FOLLOW US: facebook twitter

Αρχίζει η κούρσα για τους 8.171 στους ΟΤΑ

Ημερομηνία: 10-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τέλη Ιανουαρίου ή το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για τον μεγάλο διαγωνισμό των μονίμων στον τομέα καθαριότητας των δήμων.

Το σχετικό επίσημο αίτημα για τις 8.171 θέσεις κατατέθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή από το υπουργείο Εσωτερικών, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, και ήδη ετοιμάζεται η σχετική προκήρυξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού στηρίζεται πάνω σε έξι βήματα.

  1. Η αποστολή Προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο αναμένεται να γίνει ανάμεσα στις 8 με 15 Ιανουαρίου.
  2. Μέσα σε πέντε ημέρες από την αποστολή της (δηλαδή από 13 έως 20 Ιανουαρίου) θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.
  3. Ακολουθούν 15 ημέρες «ωρίμανσης» της προκήρυξης (να γίνει δηλαδή γνωστή στο ευρύτερο κοινό) μέχρι να ξεκινήσουν οι αιτήσεις: από 28 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου.
  4. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 15 ημέρες για την ηλεκτρονική υποβολή και ακόμη τρεις ημέρες για την αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών στο ΑΣΕΠ – αναμένεται να ολοκληρωθεί από 15 έως 22 Φεβρουαρίου.
  5. Ο έλεγχος των αιτήσεων θα ξεκινήσει την επομένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, με στόχο να ολοκληρωθεί το αργότερο στις 31 Μαρτίου 2018, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων–παρατασιούχων των δήμων.
  6. Η έκδοση Προσωρινών Πινάκων διοριστέων αναμένεται στις 31 Μαρτίου 2018.

Η επίσημη προκήρυξη του ΑΣΕΠ αφορά 8.171 θέσεις, από τις συνολικά 8.845 που είχαν εγκριθεί από το ΥΠΕΣ, μετά τα αιτήματα των δήμων, αφού οι υπόλοιπες 674 θέσεις θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ. Ο αριθμός των θέσεων θα πληρωθεί στον διαγωνισμό από πρόσωπα από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ, όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν. 2643/1998. Αυτές τις περίπου 700 θέσεις καθόρισε με απόφασή της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

Οι 8.171 θέσεις που θα προκηρυχθούν μέσω του ΑΣΕΠ αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ωστόσο στην κατηγορία Π.Ε. και Τ.Ε. προβλέπονται μόλις 123 θέσεις, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν Δ.Ε. και Υ.Ε. (πλέον των 5.000 αφορούν θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης).

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρων, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, συνοδοί απορριμματοφόρων κ.ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος