FOLLOW US: facebook twitter

Από το βυθό έστειλαν το μήνυμα…: Εθελοντές δύτες καθάρισαν το «μικρό» λιμάνι στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 08-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με στόχο να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία και να στείλουν ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, εθελοντές δύτες βούτηξαν μπροστά από το παραλιακό κρηπίδωμα του Κατακόλου και καθάρισαν τον πυθμένα. Οι μαθητές του εκπαιδευτή καταδύσεων Βασίλη Καλογερόπουλου με τον ίδιο μαζί, μια ομάδα συνολικά 13 ατόμων, για περισσότερες από δύο ώρες βρέθηκαν στο νερό, βουτώντας από τα 2,5 έως τα 4 μέτρα για να συγκεντρώσουν ότι σκουπίδι βρισκόταν στο βυθό.

Κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια περισσότερα από 300 κιλά σκουπιδιών, όπως πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια, κουτιά αναψυκτικών, σίδερα, άγκυρες πετονιές και δίχτυα ψαράδων, ελαστικά και διάφορα άλλα, γεμίζοντας δύο κάδους ανακύκλωσης που μεταφέρθηκαν στο σημείο για το σκοπό αυτό. Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση τόσο των επισκεπτών του Κατακόλου όσο και των επαγγελματιών που αγκάλιασαν ο καθένας με τον τρόπο του την προσπάθεια αυτή, που σκοπό είχε να παραδώσει πιο καθαρό το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

«Στόχος μας ήταν να καθαρίσουμε το λιμάνι μας, να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σκουπίδια μπορούμε και να δείξουμε σε όλους όσους είναι έξω ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να πετάμε σκουπίδια στη θάλασσα και μόνο να βγάζουμε. Η εικόνα που έχουμε είναι πως δεν έχει πάρα πολλά σκουπίδια, καθώς η εκβάθυνση έγινε πρόσφατα. Βρήκαμε καρέκλες και τραπέζια από τα μαγαζιά, ποτήρια καφέ, κουτιά αναψυκτικών κ.α. Είναι πολύ θολά τα νερά σε αυτό το σημείο και δεν βοηθά» είπε ο επικεφαλής των ομάδας δυτών Βασίλης Καλογερόπουλος.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος» Σπύρος Χιώνης τόνισε πως ο σύλλογος στηρίζει την δράση αυτή για τον καθαρισμό, ως μια αξιόλογη προσπάθεια από τους εθελοντές που θα πρέπει να έχει διάρκεια για να δώσει παραδείγματα στη νέα γενιά. «Πρέπει να καταλάβουν τα νέα παιδιά την αξία του περιβάλλοντος. Έχουμε μπροστά μας την κλιματική αλλαγή που θα κοστίσει σε όλους μας με τον χειρότερο τρόπο. Τους ευχαριστούμε που ήρθαν στον τόπο μας και προσφέρουν εθελοντικά το περιβάλλον και τον τόπο μας».

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάκης Αντωνόπουλος από την πλευρά του τόνισε πως ο καθαρισμός της λεκάνης μπροστά από την προκυμαία ήταν μια εξαιρετική ιδέα και το ΔΛΤ Πύργου στήριξε την προσπάθεια αυτή. «Θα είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία υπάρξει» σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος