FOLLOW US: facebook twitter

Αποχαιρετιστήρια γιορτή με τον «Αειφορούλη» από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Ημερομηνία: 16-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Η σχολική κοινότητα του 5ου Δημοτικού Πύργου παρουσίασε τις δράσεις της χρονιάς

Μια εξαιρετική αποχαιρετιστήρια γιορτή, για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου παρουσιάζοντας με ενθουσιασμό και όρεξη τις δράσεις για το μετασχηματισμό του σχολείου τους σε Οικολογικό και Αειφόρο.

Μια καλοκαιρινή γιορτή στην οποία παρουσιάστηκαν με περηφάνια οι δράσεις- επιτυχίες του σχολείου, όπως η σημαία του Αειφόρου Σχολείου και η Πράσινη σημαία από τα Οικολογικά σχολεία, τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν, χορευτικά, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Πικέας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πατήρ Π. Κλουκίνας ενώ από την όμορφη εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείπει και η ιδρύτρια της ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Όλγα Βενιζέλου Ρουβά η οποία έχει μυήσει τα παιδιά στη διατήρηση των σπόρων, την κομποστοποιήση και την ανακύκλωση φτιάχνοντας μαζί τους σχολικό λαχανόκηπο.

Οι μαθητές παρουσίασαν στο χώρο έκθεση με πολλές κατασκευές και κολάζ με θέμα τους άξονες τους αειφόρου σχολείου,  μίλησαν για την αξία της υγιεινής διατροφής αλλά και για τα δυο ευρωπαϊκά etwininng προγράμματα με θέμα την ειρήνη και την άθληση και ευεξία.

Στο ψυχαγωγικό κομμάτι της όμορφης γιορτής, η εικαστικός Ελένη Δούκη και η θεατρολόγος Σοφία Γλωσσίδου παρουσίασαν το θεατρικό «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά με την συμμετοχή των μαθητών του ολοήμερου σχολείου ενώ για το τέλος, επιφύλασσαν μια ευχάριστη μουσική νότα με τον μαέστρο Γιώργο Γκιντζίρη και τους μαθητές της Στ’ τάξης σε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον αείμνηστο Βασίλη Τσιτσάνη.

Στο τέλος ο Σύλλογος γονέων μοίρασε τα αναμνηστικά και δωράκια στην Στ τάξη και κέρασε όλους με τον μπουφέ που ετοίμασε!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος