FOLLOW US: facebook twitter

Ασφαλές διαδίκτυο για τα παιδιά

Ημερομηνία: 10-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

dioksi-ilektronikou-eglimatos-amaliada-imerida

Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αμαλιάδα

Η Ηλεία και η Αμαλιάδα αποτέλεσαν τον σταθμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων που πραγματοποιούν ανά την Ελλάδα. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για Ασφαλέστερο Διαδίκτυο (Safer Internet Day). Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας παρουσία των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 3ου γυμνασίου της πόλης, ώστε να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

papaprodromou-giorgos-dioksi-ilektronikou-eglimatos2

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Διευθυντή Γιώργο Παπαπροδρόμου και εξειδικευμένους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι θεματολογίες που παρουσιάστηκαν διαφοροποιούνταν ανάλογα με το κοινό και αφορούσαν:

α) την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,

β) τις διαδικτυακές απειλές και τα μέτρα προστασίας,

γ) τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου,

δ) το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες και

ε) ο κυβερνοπόλεμος και ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων.

Η Παγκόσμια Ημέρα για Ασφαλέστερο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) εορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο και οι ενημερώσεις συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα ανά την Ελλάδα. Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Viviane Reding, αρμόδια για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα Μέσα Επικοινωνίας, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά για τους κινδύνους που υπάρχουν στον κυβερνοχώρο. Το διαδίκτυο θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει τον τίτλο ενός από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Ωστόσο η ασφαλής πλοήγηση σε αυτό, απαιτεί την τήρηση κάποιων απλών κανόνων που βοηθούν τον χρήστη να αποφύγει τις «κακοτοπιές» του Παγκόσμιου Ιστού.

dioksi-ilektronikou-eglimatos-amaliada-imerida1

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαπροδρόμου τόνισε πως «… βρεθήκαμε σήμερα στην πόλη της Αμαλιάδας για να ενημερώσουμε τα παιδιά μας, που αποτελούν και προτεραιότητα για εμάς γιατί πιστεύουμε ότι ενημέρωση σημαίνει πρόληψη. Οπότε αν έχουμε πρόληψη δεν θα χρειαστεί να έχουμε καταστολή. Το διαδίκτυο αφορά μια νέα πραγματικότητα για όλους μας κα φυσικά και για τα παιδιά μας. Αυτό στο οποίο δίνουμε έμφαση είναι ακριβώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να προσέχουν τα παιδιά μας τι ακριβώς ανεβάζουν. Να υπάρχει καλή συνεργασία τόσο με τους δασκάλους αλλά κυρίως με τους γονείς. Εμείς οι γονείς οφείλουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά μας και να βοηθάμε με τον τρόπο μας καθημερινά».

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν ανάλογες δράσεις σε Καλαμάτα, Μεσσήνη, Τεγέα, Ήγουμενίτσα, Πρέβεζα, Φιλιππιάδα και Θράκη, ενώ επόμενος σταθμός χθες ήταν η Πάτρα. «Δίνουμε έμφαση στην ενημέρωση όλης της χώρας για την οποία είναι αρμόδια η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας γιατί ακριβώς πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση, σε κάθε σημείο της χώρας» εξήγησε ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος