FOLLOW US: facebook twitter

Αποφασίζει το Υπουργείο Παιδείας σε ποια σχολεία θα ενταχθούν τα προσφυγόπουλα της Μυρσίνης

Ημερομηνία: 22-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

prosfygopoula-mursini

Σε ποιες σχολικές μονάδες του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, θα ενταχθούν τα 47 προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο καμπ της Μυρσίνης, θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες από το Υπουργείο Παιδείας, στο οποίο εστάλησαν και οι προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη της Κυριακής στα Λεχαινά παρουσία του Περιφερειακού Δ/ντής Εκπαίδευσης Κώστα Γιαννόπουλου.

Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν ήταν η λειτουργία τάξεων υποδοχής για τα προσφυγόπουλα απογευματινές ώρες (2 με 6), η δημιουργία τάξης υποδοχής ξεχωριστής με πρωινή βάρδια στις σχολικές μονάδες για συγκεκριμένο μεταβατικό στάδιο ώστε να μάθουν ελληνικά και ακολούθως ανάλογα με την γνωστικής τους ικανότητα η ένταξη τους στις τάξεις αλλά και πρόταση για δημιουργία τάξης εντός του κάμπ της Μυρσίνης η οποία ωστόσο προσέκρουσε σε αντιδράσεις.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, δυνατότητες δημιουργίας τάξεων υποδοχής για τα προσφυγόπουλα, δεν έχουν και τα έξι σχολεία του Δήμου, σε Λεχαινά, Ανδραβίδα, Κάτω Παναγιά, Κυλλήνη και Νεοχώρι, ωστόσο το τι ακριβώς θα συμβεί θα αποφασιστεί μετά τη μελέτη των προτάσεων από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου.

Προσλήψεις αναπληρωτών

Εξάλλου, χθες δημοσιεύτηκε η πρόσκληση «Ένταξη Προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (ΕΥΣΥΔ ΤΑΜΕ-ΤΕΑΑΠ).

H πρόσκληση του ΤΑΜΕ και του ΤΕΑΑΠ 2014-2020 θα χρηματοδοτήσει μέρος του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΥΔΕΠ).
Στόχος της πρόσκλησης είναι η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, η εξασφάλιση των σχολικών εγχειριδίων και των υπολοίπων σχολικών ειδών (τετράδια, μολύβια κλπ.) για τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και η γενικότερη διαμόρφωση των διδακτικών αιθουσών.
Σημειώνεται ότι τα μαθήματα που θα διδάσκονται είναι Ελληνική Γλώσσα, Αγγλικά, Μαθηματικά, Φυσική Αγωγή, ΤΠΕ, Αισθητική Αγωγή (Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή) και οι ειδικότητες που θα διδάξουν στις δομές είναι δάσκαλοι, φιλόλογοι, μαθηματικοί, αγγλικής, πληροφορικής, φυσικής αγωγής, καλλιτεχνικών, μουσικής και Θεάτρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος