FOLLOW US: facebook twitter

Απόδραση από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας στο φαράγγι Αντρωνίου

Ημερομηνία: 04-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Περιβάλλον

Από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας στον αγαπημένο καλοκαιρινό του προορισμό

Απόδραση σε έναν από τους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς του, πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας «Ορειβατείν», την Κυριακή, σε μια αλησμόνητη πεζοπορία – εκδρομή διασχίζοντας το Φαράγγι του Αντρωνίου εισπράττοντας πέρα από την μυθική ομορφιά του τοπίου και την δροσιά του, αντίδοτο στον καύσωνα!

Πολλά μέλη του Συλλόγου ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη εξόρμηση που έγινε με λεωφορείο από την Αμαλιάδα ως την αφετηρία της πεζοπορίας. Οι ορειβάτες- πεζοπόροι, διέσχισαν ένα μέρος του φαραγγιού των Κενταύρων στη Φολόη, σε μια διαδρομή περίπου 4 ωρών, όπου το μεγαλύτερο μέρος ήταν μέσα από το ποτάμι, στον Ομηρικό ποταμό Σελληείς του Πηνειακού Λάδωνα  και κάτω από τον ίσκιο των δέντρων που το περιβάλλον.

Άλλος… θεός εκεί, ζέστη μηδέν, δροσιά και ασύλληπτη ομορφιά και γαλήνη, όλοι απόλαυσαν το τοπίο και την μαγεία του φαραγγιού. Όπως είπαν και οι ίδιοι, ένοιωσαν για μια ακόμα φορά ευλογημένοι που ζουν σε ένα τόπο όπως η Ηλεία που διαθέτει τέτοιες κρυφές ομορφιές που μας καλούν να τις ανακαλύψουμε. Και τέτοιου είδους εξορμήσεις μπορεί να είναι για τους πιο τολμηρούς, για όσους διαθέτουν τουλάχιστον μια εξοικείωση με το περπάτημα και την αντοχή, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν.

Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά, με το πρώτο βήμα γίνεται η αρχή.

Κι όταν η πεζοπορία και η διάσχιση του φαραγγιού έφτασε στο τελείωμά της, ήρθαν και τα ακόμα καλύτερα, όπου ακολούθησε στην πλατεία του χωριού φαγοπότι και γλέντι μετά μουσικής, με ζωντανή ορχήστρα!

Και όπως αποδείχτηκε, τελικά κανείς δεν ήταν τόσο κουρασμένος που να μην μπορεί να διασκεδάσει και να τραγουδήσει με καλή παρέα, μπουζουκάκι και κιθάρα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος