FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία στην ΝΕΔΑ από τον δήμαρχο Ζαχάρως για ρύπανση από την πλευρά της Φιγαλείας

Ημερομηνία: 29-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

neda

Ανυπόστατες οι καταγγελίες Κατσίβελα

Επείγουσα αυτοψία μετά τα δημοσιεύματα Μεσσηνιακών ΜΜΕ και τις καταγγελίες Κατσίβελα για ρύπανση από πλευράς Φιγαλείας στην ΝΕΔΑ, στο σημείο που βρίσκεται η καντίνα πραγματοποίησε ο δήμαρχος  Ζαχάρως – Φιγαλείας Νίκος Φάμελος  για να διαπιστώσει πόση σχέση έχουν αυτά με την πραγματικότητα.

Ο κ. Φάμελος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Δ.Δ Πετραλώνων Χαράλαμπο Αποστολόπουλο τον Πρόεδρο του Δ.Δ Φιγαλείας Θανάση Κοκκίκη καθώς και τον πρόεδρο του Δ.Δ Περιβολίων Γιάννη Πολύδωρο. Στο σημείο όμως σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόντουσαν ήδη πρόεδροι χωριών της Μεσσηνίας για να διαμαρτυρηθούν όπως της Αυλώνας, των Πλατανίων, του Σιδηρόκαστρου κ.α.

famelos-dimarxos-zaxaro

Το #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 επικοινώνησε με το Δήμαρχο Νίκο Φάμελο οποίος δήλωσε:
Την Κυριακή επισκέφθηκα την περιοχή της Νέδας συνοδευόμενος από τους προέδρους των Δ.Δ Πετραλώνων, Περιβολίων και Φιγαλίας με σκοπό να δω από κοντά αν και εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες κατοίκων χωριών της γειτονικής Μεσσηνίας. Αρχικά πραγματοποιήθηκε έλεγχος νομιμότητας της καντίνας που υπάρχει από την πλευρά της Φιγαλείας και διαπιστώθηκε πως λειτουργεί νόμιμα και με άδεια από όλες τις αυτοδιοικητικές αρχές. Ύστερα και μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως η πλευρά της Ηλείας ήταν καθαρή ενώ δεν βρέθηκαν σκουπίδια σε οποιοδήποτε σημείο. Αντίθετα βρέθηκαν σκουπίδια και μπουκάλια ή σακούλες στη πλευρά της Μεσσηνίας. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε από το κοινό να φέρνει το φαγητό του από το σπίτι. Θέλω να ενημερώσω τον γείτονα Δήμαρχο Τριφυλίας κ.Κατσίβελα πως έπρεπε πρώτα να προβεί σε έλεγχο και αυτοψία στη Νέδα και ύστερα να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ της Μεσσηνίας σχετικά με το θέμα ή να επικοινωνήσει μαζί μου. Ο σάλος που προκλήθηκε στα Μεσσηνιακά ΜΜΕ και τα δημοσιεύματα δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Καθώς ούτε τα ίδια μετέβησαν στο σημείο για σχετικό ρεπορτάζ αλλά στάθηκαν απλά σε μαρτυρίες κατοίκων. Η Νέδα πρέπει να ενώνει τη Φιγαλεία και τη Κυπαρισσία και μαζί να ενώσουμε τα χέρια για να προστατεύσουμε το φυσικό αυτό μνημείο αυτό. Καλώ τον Δήμαρχο κ.Κατσίβελα να επικοινωνήσει μαζί μου ή να προβούμε μαζί σε εκ νέου αυτοψία στη Νέδα”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος