FOLLOW US: facebook twitter

Αστέρας Αμαλιάδας-Αστέρας Βλαχιώτη 0-0: Καλύτερος αλλά άστοχος

Ημερομηνία: 19-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Η μεγάλη ευκαιρία του Μαρουκάκη στο 89΄, που πλάσαρε αλλά απέκρουσε με τα πόδια ο Παλιούρας.

Χάθηκαν έξι μεγάλες ευκαιρίες από τους «βυσσινί», δεν χάνεται όμως η πρωτιά στον 5ο Όμιλο

O Αστέρας Αμαλιάδας αναδείχτηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα χθες με τον Αστέρα Βλαχιώτη, μπροστά σε 1200 περίπου φιλάθλους στο Στάδιο Αμαλιάδας  και παρέμεινε στο +2 από την ομάδα της Λακωνίας. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου ήταν καλύτερη αλλά άστοχη,  κρατά όμως την τύχη στα χέρια της, καθώς με δύο νίκες επί της αδιάφορης βαθμολογικά Καλαμάτας εντός και της Ζακύνθου στο νησί, θα τερματίσει στην 1η θέση του 5ου Ομίλου.

Ο Αστέρας κυριάρχησε στο α΄ ημίχρονο και είχε τρεις πολύ καλές φάσεις για γκολ, ενώ δικαίως φωνάζει και για ένα πέναλτι στο 8ο λεπτό. Σε εκείνο το λεπτό ο Παπαδόπουλος μέσα στη μεγάλη περιοχή, ανατράπηκε από αμυνόμενο, ο διαιτητής Τσουκαλάς δεν υπέδειξε την παράβαση, η μπάλα έφτασε στον Κέρι που σούταρε δυνατά για να αποκρούσει με υπερένταση σε κόρνερ ο Παλιούρας.

Στο 13΄ ο Κέρι εκτέλεσε απευθείας φάουλ από 35 μέτρα και ο Παλιούρας έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Παγώνη που σούταρε άουτ. Και στο 34΄ ο Ρόβας έβγαλε καταπληκτική κάθετη πάσα στον Κέρι που βρέθηκε απέναντι από τον Παλιούρα, αλλά πλάσαρε πάνω του. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία του Αστέρα στο α΄ ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να δίνουν βαρύτητα στην άμυνα και να μην απειλούν, παρά μόνο με  μια μακρινή κεφαλιά του Τζιώλα στο 24΄, που πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Οι τρεις κορυφαίοι του Αστέρα, Ενγκουέμ, Ρόβας και Κασνέτση σε φάση από το χθεσινό ντέρμπι.

Χαμένα τετ-α-τετ στο β΄ μέρος

Στην επανάληψη, ο Αστέρας Βλαχιώτη μπήκε καλύτερα και πίεσε στην αρχή την εστία των «βυσσινί». Μάλιστα είχε και δύο καλές φάσεις. Στο 49΄ το δυνατό σουτ του Μουκίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή, απέκρουσε με γροθιές ο Τσάμης και στο 56΄ το σουτ του Σταμογιάννου λίγο έξω από την περιοχή, ανάγκασε τον γκολκίπερ του Αστέρα να εκτιναχτεί και να αποκρούσει με το δεξί χέρι και εν συνεχεία πρόλαβε και μπλόκαρε τη μπάλα πριν τη στείλει στα δίχτυα ο Μαναριώτης.

Από το 60΄ και μετά ο Αστέρας ισορρόπησε και εκμεταλλευόμενος τους κενούς χώρους που άφηνε ο Βλαχιώτης ψάχνοντας το γκολ, έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Στο 62΄ ο Ρόβας έβγαλε με ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Μαρουκάκη, αυτός μπήκε από δεξιά στην περιοχή αλλά σούταρε άουτ. Στο 85΄ σε αντεπίθεση του Αστέρα, ο Κέρι μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε πάνω στον  Παλιούρα και στο 89΄ ο Κυριάκος έβγαλε κάθετα στον Μαρουκάκη, που βγήκε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του Βλαχιώτη, πλάσαρε αλλά απέκρουσε με τα πόδια ο Παλιούρας! Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα, στο 90΄, ο Τόντσεφ των φιλοξενουμένων μπήκε επικίνδυνα μέσα στην περιοχή από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι και ο Τσάμης με υπερένταση την έδιωξε σε κόρνερ.

Κοντολογίς, αν κάποια ομάδα δικαιούταν τη νίκη, αυτή ήταν της Αμαλιάδας, η οποία δημιούργησε 6 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν τις αξιοποίησε.

Καλύτεροι από τους «βυσσινί» ο απροσπέλαστος Ενγκουέμ και οι δύο αμυντικοί μέσοι  Ρόβας και  Κασνέτση. Από τους Λάκωνες, ο τερματοφύλακας Κώστας Παλιούρας κράτησε όρθια την ομάδα του σε πολλές περιπτώσεις, ενώ καλός ήταν και ο Μουκίδης. Ο διαιτητής Τσουκαλάς από την Αθήνα ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι στο 8ο λεπτό.

Αστέρας Αμ.: Τσάμης, Μπουζούρας, Παπαδόπουλος, Ρόβας (90+΄ Μπουτσικάκης), Παγώνης, Ενγκουέμ, Μπουντόπουλος (57′ Μαρουκάκης), Κασνέτση, Μπαρμπαρούσης, Κέρι, Τόρες (73′ Κυριάκος).

Αστέρας Βλ.: Παλιούρας, Τσουκαλάς (64′ Βλάχος), Κόντι, Σαμπατάκος (68′ Σαραντόπουλος), Μπριλάκης, Τσιμικλής, Σταμογιάννος, Τζιόλας (88′ Τόντσεφ), Μαναριώτης (57′ Κάτσικας), Μουκίδης, Χρήστου.

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Σπυρούνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος