FOLLOW US: facebook twitter

Ασε ρε, που είσαι Μακεδόνας

Ημερομηνία: 24-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πριν από μερικά χρόνια, σε ένα γραφείο στην Ολλανδία, ο διευθυντής ανακοίνωνε τα μπόνους των εργαζομένων. Τον Ντάβορ και τον Αγγελο τους ανήγγειλε μαζί. «Αν άκουγαν τους πολιτικούς, θα έπρεπε να μισιούνται, αλλά οι δυο τους έχουν δείξει ότι, όταν στη μέση μπαίνει ο άνθρωπος, οι πολιτικοί πρέπει να το βουλώνουν», είπε.

Ποτέ δεν τον συμπαθούσαν αυτόν τον μάνατζερ. Στα δύο χρόνια που δούλεψαν δίπλα του ήταν το μόνο όμορφο και μη ρατσιστικό πράγμα που βγήκε από τα χείλη του. Τόσο που φοβήθηκαν μήπως κάποιος εξωγήινος είχε πάρει τη θέση του, και τον πραγματικό τον κρατούσαν δεμένο σε κάποιο ιπτάμενο δίσκο στο Αλφα του Κενταύρου.

Ο Ντάβορ και ο Αγγελος έγιναν αχώριστοι. Πήγαν μαζί διακοπές στην Πορτογαλία, ο Ντάβορ κάλεσε τον φίλο του στον γάμο του στη Βίνιτσα και ο Αγγελος του έχει δώσει ανοιχτή πρόσκληση για οποιοδήποτε καλοκαίρι, σε όποιο ελληνικό νησί εκείνος θέλει.

Και έχεις τους πολλούς να κοιτάζουν με μισό μάτι τη φιλία τους. Οταν ο Αγγελος χαρακτήρισε τον Ντάβορ Πρώην Γιουγκοσλάβο Δημοκράτη της Μακεδονίας, οι διαδικτυακοί «φίλοι» του τού απαγόρευσαν να έχει οποιαδήποτε σχέση με τον Ντάβορ. Οσο για τον δεύτερο, όταν ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία από δείπνο με τον Αγγελο και την κοπέλα του, ένας παλιός συμμαθητής του έγραψε πως «ο Ελληνας είναι δεξιά, το μαχαίρι αριστερά. Κάνε μόνος σου τα μαθηματικά».

Αποφεύγουν να μιλήσουν για πολιτική και για τις διαμάχες των χωρών τους. Οχι για να μην τσακωθούν. Απλώς ντρέπονται. Ο Αγγελος για τις σκοταδιστικές διαδηλώσεις με παπάδες, νεοναζί και γιαλαντζί έφιππους Μακεδονομάχους αγκαζέ, ο Ντάβορ για την εμμονή της κυβέρνησής του να κόβει κονδύλια από την παιδεία και να τα ρίχνει σε κατασκευές αγαλμάτων του Βουκεφάλα.

Και γιατί δηλαδή να τσακωθούν; Για ποια εθνικά; Για τις χώρες που τους μάσησαν και τους έφτυσαν; Για τα εκπαιδευτικά συστήματα που θέλησαν να τους φανατίσουν και όχι να τους διδάξουν ουσιαστικά; Για την ανεργία που περιμένει και τους δύο, αν τους πιάσει νόστος και επιστρέψουν;

Δεν θα μιλήσουν ποτέ για εθνικά. Δεν το χρειάζεται η φιλία τους, η ξενιτιά τους. Εκτός από μία φορά. Οταν ο Αγγελος ρώτησε τον Ντάβορ ποιο είναι το καλύτερο μέρος για διακοπές. Και αυτός δεν απάντησε τη Χαλκιδική. «Ασε ρε, που θες να περνιέσαι και για Μακεδόνας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος