FOLLOW US: facebook twitter

Αστέρας-Εθνικός 3-2: Αστέρας για… Football League!

Ημερομηνία: 07-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Σύσσωμος ο Αστέρας με το κύπελλο του πρωταθλητή του 5ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.

Νίκησε με κόντρα διαιτησία τον Εθνικό και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για άνοδο

Ο Αστέρας, έχοντας κόντρα διαιτησία, νίκησε χθες 3-2 τον Εθνικό Πειραιά στο Στάδιο Αμαλιάδας, κι αναπτέρωσε τις ελπίδες του για άνοδο στη Football League. Βρίσκεται πλέον στην 3η θέση, ένα βαθμό πίσω από τον Ηρόδοτο, τον οποίο θα υποδεχτεί στην Αμαλιάδα την προσεχή Κυριακή.

Ο Αστέρας έκανε το καλύτερό του φετινό α΄ ημίχρονο, με ωραίο ποδόσφαιρο και πολύ πάθος στο παιχνίδι του, εξαργυρώνοντας αυτή την εμφάνιση με δύο γκολ από τον Γιώργο Μπαρμπαρούση. Στο 13΄ ο Μπουντόπουλος έβγαλε κάθετη πάσα στον Κέρι, αυτός σούταρε, η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σικαλιά και στην εξέλιξη της φάσης ο Κασνέτση έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Μπαρμπαρούσης με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 28΄ ο επιθετικός των «βυσσινί» έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ο Μπουντόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο «Μπάρμπα» ξανά με κεφαλιά νίκησε τον Σικαλιά (2-0). Στο 38΄ ο Εθνικός απείλησε πρώτη φορά όταν ο Πυργιώτης Λεωνιδόπουλος έβγαλε κάθετη πάσα στον Κατσικοκέρη, αυτός από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσάμη, αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Η φάση του δεύτερου γκολ του Μπαρμπαρούση, με άπιαστη κεφαλιά.

Πέναλτι και αποβολή αλλά είχε Κασνέτση

Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 49΄ ο Μπουντόπουλος έσπρωξε ελαφρά τον Βλάχο μέσα στην περιοχή, αυτός έπεσε θεαματικά  και ο διαιτητής Μπαλατσούκας από τη Θεσπρωτία, που έκανε πολλά λάθη εις βάρος του Αστέρα, έδειξε πέναλτι και 2η κίτρινη (αποβολή) στον Μπουντόπουλο. Ο Κατσικοκέρης το εκτέλεσε και μείωσε σε 2-1. Δύο λεπτά μετά όμως ο Κασνέτση με σουτ από 30 μέτρα έκανε το 3-1. Ο Εθνικός με παίκτη παραπάνω πίεσε και στο 54΄ ο Τεγούσης είχε σουτ έξω από την περιοχή στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά στο 77΄ ο Γκέσιος μείωσε σε 3-2, με τη μπάλα να κοντράρει και να ξεγελά τον Τσάμη. Στο 84΄ απευθείας φάουλ του Κέρι απέκρουσε με γροθιές στην αριστερή του γωνία ο Σικαλιάς και στα τελευταία λεπτά, με 9 λεπτά καθυστέρηση, ο Αστέρας κράτησε με νύχια και με δόντια τη σπουδαία αυτή νίκη.

Καλύτεροι από τους «βυσσινί» οι Μπαρμπαρούσης, Κασνέτση, Ενγκουέμ, Αρβανίτης και Μπανούσης, χωρίς όμως να υστερήσει κανείς.

Πριν από την έναρξη του αγώνα έγινε η απονομή στον Αστέρα από την ΕΠΟ, ως πρωταθλητής στον 5ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

Αστέρας: Τσάμης, Μπουντόπουλος, Παπαδόπουλος, Κασνέτση, Αρβανίτης, Ενκουέμ, Παγώνης, Μπανούσης, Μπαρμπαρούσης (80′ Τόρες), Κέρι, Μηνάς (54′ Μπουζούρας – 86′ Κυριάκος).

Εθνικός: Σικαλιάς, Στασινός, Βλάχος (90΄Γερόλυμος), Κρητικός, Πεχλιβανίδης (62′ Σωπασής), Λεωνιδόπουλος, Δωματάς, Κωνσταντίνου (52′ Γκέσιος), Κατσικοκέρης, Τεγούσης, Μακρυγιάννης (75′ Μάναλης).

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Σπυρούνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος