότητες των παιδιών, να τις αναδεικνύουμε και να τις υποστηρίζουμε και να περνάμε το μήνυμα ότι όλοι μας έχουμε διαφορετικές και ξεχωριστές δεξιότητες και αυτές πρέπει να τις ενισχύουμε με κάθε δραστηριότητα που μπορούμε και ιδιαίτερα τα παιδιά που έχουν δυσκολίες είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμίζουμε το μήνυμα ότι έχουν τη δυνατότητα της αυτοέκφρασης και της δημιουργικότητας.

Πραγματικά τα παιδιά συμμετέχουν με πολύ όρεξη και κάθε χρόνο τα βλέπουμε ακόμα πιο έντονα να μπαίνουν μέσα στα προγράμματα, ακόμα περισσότερες συμμετοχές. Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη γιατί είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν ότι η δουλειά τους παρουσιάζεται και έτσι γίνεται και η διάχυση στην κοινότητα της δημιουργικότητας τους».

«Του χρόνου ακόμα περισσότερα»

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για όσα πέτυχαν αυτή τη χρονιά, τονίζοντας ότι φυσικοί πρωταγωνιστές είναι το προσωπικό και όλοι όσοι συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες του ΚΕΦΙΑΠ.

«Πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε πολύ καλύτερα, περιμένω τις προτάσεις σας, τις παρατηρήσεις σας, τα παράπονα σας αν θέλετε. Θέλω να σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι, να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου πάλι εδώ να καμαρώσουμε τα παιδιά μας».

Συγκινημένη, χαιρέτησε την εκδήλωση μετά από πρόσκληση που έλαβε και η Διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού κ. Χρύσα Πετροπούλου που είχε διατελέσει στο παρελθόν χρέη Διοίκησης στο Γ.Ν. Ηλείας, προσφέροντας όλη αυτή την περίοδο την αμέριστη στήριξη της στο ΚΕΦΙΑΠ. «Ευχαριστώ πάρα πολύ που με καλέσατε και με θυμηθήκατε.

Είναι κάτι το οποίο οφείλαμε σε αυτά τα παιδιά και θα τονίσω ότι αυτό που είδα τώρα δεν είναι ένα πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής απασχόλησης όπως το περιγράφετε, είναι ένα πρόγραμμα δημιουργικής έκφρασης από πραγματικούς καλλιτέχνες. Είμαι πολύ συγκινημένη, μπράβο και περιμένουμε να το στηρίξει ο διοικητής, έχει δεσμευθεί και για του χρόνου σε ακόμα πιο δημιουργικά μονοπάτια. Καλό καλοκαίρι και μια ακόμα πιο όμορφη σεζόν του χρόνου».

Εύσημα στο Διοικητή

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας για όλη του την προσπάθεια στην επαναλειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ και των προγραμμάτων του, απεύθυναν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ηλις» Γιάννης Παπαδάτος και ο Γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Γιώργος Παπανικολόπουλος.

Όπως είπαν, η αρχή έγινε από την κ. Πετροπούλου και την προσπάθεια της ακολούθησε ο Διοικητής κ. Διαμαντόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον για ακόμα μια φορά άνθρωπο με «Α» κεφαλαίο.

Μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης, μίλησαν οι εκπαιδευτές για την εμπειρία τους με τα παιδιά αλλά και ο εκπρόσωπος της Αρωγής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος