FOLLOW US: facebook twitter

Αποκτούν από Σεπτέμβρη δικό τους σχολείο στον Αγ. Ιωάννη!

Ημερομηνία: 23-02-2017 | Συντάκτης:

eidiko-epaggelmatiko-gumnasio-agios-ioannis-23

Στο Δημοτικό σχολείο του Αγ. Ιωάννη μεταστεγάζεται το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πύργου

Επιστρέφουν στην τάξη και οι απόφοιτοι για να φοιτήσουν στο Λύκειο

 Με την θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου στη αυριανή συνεδρίαση, να θεωρείται δεδομένη ως προς την στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου, στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη – η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί- επιλύεται μετά από χρόνια, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι μαθητές του σχολείου. Ταυτόχρονα όμως, από την απομάκρυνση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, απελευθερώνεται και ο χώρος του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στα Βυτινείκα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του οποίου θα μπορέσουν από τη νέα σχολική χρονιά να αναπτύξουν όλες τις δράσεις και τα εργαστήρια τους, που σήμερα στερούνται λόγω της έλλειψης χώρου που προκαλεί η συστέγαση.

Οι λύσεις που εξετάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια για την μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου, δεν καρποφόρησαν για διάφορους λόγους ωστόσο το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη, κρίθηκε απ’ όλους τους εμπλεκόμενους ως κατάλληλο για να στεγάσει τη λειτουργία του Ε.Ε.Γ. αλλά και του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου που έχει ιδρυθεί και δεν μπορούσε να λειτουργήσει λόγω έλλειψης χώρου. Αυτό σημαίνει, ότι οι απόφοιτοι του Ε.Ε.Γ. που για περισσότερα από δυο χρόνια, αναγκάστηκαν να διακόψουν το σχολείο και να μείνουν στο σπίτι, θα επιστρέψουν και πάλι στα θρανία!

eidiko-epaggelmatiko-gumnasio-agios-ioannis-2

Σε επιτόπια επίσκεψη στο χώρο του σχολείου στον Άγιο Ιωάννη, του Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Δημητρέλλου, της Διευθύντριας του Ε.Ε.Γ. Μ. Δρακοπούλου και της εκπροσώπου του Δήμου Πύργου Σ. Ζάγκλη, δόθηκε ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την καταλληλότητα των χώρων και το μόνο που απομένει μετά την έγκριση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η εκτέλεση μικροεπεμβάσεων στις εγκαταστάσεις του σχολείου για να  υποδεχτούν από Σεπτέμβρη το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο τους μαθητές τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος