FOLLOW US: facebook twitter

Από τα βοσκοτόπια στους ψαρότοπους

Ημερομηνία: 30-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

olympia-odos2

Μία υποσημείωση ίσως αυτών των ταραγμένων ημερών, που ωστόσο παρουσιάζει και τοπικό ενδιαφέρον. Λίγες ώρες προτού ο υιός Καλογρίτσας πετάξει λευκή πετσέτα, απηυδισμένος από τo ανελέητο σφυροκόπημα των πρώην πλέον ανταγωνιστών του στην τηλεοπτική αρένα, συνέβη κάτι πρωτοφανές: ακούστηκαν σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων οι λέξεις «Πύργος» και «δρόμος».

Ναι, είναι αλήθεια! Αυτές οι δύο λέξεις που θαρρείς ότι μέχρι πρότινος είχαν αποκλειστεί δια παντός από τον δημόσιο διάλογο, βρέθηκαν ξαφνικά στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Πως όμως συνέβη ξαφνικά αυτό το θαύμα, ώστε να «αναγκαστούν» ξανθιές παρουσιάστριες και βλοσυροί τηλε-σχολιαστές να πιάσουν τον Πύργο στο στόμα τους;

Ας είναι καλά ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος θέλησε να επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στο τηλεοπτικό πεδίο, αλλά είχε λογαριάσει χωρίς τους ξενοδόχους και το υπαλληλικό προσωπικό. Αφού λοιπόν βόσκησαν επί μέρες το τηλεοπτικό κοινό στα λιβάδια της Ιθάκης, είπαν να κάνουν και μία νύξη στον πολύπαθο δρόμο Πάτρας – Πύργου, που όπως είναι γνωστό, κομμάτια του οποίου πρόκειται να κατασκευάσει η εταιρεία «Τοξότης».

Αδιάφορο αυτό για το κατά τα άλλα μετριοπαθές πάνελ, το οποίο αρκέστηκε να επισημάνει τη δημοπράτηση του επόμενου κομματιού, με μία ελαφρά υπόνοια μπροστά στον κίνδυνο να καταβροχθίσει ο αδηφάγος εργολάβος και το επόμενο κομμάτι. Λες και μας νοιάζει αν εκείνος που θα φτιάξει τον δρόμο θα λέγεται Καλογρίτσας, Μπόμπολας ή Εμφιετζόγλου, ήτοι «Τοξότης», «Άκτωρ» ή «Infrastrutture».

Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να φτιαχτεί επιτέλους ο δρόμος και εκείνος ο οποίος θα επωμιστεί μέσα από νόμιμες και καθόλα διαφανείς διαδικασίες το βάρος της κατασκευής να κάνει καλή δουλειά. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

Ατυχήσαμε όμως γιατί μας ματιάσανε και ο διαγωνισμός αναβλήθηκε, ρίχνοντας τον νομό σε βαθιά περισυλλογή. Το μόνο καλό, τώρα που έβγαλαν τον κ. Καλογρίτσα από τη μέση είναι πως έχουν ήδη αρχίσει να εξαπολύουν τα βέλη τους εναντίον του κ. Σαββίδη. Παρατηρήστε μόνο πώς μέσα σε λίγες μέρες τα βοσκοτόπια μετετράπησαν σε ψαρότοπους.

Υγ. Ένα περίεργο πράγμα: Σχεδόν πουθενά δεν έπαιξε η είδηση για την παραπομπή σε δίκη του διευθύνοντος συμβούλου του Alpha Δημήτρη Φουρλεμάδη, για την πολύκροτη υπόθεση της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» και την υπεξαίρεση 5,6 εκατομμυρίων ευρώ από τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, όπως ακριβώς αποσιωπάται ότι ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος διώκεται για 4 κακουργήματα, είναι κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος