FOLLOW US: facebook twitter

Από 2,9-6,1 ευρώ για τους κτηνοτρόφους Δυτ. Ελλάδας

Ημερομηνία: 25-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Τα 8 ευρώ ανά στρέµµα βοσκότοπου φτάνει το πριµ για τους µετακινούµενους κτηνοτρόφους που θα ενισχύονται ανάλογα τη χιλιοµετρική απόσταση που διανύουν. Οι µη µετακινούµενοι από την άλλη θα λαµβάνουν έως 10 ευρώ ανά στρέµµα εφόσον αναστείλουν τη βόσκηση στην αρχή της κύριας βλαστητικής περιόδου στα βοσκοτόπια τους.

Οι δύο παραπάνω ξεχωριστές ενισχύσεις περιέχονται στη νέα δράση 10.1.11 «Βελτίωση περιβαλλοντικής κατάστασης βοσκήσιµων γαιών σε περιοχές που αντιµετωπίζουν κίνδυνο ερηµοποίησης λόγω διάβρωσης» που θα προκηρυχθεί στα πλαίσια των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης. Αναλυτικότερα προβλέπονται τα εξής:

1.Για τους κτηνοτρόφους που µετακινούν το σύνολο του ζωικού τους κεφαλαίου σε ορεινές βοσκήσιµες γαίες για τουλάχιστον τέσσερις συνεχόµενους µήνες το έτος, το ύψος των ενισχύσεων ορίζεται από τις επτά κατηγορίες χιλιοµετρικής απόστασης (Πίνακας κάτω) και την εκάστοτε Περιφέρεια. Το πριµ θα δίνεται ετησίως για 5 χρόνια.

2.Οι µη µετακινούµενοι θα πριµοδοτούνται για την αναστολή της βόσκησης των βοσκήσιµων γαιών στην αρχή της κύριας βλαστητικής περιόδου. Αναλόγως το υψόµετρο που βρίσκεται ο βοσκότοπος η ενίσχυση είναι κυμαινόμενη ανά στρέμμα. Για την Δυτική Ελλάδα κυμαίνεται από 2,9 έως 6,1 ευρώ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος