FOLLOW US: facebook twitter

Αφιέρωμα «Πανωλενειακός»-Γ. Λεβεντούρη: «Στα δύσκολα ήμασταν όλοι μαζί»

Ημερομηνία: 12-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο προπονητής του Πανωλενειακού μιλά για την επιτυχημένη παρουσία της ομάδας στην Α2 ΕΣΚΑΗ

Ο Πανωλενειακός  στην πρώτη του συμμετοχή στην Α2 ΕΣΚΑΗ, τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας μεταξύ 14 ομάδων, πραγματοποιώντας εκπληκτική πορεία από το τέλος του α΄ γύρου και μετά, με 12 νίκες και μόλις 3 ήττες! Η ομάδα του Γιώργου Λεβεντούρη, είχε συνολικά 14 νίκες και 12 ήττες και  την 6η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Τρεις παίκτες του Πανωλενειακού, δεν έχασαν αγώνα. Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν και στα 24 παιχνίδια οι Γιάννης Μπεκυράς, Θέμης Μπαχούρος και Θανάσης  Γιαννόπουλος.  Πρώτος σκόρερ της ομάδας αναδείχτηκε  ο Δημήτρης Παλαιόπουλος  με 184 πόντους και  47 τρίποντα, ο οποίος ήταν και 2ος σε εύστοχα τρίποντα στο πρωτάθλημα!  Συνολικά οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν  143 τρίποντα, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στην Α2 ΕΣΚΑΗ.

Η αναγέννηση με Λεβεντούρη

«Αρχιτέκτονας» του Πανωλενειακού είναι ο 33χρονος Γιώργος Λεβεντούρης, ο οποίος πήρε την ομάδα από τη Γ΄ ΕΣΚΑΗ τη σεζόν 2013-2014 και την έχει φτάσει στην Α2. Ο Λεβεντούρης ξεκίνησε την προπονητική από τις Ακαδημίες του Άρη Θεσσαλονίκης, όπου θήτευσε για 2,5 χρόνια και εν συνεχεία μετακόμισε στην Αθήνα και ανέλαβε υπεύθυνος Ακαδημιών του Κρόνου Αγ. Δημητρίου, ενώ ήταν και βοηθός προπονητή στον αθηναϊκό σύλλογο, για 6 χρόνια στη Β΄ και Γ΄ Εθνική. Με την επιστροφή του στην Ηλεία το 2013 (κατάγεται από την Κάμενα Αρχ. Ολυμπίας), πέρα από προπονητής στον Πανωλενειακό ανέλαβε και  υπεύθυνος στις Ακαδημίες του Κοροίβου.

Η «Πρωινή» μίλησε με το Γιώργο Λεβεντούρη, ο οποίος ανέλυσε τη φετινή πορεία, και αναφέρθηκε και στους μελλοντικούς στόχους της ομάδας.


-Πώς κρίνεις την πρώτη παρουσία του Πανωλενειακού στην Α2 ΕΣΚΑΗ;

Αναμφισβήτητα  είναι άκρως επιτυχημένη.  Κάποια από τα παιδιά της ομάδας μας  δεν είχαν εμπειρία από αυτή την κατηγορία. Μέχρι την προηγούμενη σεζόν το πρωτάθλημα που παίρναμε μέρος ξεκινούσε τέλη Νοεμβρίου, ενώ τη φετινή χρονιά ξεκινήσαμε αρχές Οκτωβρίου, οπότε μικρότερη περίοδος ξεκούρασης, μικρότερη περίοδος να βρεις παίκτες, έναρξη προετοιμασίας τον Αύγουστο. Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο σε μια σεζόν.  Πολλοί μας θεωρούσαν μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό,  ίσως ακόμα ότι δεν θα κατεβούμε στο πρωτάθλημα. Αλλά τελικά τα καταφέραμε.

 

-Τι άλλαξε στο β΄  γύρο και η ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού;

Η αλήθεια είναι ότι όλα άλλαξαν περίπου αρχές Δεκεμβρίου. Στην 9η  ή 10η  αγωνιστική αν θυμάμαι καλά. Κλείσαμε τον πρώτο γύρο με 3 νίκες στα τελευταία 4 παιχνίδια του πρώτου γύρου. Και με νίκη απέναντι στην Δύμη εντός έδρας που τερμάτισε  στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Είχαμε την επανένταξη του Βασίλη του Παπαδόπουλου που ήταν ο στυλοβάτης μας και την περσινή χρονιά, την ένταξη για ένα μικρό χρονικό διάστημα( λόγω τραυματισμού) του Κώστα Μπακόπουλου , του Βαγγέλη Κουτσόπουλου που λόγω σπουδών έλειπε από κάποια παιχνίδια στην αρχή , του Χρήστου Βλάχου και του Βασίλη Θεοδωρακόπουλου  λόγω τραυματισμών.  Είχαμε όμως και κάποιες αποχωρήσεις όπως του Χάρη Καραλή(ασθένεια) του Μάριου Διαμαντόπουλου(οικογενειακοί λόγοι ) και του Γιάννη  Κότσαλου (σπουδές).

 

-Ποια ήταν τα δυνατά σημεία του Πανωλενειακού, που οδήγησαν στην τιμητική 6η θέση;

Ουσιαστικά το μεγάλο πλεονέκτημα ήταν το γεγονός ότι τα παιδιά είναι μια πολύ καλή παρέα και στα δύσκολα ήμασταν όλοι μαζί. Ο καθένας  προσπαθούσε για τον εαυτό του  αλλά και τον συμπαίκτη του, οπότε έτσι καταλήξαμε να έχουμε και μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Ένα άλλο βασικό στοιχείο της ομάδας μας είναι η συνοχή εδώ και κάποια χρόνια, αφού πολλά από τα παιδιά είναι μαζί μας εδώ και 3-4 χρόνια.

 

-Ποιοι είναι οι στόχοι της νέας σεζόν; Η άνοδος στην Α1 είναι μέσα στις βλέψεις του συλλόγου;

Με εξαίρεση την σεζόν που η ομάδα ήταν στην Γ΄ ΕΣΚΑΗ, όπου τότε σκοπός ήταν η άνοδος, κάθε χρόνο έχουμε τους ίδιους στόχους. Να περνάμε καλά, να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε, να μάθουμε καινούργια πράγματα και να βελτιωνόμαστε όλοι από το κομμάτι μας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό  σε μια καθαρά  «ποδοσφαιροκρατούμενη»  περιοχή να έρχονται 50-100 φίλαθλοι να παρακολουθούν έναν  αγώνα μπάσκετ. Αυτοί ήταν και θα είναι οι στόχοι μας και την επομένη σεζόν. Να αγαπήσουν ακόμα περισσότεροι τον αθλητισμό και κυρίως το μπάσκετ.

Οι πρώτοι σκόρερ του Πανωλενειακού

1.Παλαιόπουλος Δημήτρης 184 (47)

2.Μπεκυράς Γιάννης 177 (13)

3.Γιαννόπουλος Θανάσης 146 (10)- Παπαδόπουλος Βασίλης 146 (3)

4.Μπαχούρος Θέμης 105 (6)

5.Μάρρας Κυριάκος 102 (12)

Η «σκιαγράφηση» των παικτών

Ζητήσαμε από το Γιώργο Λεβεντούρη να «σκιαγραφήσει» με μια φράση κάθε παίκτη του. Ιδού τι μας είπε:

Γιαννόπουλος Θανάσης:  Ο αρχηγός της ομάδας μας.

Μάρρας Κυριάκος:  Το καθοριστικότατο σουτ που έβαλε την προηγούμενη σεζόν μας βοήθησε να είμαστε τώρα στην Α2

Μπεκυράς Γιάννης:  Το γεγονός ότι στις 4 κοινές μας χρονιές σε 3 διαφορετικές κατηγορίες, είναι βασικός τα λέει όλα.

Παλαιόπουλος Δημήτρης: Η ήρεμη δύναμη της ομάδας μας(1ος σκόρερ μας, 2ος σε 3ποντα στην κατηγορία)

Θεοδωρακόπουλος Βασίλης:  η μεγάλη φετινή μας έκπληξη.

Κουτσόπουλος Βαγγέλης:  Υπερπολύτιμη λύση ιδίως στον 2ο γύρο.

Μπαχούρος Θέμης: Ο συνεπέστατος σε αγώνες και προπονήσεις. Η 3η του χρονιά στην ομάδα και ίσως φέτος βοήθησε πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά.

Βλάχος Χρήστος:  Με το πάθος του δείχνει σε όλους μας, τη θέληση και το πείσμα για ουσιαστικά λεπτά στο παιχνίδι.

Τζουανόπουλος Κώστας:  Ήρθε πέρυσι στην ομάδα και φέτος έμαθε πολλά γύρω από  το άθλημα βοηθώντας τον εαυτό του και την ομάδα πολύ.

Παπαδόπουλος Βασίλης : Ο ηγέτης μας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Μπακόπουλος Κώστας:  Λόγω τραυματισμού δεν βοήθησε όσο ήθελε ο ίδιος την ομάδα αλλά και η ομάδα από αυτόν.

Ντούζας Κώστας:  Ο μεγάλος αδικημένος της χρονιάς λόγω κάποιων υποχρεώσεων που είχε.

Καραλης Χάρης, Μάριος Διαμαντόπουλος, Κότσαλος Γιαννης:  τα παιδιά που μας έλειψαν πολύ ο κάθε ένας με τον τρόπο του.

Σταυρόπουλος Κωστας, Παναγόπουλος Αλέξης:  είναι το μέλλον της ομάδας καθώς είναι παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Μιαούλη Δημήτρη και  την εταιρία του την TAXIS OIL για την βοήθεια του σε όλα τα επίπεδα, τον Παναγόπουλο Γιάννη που ήταν είναι και θα είναι ο άνθρωπος που βοηθά στα πάντα αλλά ποτέ δεν φαίνεται, τον φίλο μας και οδηγό μας  Θανάση που σε όλα τα ταξίδια μας ήταν εκεί και τέλος την Βασιλική και την Μαρία για όσα έκαναν για εμάς σε όλους τους αγώνες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος