FOLLOW US: facebook twitter

Αυτό το ξενοδοχείο στην Ελβετία μπορεί να μην έχει οροφή ή τοίχους, έχει όμως μπάτλερ

Ημερομηνία: 09-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

arnd wiegmann reuters

Μια διανυκτέρευση στη δίκλινη «σουίτα» αυτού του ξενοδοχείου στη Ζυρίχη κοστίζει $306, αλλά σας προσφέρεται ένα δωρεάν ποτό κατά την άφιξή σας καθώς και οι υπηρεσίες ενός «σύγχρονου μπάτλερ» καθόλη τη διάρκεια της διαμονής σας. Βέβαια ο εν λόγω μπάτλερ είναι συνήθως ένας ντόπιος αγρότης με λαστιχένιες μπότες, και η σουίτα βρίσκεται στη μέση μιας κοιλάδας.

Ο μπάτλερ συνοδεύει τους επισκέπτες στην περιοχή, τους παρέχει το καθημερινό δελτίο καιρού, ενώ που και που θα τους πει κάποιο τοπικό ανέκδοτο μέσω μιας χαλασμένης τηλεόρασης.

Καλώς ήρθατε στο «zero star» hotel, ένα κονσεπτικό έργο τέχνης που επιτρέπει στους επισκέπτες να ξαπλώσουν σε ένα κρεβάτι στη μέση της εξοχής, αγναντεύοντας ανεμπόδιστα τη μαγευτική θέα του Ελβετικού τοπίου.

arnd wiegmann reuters

Το ιδιαίτερο αυτό «ξενοδοχείο« δημιουργήθηκε από τα δίδυμα αδέρφια Frank και Patrik Riklin και τον συνεργάτη τους Daniel Charbonnier, με στόχο να εξερευνήσουν τις παραδοσιακές προσεγγίσεις στη φιλοξενία αυτής της πλούσιας χώρας που είναι γνωστή για τα πολυτελή, πεντάστερα resort τις στα βουνά και στις λίμνες της.

«Η καλλιτεχνική μας προοπτική είναι να πάμε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στο “zero” υπάρχει η ελευθερία να καθορίσεις εκ νέου την έννοια της πολυτέλειας», λέει ο Frank Riklin για το μινιμαλιστικό project τους το οποίο ανοίγει τις «πόρτες» του από σήμερα, Παρασκευή 9/6, στους κυρτούς λόφους της περιοχής Appenzell, κοντά στο Sankt Gallen.

arnd wiegmann reuters

Το εξωτερικό μπάνιο βρίσκεται σε μια απόσταση τριών λεπτών με τα πόδια, σε μια κοντινή καλύβα των Άλπεων η οποία χρησιμεύει ως εφεδρική υποστήριξη σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Παλιότερες εκδοχές αυτής της εγκατάστασης περιλάμβαναν κρεβάτια σε πυρηνικά καταφύγια και σε υψόμετρα 5.250 ποδιών στην ορεινή περιοχή Grisons.

arnd wiegmann reuters

Η φετινή εγκατάσταση έχει γίνει σχεδόν sold out, καθώς τα αδέρφια έχουν ήδη περισσότερες από 1.300 κρατήσεις από ανθρώπους από Αμερική, Αυστραλία, Ιράκ και Αφρική.

Και παρότι οι εραστές της τέχνης παγκοσμίως ανυπομονούν να περάσουν μια νύχτα κάτω από τα αστέρια, ο Riklin είπε πως οι Ελβετοί ξενοδόχοι δεν είναι και τόσο μεγάλοι οπαδοί του project τους, καθώς ανατρέπει τις συνήθειές τους.

«Ανακατεύουμε πολύ συνειδητά το σύστημα για να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα», σχολιάζει.

arnd wiegmann reuters

arnd wiegmann reuters


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος