FOLLOW US: facebook twitter

«Από την Ολυμπία σε όλον τον κόσμο»!: «Ολυμπιακό» φινάλε με θεατρικό στο δημοτικό σχολείο Μακρισίων

Ημερομηνία: 21-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Οι μαθητές της πρώτης, δευτέρας και τρίτης δημοτικού του σχολείου Μακρισίων, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “Φύση και άθληση” παρουσίασαν σαν αποχαιρετιστήριο θεατρικό σκηνές από το παραμύθι της Ιλεάνας Κλοκώνη , από τη σειρά Ολυμπιακές αξίες, «Από την Ολυμπία σε όλο τον κόσμο». Τα έσοδα του βιβλίου διατίθενται στην Ογκολογική μονάδα παίδων Ελπίδα.

Τα κοστούμια, τα σκηνικά, όλα τα όργανα  που χρησιμοποιούνταν στους Ολυμπιακούς αγώνες όπως δίσκος και αλτήρες, ακόντια αλλά και τις ασπίδες, τις πανοπλίες και ακόντια, τον κότινο και έναν κίονα, όπως και κεραμίδια με παραστάσεις από τα αθλήματα στους αγώνες της αρχαιότητας, τα έφτιαξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μόνοι τους οι μαθητές με τη βοήθεια της δασκάλας τους και τη συνεργασία της Πηνελόπης Καλογεροπούλου.

Όλα ήταν φτιαγμένα με απλά και ανακυκλώσιμα υλικά. Το σκηνικό τους ήταν ένας κίονας και μια ελιά, συμβολικά και τα δυο για την Αρχαία Ολυμπία. Η ιστορία του παραμυθιού είναι η εξής: Οι δύο κολλητοί φίλοι, η Νίκη και ο Άριστος, φτάνουν το πρωί νωρίς στο σχολείο. Εκεί τους περιμένει μια υπέροχη έκπληξη! Συναντούν για πρώτη φορά τον Ακάδημο, μια κουκουβάγια, ο οποίος ξέρει τα πάντα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κουκουβάγια τους πηγαίνει πίσω στο χρόνο, στην αρχαία Ελλάδα και στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες. Μας δείχνουν σκηνές πολέμου μέχρι που εμφανίζονται οι Σπονδοφόροι και ανακοινώνουν την έναρξη των αγώνων. Τότε οι ιέρειες δίνουν από ένα κλαδί ελιάς στους πολεμιστές, αυτοί αφήνουν τις ασπίδες κ τα δόρια τους και ξεκινούν για την Ολυμπία σαν αθλητές.

Τα παιδιά παρακολουθούν τους αθλητές να προετοιμάζονται για τα αγωνίσματα και αναπαριστούν το δρόμο, το ακόντιο, το δίσκο, το άλμα με τους αλτήρες και την πάλη. Μετά σειρά είχαν τα κορίτσια, όπου αναπαριστούν σκηνές από τα Ηραία, αγώνας δρόμου για γυναίκες στην αρχαιότητα. Βλέπουμε τους ελλανοδίκες καθ’ όλη τη διάρκεια να διασφαλίζουν την διαιτησία των αγώνων και να καθιστούν σίγουρο ότι οι κανόνες τηρούνται. Ένα μικρό αγόρι, με χρυσό ψαλίδι έκοψε από την ελιά ένα κλαδί ελιάς. Οι ελλανοδίκες το πήραν και έφτιαξαν τον κότινο και με αυτό στεφάνωσαν τον νικητή του αγώνα, τον Ολυμπιονίκη. Στο τέλος οι μαθητές φώναξαν ολυμπιακές άξιες όπως “Αξιοκρατία- Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ευ αγωνίζεσθε, Αριστεία, Εθελοντισμός, Σεβασμός.

Ήταν μια διαφορετική και ξεχωριστή γιορτή, τα παιδιά θυμούνται σχεδόν τα πάντα για τους ολυμπιακούς αγώνες, όχι γιατί τα διάβασαν, αλλά γιατί τα βιώσαν και αυτοί σαν μικροί ολυμπιονίκες.

Υπεύθυνη Δασκάλα : Μιχαλοπούλου Διονυσία


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος