FOLLOW US: facebook twitter

Ασφαλτοστρώσεις μέσα στην πόλη του Πύργου: Έργο ανακατασκευής δικτύου Αστικής Οδοποιίας του δήμου Πύργου 400.000,00 ευρώ-Ποιοι δρόμοι θα φτιαχτούν

Ημερομηνία: 29-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την περίληψη διακήρυξης του έργου “Ανακατασκευή Δικτύου Αστικής Οδοποιίας αρμοδιότητας Δήμου Πύργου”  με προϋπολογισμό 400.000,00 ευρώ με ΦΠΑ,  υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, παρουσία του Μηχανικού του Δήμου κ. Χαράλαμπου Δημητρακόπουλου ο οποίος ανέλαβε την συλλογή των στοιχείων εδάφους και την σύνταξη της μελέτης.

Ο κ. Λιατσής σε δηλώσεις του, τόνισε ότι πρόκειται για μεγάλο έργο που δεν είναι όμως ενιαίο, διασπάται σε άλλα μικρότερα και πρόκειται για ασφαλτοστρώσεις μέσα στην πόλη, 400.000 ευρώ με ΦΠΑ που θα γίνει με ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

«Είναι ένα έργο που το εξασφάλισε και ο ίδιος ο κ. Δημητρακόπουλος που βγήκε στην πόλη για να εντοπίσει εκείνα τα σημεία που παρουσιάζουμε μεγάλη επικινδυνότητα κυρίως για τους οδηγούς και εξυπηρέτησε σε μεγάλο βαθμό και ο Διονύσης ο Μπέλτσος όταν ήταν αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών. Είναι ένα έργο που αφορά τα τομεακά των υπουργείων και άρα η προσπάθεια που έγινε για την εξασφάλιση της πίστωσης ήταν μεγάλη γιατί τέτοια έργα δεν επαναλαμβάνονται εύκολα.  Καταλήγοντας να πω ότι οι  ανάγκες τη πόλης δεν τελειώνουν εδώ, το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν πολλά έργα και αυτή η δραστηριότητα πιστεύω ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην πολη να έχουν τύχη μέσα σε αυτούς τους διαγωνισμούς, γιατί όταν είναι ηλεκτρονικοί έρχονται και πολλές εταιρίες εκτός Ηλείας που καταθέτουν προσφορές, αλλά για εμάς το μείζον δεν είναι οι μεγάλες εκπτώσεις, αλλά ένα έργο σε λογικά επίπεδα τιμών. Θα κάνουμε ότι μπορούμε να θεραπεύσουμε μικρές και μεγάλες ανάγκες όχι μόνο της πόλης του Πύργου αλλά και των 47 Τ.Δ.»

Από την πλευρά του ο κ. Δημητρακόπουλος παρουσίασε ενδεικτικά τους δρόμους που θα γίνουν παρεμβάσεις και είναι η Ρήγα Φερραίου στο τμήμα ως τον Άγιο Σπυρίδωνα, η οδός Μπελούση στη διασταύρωση Κιλκίς και Γορτυνίας, η συμβολή της οδού Γορτυνίας με την πλατεία Κύπρου, η οδός Ιφίτου,  η κυκλική της Αγίου Γεωργίου, η οδός Μαθιού και τρία σποραδικά σημεία στην οδό Ερυθρού Σταυρού.

«Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η επίβλεψη από την πλευρά μας είναι πολύ αυστηρή γιατί είναι πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, υπόκειται σε κανόνες ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Είναι λοιπόν ένα έργο υψηλών προδιαγραφών, με στοχευμένες παρεμβάσεις. Ξεπερνάμε το εμπόδιο που λέγεται ασφαλτικά στην πόλη του Πύργου και πάμε να θεραπεύσουμε ένα άλλο και γι αυτό στήθηκε και αυτή η μελέτη. Να ευχαριστήσω το Διονύση Μπέλτσο κι εγώ από την πλευρά μου, γιατί χάρις στη μεγάλη προσπάθειά του, κατάφερε να μας εξασφαλίσει αυτό το κονδύλι.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος