FOLLOW US: facebook twitter

“Αυτί και μάτι του δραματουργού”: Σεμινάριο για το θεατρικό κείμενο με τον συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη

Ημερομηνία: 16-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

katsikonouris

Tο Σάββατο 18 Μαρτίου από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο για τη συγγραφή του θεατρικού έργου διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαρτίου και ώρα 16:00 στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας στον Πύργο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Το σεμινάριο θα έχει τρίωρη διάρκεια, απευθύνεται σε μέλη θεατρικών ομάδων, εκπαιδευτικούς αλλά και το ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για τη θεατρική τέχνη και εισηγητής θα είναι ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης. Πρόκειται για μια συνάντηση που αποσκοπεί στην άσκηση και εξάσκηση του δραματουργικού βλέμματος πάνω στον κόσμο και στα πράγματα. Στην ανίχνευση του ανθρώπινου δράματος πίσω και πέρα από τους μηχανισμούς της καθημερινότητας. Στην ανασύστασή του και στην αναδημιουργία του επί σκηνής. Ως θεατρικό έργο.

Για το σεμινάριο έχει εκδηλωθεί ζωηρό ενδιαφέρον, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν και παραμένει ανοικτή μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Μαρτίου στη Γραμματεία του Φεστιβάλ στον Πύργο (τηλ.2621031615 και olympiaiff@gmail.com).

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Κατσικονούρη

Ο Βασίλης Κατσικονούρης γεννήθηκε στο Κιλκίς. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει εκδώσει θεατρικά  έργα, μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων, έχει βραβευθεί με Κρατικά Βραβεία και με Βραβείο του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ έργα του όπως «Το γάλα» έχουν κάνει επί σειρά ετών μεγάλες επιτυχίες.

Έχει εκδώσει τα βιβλία: Η ρωγμή των 7:45 μ.μ. (Καστανιώτης 2016), Καγκουρό (Σοκόλη 2016), Μονόλογοι (Σοκόλη 2015), Ντίντλο, το σωματίδιο του χρόνου, (Γαβριηλίδης 2014), Μπαμπούσκα (Κέδρος 2012), Πήρε τη ζωή της στα χέρια της (Κέδρος 2012), Το γάλα (Κέδρος 2011), …Πάλι καλά (Σοκόλη 2010), Οι αγνοούμενοι (Κέδρος 2008), Καλιφόρνια ντρίμιν (Σοκόλη 2006), Εντελώς αναξιοπρεπές!… (Κέδρος 2003), Λεπτή γραμμή (Όμβρος 1996).

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος