FOLLOW US: facebook twitter

Αργυρόπουλος σε Λιατσή: «Δεν θα αφήσουμε να γίνεις ο νεκροθάφτης της πόλης»

Ημερομηνία: 09-10-2016 | Συντάκτης:

arguropoulos-giannis

Ο Γ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΛΙΑΤΣΗ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ

* Καλεί σε ενεργοποίηση όλους τους θεσμικούς φορείς του δήμου και του νομού

Ο επικεφαλής της Δημοτιής παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Γιάννης Αργυρόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις τελεταίες εξελίξεις για το μέλλον του ΤΕΙ στον Πύργο, μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή:

«Το πλούσιο, κατα γενική ομολογία, ελληνικό λεξιλόγιο αποδεικύεται φτωχό για να χαρακτηρίσει τις νέες απαξιωτικές δηλώσεις του δημάρχου κ. Γαβρίλη Λιατσή για το ΤΕΙ του Πύργου και την προθεσή του, όπως ο ίδιος είπε, να προχωρήσει σε έξωση των σπουδαστών από το κτήριο του Πολυκλαδικού Λυκείου. Ακόμα και χαρακτηρισμοί όπως «εξωπραγματική», «ακατανόητη», «παράλογη», «εξωφρενική», δεν αντικατοπτρίζουν τη νέα αυτή τοποθέτηση του κ. Λιατσή που εξέπληξε αρνητικά το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας και έδωσε το δικαίωμα στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, να καταθέσει δημόσια πρόταση για μεταφορά του τμήματος στην Αμαλιάδα!

Κύριε δήμαρχε το Τμήμα Δοιήκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων δεν είναι ούτε «λείψανο», ούτε «απολίθωμα», όπως εσείς δηλώσατε. Εϊναι το πιο ζωντανό κύτταρο της πόλης και του δήμου μας. Ενός δήμου που μαραζώνει από την έλλειψη αναπτυξιακών δομών και δράσεων.

Κύριε δήμαρχε το ΤΕΙ δεν είναι ιδιοκτησία σας για να λέτε ότι θα κάνετε έξωση από το κτήριο του Πολυκλαδικού, σε 1000 ενεργούς σπουδαστές που φοιτούν σήμερα. Αν τολμάτε φέρτε την προτασή σας αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο για να τοποθετηθεί με αίσθημα ευθύνης ο κάθε σύμβουλος της συμολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Και να είστε σίγουρος ότι η απάντηση που θα πάρετε θα είναι αποστομωτική.

Κύριε δήμαρχε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο σας λέμε ότι οποιαδήποτε νέα κίνηση επιχειρήσετε που θα έχει ως στόχο τον διωγμό του ΤΕΙ από τον Πύργο θα μας βρείτε απέναντι σας. Σθεναρά, μαχητικά, δυναμικά. Εμείς δεν θα σας αφήσουμε να γίνετε «νεκροθάφτης» της πολιτσμικής μας κουλτούρας και της τοπικής μας αγοράς.

Κύριε Δήμαρχε για μια ακόμη φορά σας επισημαίνουμε: Βάλτε ένα τέλος στη συνεχιζόμενη τακτική υποβάθμισης και απαξίωσης του ΤΕΙ που έχετε ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες και σας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Και υιοθετήστε επιτέλους αυτό που σας προτείνουμε επανειλλημένα εντός και  εκτός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβυλίου: Την άμεση έναρξη συζήτησης – διαβούλευσης για την κατάρτιση ενός  στρατηγικού σχεδίου αναβάθμισης και ανάπτυξης του, με απότερο σκοπό την εξελιξή του σε αυτόνομη σχολή στα πλαίσια του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Απευθυνόμαστε και στους θεσμικούς φορείς του τόπου μας και τους τονίζουμε:

Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η δημιουργία ενός μετώπου στον Πύργο και στην Ηλεία γενικότερα που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του ΤΕΙ. Καλούμε τους βουλευτές, τον Αντιπερειφερειάρχη και τους Ηλείους περιφερειακούς συμβούλους, το Επιμελητήριο, τους Επιστημονικούς Συλλόγους, το Εργατικό Κέντρο, τους επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς, σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης.

Ας διεκδικήσουμε επιτέλους έγκαιρα, μεθοδικά, συλλογικά, με σχέδιο, με τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις την ανάβαθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε σε αυτό με την ενεργό συμμετοχή μας και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος