FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία Μπράμου στη βόρεια Ηλεία – Προχωρούν τα έργα βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου

Ημερομηνία: 03-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

mpramos-autopsia-boreia-ilia1

Συνεχίζονται τα έργα για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου στην βόρεια Ηλεία. Χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Παναγιώτης Μπράμος, πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες που εκτελούνται στο δρόμο Ε.Ο. Πατρών – Πύργου – Φράγμα Πηνειού, στο ύψος του χωριού Ρουπάκι, στο πλαίσιο των καθηκόντων της Οικονομικής Επιτροπής.

mpramos-autopsia-boreia-ilia2

Στο συγκεκριμένο δρόμο γίνεται βελτίωση του ασφαλτοτάπητα με νέα κάλυψη ώστε, να αυξηθεί η ασφάλεια της οδού, που παρουσιάζει μεγάλη κυκλοφορία, ενώ τα ατυχήματα είναι συχνά, κατά καιρούς.

mpramos-autopsia-boreia-ilia3Όπως σχολίασε ο κ. Μπράμος «… η οικονομική επιτροπή είναι η προϊσταμένη αρχή και είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της τήρησης των όρων της συμβάσεως σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων». Ο κ. Μπράμος τόνισε πως «… εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ξεκίνησε τις εργασίες, εργολαβίας ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου στο βόρειο τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Οι εργασίες θα εκτελεστούν στα όρια των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνειού, Ήλιδας και Πύργου. Αφορούν στοχευμένες παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία πιο εκτεταμένες αποκατάστασης του οδοστρώματος, των στηθαίων, των καθιζήσεων καθώς και διαγραμμίσεις. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε μια κρίσιμη οικονομική περίοδο αναζητά, εξευρίσκει και απορροφά πόρους, ώστε να αποκαταστήσει τη βατότητα και να βελτιώσει την ασφάλεια του οδικού δικτύου για το οποίο είναι επιφορτισμένη».

mpramos-autopsia-boreia-ilia4

Στόχος να εκλείψει ο κίνδυνος ατυχημάτων

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤΚ Ρουπακίου Θανάσης Σταυρόπουλος, σχολίασε πως «είμαστε ικανοποιημένοι από τα έργα που γίνονται. Ο δρόμος βελτιώνεται. Παλιότερα ήταν εγκαταλελειμμένος. Είναι ένας δρόμος με μεγάλη κίνηση, έχουν γίνει πολλά ατυχήματα. Να μην υπάρχει πλέον ο κίνδυνος ατυχήματος. Έχουμε πρόβλημα μέσα στο χωριό, όπου δεν έχουμε άλλο δρόμο. Πριν δύο μήνες μια νταλίκα ντεραπάρισε και από το βράδυ έως το επόμενο πρωί, ο δρόμος ήταν κομμένος. Ζητάμε έναν περιφερειακό δρόμο σαν παράκαμψη του χωριού. Το έχουμε προχωρήσει και θέλουμε να ολοκληρωθεί» ανέφερε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος