FOLLOW US: facebook twitter

Από σχολείο σε σχολείο για τους παραδοσιακούς σπόρους

Ημερομηνία: 16-11-2016 | Συντάκτης:

dim-douneika-sporoi7

Σχολικός κήπος και σβώλοι αναδάσωσης από τους μαθητές στα Δουνέικα

Σειρά αυτή τη φορά, να μυηθούν στα μυστικά των παραδοσιακών σπόρων, είχαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Δουνείκων.

dim-douneika-sporoi5Η ιδρύτρια της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου, Όλγα Βενιζέλου Ρουβά, βρέθηκε χθες στα Δουνείκα και πέρασε ολόκληρο το πρωινό, δίπλα στα παιδιά, τους γονείς  και τους δασκάλους των δύο σχολείων, μαθαίνοντας τους για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση αλλά και φτιάχνοντας σχολικό κήπο.

dim-douneika-sporoi4

 Φύτεψαν και έσπειραν σποράκια, έφτιαξαν σβώλους με σπόρια και χώμα για να κάνουν αναδάσωση τα καμένα βουνά της Ηλείας ενώ ενημερώθηκαν πως μπορούν να δημιουργήσουν στο σπίτι τους, στη βεράντα, την ταράτσα ή τον κήπο τους, το διό τους κήπο με αρωματικά φυτά.

dim-douneika-sporoi6

Στη διάρκεια των δράσεων, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ταινία για τους σπόρους, μαθαίνοντας πως μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση και να επιζήσουν, φυτεύοντας τα δικά τους λαχανικά.

dim-douneika-sporoi1

Μαθητές και δάσκαλοι, βίωσαν μια ξεχωριστή εμπειρία που θα θυμόνται για καιρό…

dim-douneika-sporoi3

Να σημειώσουμε ότι το χώμα για τους σβώλους το χάρισε η Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιία ΑΒΕΕ. Η δράση θα συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία και τα αιτήματα που δέχεται η Ομάδα παραδοσιακών σπόρων Ηλείας είναι πολλά.

dim-douneika-sporoi2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος