FOLLOW US: facebook twitter

Ασφάλεια, έργα και τουρισμός επί τάπητος στην επίσκεψη Καλαματιανού στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 13-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Τα θέματα που αφορούν το λιμάνι του Κατακόλου εξέτασε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης Καλαματιανός. Ο Ηλείος πολιτικός πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου επίσημη επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Κατακόλου και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου.

Στον πρώτο “σταθμό” της επίσκεψής του στο Λιμεναρχείο έγινε δεκτός από τον νέο Λιμενάρχη κ. Παπαηλιού και το προσωπικό και συνομίλησε με όλους τους επικεφαλής των τμημάτων όπως του Ναυαγοσωστικού Σκάφους Ν/Γ 516 κ. Παπαθανασόπουλου, του Προσωπικού κ. Ξένο, της Ασφάλειας κ. Κοτσιλίμπα, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών κ. Χαλκίδης κ.α. Άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά πληροφορήθηκε και το βαθμό ετοιμότητας που έχει η υπηρεσία παρά ταύτα.

Μια υπηρεσία που μπορεί να κληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλο το μήκος και πλάτος του Ιονίου Πελάγους, ενώ πολλές φορές έχει κληθεί να διαχειριστεί υποθέσεις που αφορούν το μεταναστευτικό. Ο κ. Καλαματιανός αναγνώρισε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες υπηρετεί το καθήκον το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος. Ανέφερε ακόμα πως είναι γνώστης των επιτυχιών του Σώματος και εξήρε την συμβολή στο προσφυγικό με αυταπάρνηση, αλλά και την εξάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος.

Στο δεύτερο “σταθμό” της επίσκεψής του ο κ. Καλαματιανός επισκέφθηκε το Λιμενικό Ταμείο, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Λεωνίδας Βαρουξής. Μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου συζήτησαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού λιμένα, ενώ ο κ. Καλαματιανός επισήμανε πως το Κατάκολο είναι τρίτο στην Ελλάδα λιμάνι στην τουριστική κίνηση στον τομέα της κρουαζιέρας.

Ο κ. Βαρουξής ενημέρωσε τον Γ.Γ. Ναυτιλίας για θέματα έργων που υπολείπονται στο λιμάνι, αλλά και θέματα στελέχωσης του ΔΛΤ Πύργου με προσωπικό. Ιδιαίτερα η αναγκαιότητα υποστήριξης του ΔΛΤ από Τεχνική Υπηρεσία, για να προχωρήσουν τα έργα, απασχόλησε την ενημέρωση. Ο κ. Βαρουξής επισήμανε πως όλες αυτές οι κινήσεις και παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν θα ανεβάσουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του λιμένα Κατακόλου.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε για τα θέματα ασφαλείας του λιμένα και τις κινήσεις που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση με την εφαρμογή των σχεδίων και μελετών που έχουν εκπονηθεί.

Παρούσα στη συνάντηση και η πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας, Χρύσα Ζούπη που έθεσε στον Γ.Γ. κ. Καλαματιανό μια σειρά από θέματα ευρύτερου Ηλειακού ενδιαφέροντος. Ανάμεσα σε αυτά η λειτουργία της αερολέσχης Πύργου, η αντιμετώπιση του προβλήματος των μεδουσών η ίδρυση σχολής ΑΕΝ στην περιοχή που θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας, η προβολή των φάρων της Ηλείας, οι αναπτυξιακές υποδομές της Ολυμπίας…

Παρόντες στην επίσκεψη του κ. Καλαματιανού στο Κατάκολο ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Συμπολιτεία Πύργου» κ. Παναγούλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου «Η Ενότητα» κ. Μπουλούτας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος