FOLLOW US: facebook twitter

Ασύλληπτη τραγωδία: Νεκροί εντοπίστηκαν πατέρας και κόρη στο Μπόρσι Ηλείας

Ημερομηνία: 09-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

nekroi-mporsi4

Τραγικός επίλογος

Με τον πιο τραγικό τρόπο έκλεισε η υπόθεση εξαφάνισης του 68χρονου Κωνσταντίνου Λοϊζίδη και της 44χρονης κόρης του Ελένης. Οι δύο είχαν χαθεί από το βράδυ της 16ης Ιουλίου στην περιοχή των Δουνεΐκων και εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας 8 Αυγούστου, νεκροί σε ερημική δασική περιοχή στο χωριό Μπόρσι του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Πατέρας και κόρη μέχρι το τέλος έζησαν μια τραγωδία. Οι δύο τους βρέθηκαν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης το πρωί της Δευτέρας, 23 ημέρες μετά την εξαφάνισή τους από το Δουνέικα. Από το μοιραίο λάθος να μην στρίψουν στο δρόμο που οδηγούσε στο σπίτι και στην απέλπιδα προσπάθεια να ξαναβρούν το δρόμο τους, έως το θάνατο.

nekroi-mporsi1

Τους βρήκε τυχαία κτηνοτρόφος

Παρά τις έρευνες που έγιναν με επίγεια και εναέρια μέσα, κανείς δεν είχε κατορθώσει να εντοπίσει τους δύο εξαφανισμένους. Και ίσως να μην είχαν βρεθεί αν δεν περνούσε για τα πρόβατά του ένας κτηνοτρόφος από το Μπόρσι, στην θέση Καστόραχη. Ο Δημήτρης Τσαούσης νωρίς το πρωί της μετέβη στο κτήμα του. Σε μια άκρη του λόφου διέκρινε ένα μαύρο σημάδι στο έδαφος. Πλησιάζοντας αντίκρισε το πτώμα μιας γυναίκας σε προχωρημένη σήψη. Κάλεσε την Αστυνομία και λίγο αργότερα είχε αποκαλυφθεί η τελευταία πράξη της τραγωδίας που βίωσε η οικογένεια Λοϊζίδη, φτάνοντας εκεί ο διοικητής του Α.Τ. Λεχαινών Νίκος Παπασωτηρακόπουλος «Πήγα στο χωράφι μου για τα πρόβατα στην Καστόραχη και βρήκα ένα πτώμα, μια γυναίκα. Πήρα την Αστυνομία τηλέφωνο, ήρθε ο αστυνόμος. Ψάχνοντας μαζί τριγύρω βρήκαμε και το αυτοκίνητο με τον άντρα. Ο Αστυνόμος υποψιάστηκε πως πρόκειται για αυτούς που είχαν χαθεί. Όταν βρήκαμε και τον άντρα επιβεβαιώθηκε ο Αστυνόμος. Από εκεί δεν περνά κανείς και εγώ είχα ένα μήνα να πάω. Ήταν σε σημείο που δεν φαινόταν από απόσταση και γύρω γύρω είχε δέντρα» περιέγραψε ο κ. Τσαούσης.

tsaousis

Σενάρια για το πως έφτασαν εκεί πατέρας και κόρη

Πατέρας και κόρη εκτιμάται πως μετά την αδυναμία να βρουν το σπίτι που διέμεναν για διακοπές στην Κουρούτα και τα Δουνέικα, επιχείρησαν να αναζητήσουν το εξοχικό σπίτι του αδερφού της συζύγου του 68χρονου στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας Βουπρασίας. Όμως μια σειρά λαθών και η άγνοια των δρόμων τους οδήγησε σε μια ερημική τοποθεσία σε ένα χωράφι όπου δεν υπάρχει δρόμος. Στο τέλος του χωματόδρομου που ακολούθησαν μέσα από το χωριό Μπόρσι, κατέληξαν σε ένα χωράφι, βατό όμως για το αυτοκίνητό τους. Προχώρησαν και έφτασαν μετά από περίπου 800 με 1000 μέτρα σε αδιέξοδο, από το λόγγο που σχημάτιζε η βλάστηση. Εκεί σταμάτησαν. Πιθανότατα να ήταν νύχτα, πιθανότατα να τους εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους. Εκτιμάται από κάποια στιγμή και μετά, ο πατέρας πέθανε ή έχασε τις αισθήσεις του, ίσως και συνέπεια των καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Η κόρη ανησυχώντας, προσπάθησε να γυρίσει πίσω στο δρόμο που είχαν αρχικά ακολουθήσει. Σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από το σημείο που σταμάτησε το αυτοκίνητο και που μέσα στη θέση του οδηγού με τα πόδια έξω βρέθηκε νεκρός ο πατέρας, εντοπίστηκε και η κόρη. Πεσμένη στο χώμα κρατώντας ένα παγούρι σύμφωνα με πληροφορίες. Εκεί την εγκατέλειψαν οι αισθήσεις της πιθανότατα μέσα στο λιοπύρι και έσβησε αβοήθητη…

nekroi-mporsi3

Οι αστυνομικές έρευνες

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτ. Ελλάδας Υποστράτηγος Φώτης Τσόλκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Ταξίαρχος Κώστας Στεφανόπουλος, η Ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα και πλήθος αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου και Αμαλιάδας και της Σήμανσης. Την ώρα των ερευνών στο σημείο βρισκόταν ο κουνιάδος του 68χρονου και θείος της 44χρονης Γιώργος Κωνσταντακόπουλος. «Τι να πω… βρέθηκαν εδώ. Αλλού ψάχναμε και αλλού βρέθηκαν. Δεν ξέρω τι μπορεί να συνέβη. Από ότι καταλαβαίνω πήγαιναν στα τυφλά, όπου τους έβγαλε ο δρόμος. Ενημερώσαμε την αδερφή μου για την εξέλιξη…» ήταν τα λίγα που ανέφερε… Η μητέρα ενημερώθηκε μόλις η Αστυνομία βεβαιώθηκε για την ταυτότητα τους και αργά το απόγευμα της Δευτέρας μετέβη στο νεκροτομείο Πατρών όπου σε κλίμα οδύνης, αναγνώρισε τον σύζυγό και την κόρη της…

nekroi-mporsi2

Τα αίτια θανάτου

Από τις πρώτες εκτιμήσεις φέρεται να αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια και οδηγούν στο συμπέρασμα του θανάτου από παθολογικά αίτια και για τους δύο. Η προχωρημένη σήψη δεν άφηνε πολλά περιθώρια εκτιμήσεων κατά την νεκροψία στο χώρο που εντοπίστηκαν ο 68χρονος και η 44χρονη. Εκτιμάται όμως πως τα αίτια θανάτου ήταν ένας συνδυασμός θερμοπληξίας, αφυδάτωσης και εξάντλησης με τις παθήσεις που ταλαιπωρούσαν πατέρα και κόρη. Επίσης εκτιμάται πως ο θάνατός τους επήλθε από το πρώτο 24ωρο της εξαφάνισης και πως έφτασαν εκεί τα ξημερώματα της Κυριακής, πλέον απόλυτα εξαντλημένοι. Ο πατέρας πιθανότατα να πέθανε πρώτος ή να υπέστη κάποιο καρδιακό επεισόδιο και η κόρη κινήθηκε για να ζητήσει βοήθεια όμως και αυτή εξαντλημένη κατέρρευσε και εξέπνευσε ίσως λίγο αργότερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος