FOLLOW US: facebook twitter

Αποκτά δυναμική η Δ.Ε. Ωλένης

Ημερομηνία: 11-01-2017 | Συντάκτης:

liatsis-karatoula-d-e-olenis3

Ευρεία σύσκεψη υπό Γ. Λιατσής χθες στο Καράτουλα

Θα αποσπαστεί προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των χωριών του πρώην Δήμου

Αποκτά δυναμική η Δ.Ε. Ωλένης καθώς στόχος της δημοτικής αρχής Πύργου είναι η αναβάθμιση και η ενίσχυση της με προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων με απώτερο στόχο την άμεση επίλυση των καθημερινών προβλημάτων.

liatsis-karatoula-d-e-olenis

Στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα του πρώην Δήμου Ωλένης στο Καράτουλα, παρουσία του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, των αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών Α. Σκαρτσιάρη και Ωλένης Σ. Γεωργόπουλο, του προϊσταμένου Τ.Υ. του Δήμου Α. Φιλιππόπουλου, της προϊσταμένης Πολιτικής Προστασίας Κ. Διονυσοπούλου, του Τεχνικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΠ Τ. Βασιλόπουλου και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Λατζοίου Ε. Μπαρτζάκου, Καρυάς Γ. Κανελλόπουλου, Καράτουλα Γ. Τσατσαμπα, Μαγούλας Κ. Λιαρομάτη, Λανθίου Ν. Μπάντου, Αγίας Αννας Α. Παπαδόπουλου, Σοπίου Ε. Σταυρόπουλου, Χειμαδιού Λ. Ξουλεή, Χαριάς Π. Τσαπαρδώνη, Μουζακίου Γ. Καλατζή, Κλεινδιάς Σ. Γκάτζη και Πεύκης Γ. Μπλόσκα αλλά και του πρώην Δημάρχου Ωλένης και Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Παναγόπουλου, παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν ώστε η Δ.Ε. Ωλένης να αποκτήσει διοικητική αυτοτέλεια ενώ κατεγράφησαν αναλυτικά και όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες.

liatsis-karatoula-d-e-olenis2

Ο κ. Λιατσής, σημείωσε ότι η Δ.Ε. Ωλένης δεν θα έπρεπε να ανήκει στο Δήμο Πύργου καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν είναι ίδια με των υπόλοιπων Δ.Ε. του δήμου ενώ επισήμανε ότι το πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών που κράτησε εγκλωβισμένη τη δημοτική αρχή για δυο χρόνια, δεν του επέτρεπε να τους επισκεφθεί νωρίτερα.

Αποσπάται προσωπικό

Ο κ. Λιατσής, ανακοίνωσε ότι μέσω των 8μηνων θα αποσπαστεί στη Δ.Ε. Ωλένης προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (εργάτες καθαριότητας, γενικών καθηκόντων, υδραυλικοί, μηχανικοί κ.α.) οι οποίοι θα αναλάβουν την αναβάθμιση των παλιών κοινοτικών καταστημάτων, την καθαριότητα, τη συντήρηση των σχολείων και των δρόμων με έμφαση στην αγροτική οδοποιία ενώ θα εξεταστεί η επαναλειτουργία του ΚΕΠ με την αποστολή υπαλλήλου για κάποιες ημέρες την εβδομάδα.

«Το Δημαρχείο στο Καράτουλα πρέπει να αξιοποιηθεί. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε τον ορεινό δήμο και μάλιστα θα υπάρξει αντιδήμαρχος που θα αναλάβει τις Δ.Ε. Ιάρδανου και Ωλένης.  Επίσης θα υπάρξει μια ξεχωριστή ομάδα που θα αποτελείται από χειριστές, οδηγούς, εργάτες, τοπογράφους κτλ που θα αντιμετωπίζει όλα τα χωριά του Δήμου Πύργου εξυπηρετώντας και επιλύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σκοπός και θέληση μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και γρήγοροι στις παρεμβάσεις μας. Ακόμα θα αποφασίσουμε μαζί το πώς θα αξιοποιήσουμε τον ξενώνα στο Γούμερο…».

Παράλληλα ο κ. Λιατσής, επισήμανε ότι ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Γεωργόπουλος μέσα από την διαδικασία αυτή αναβαθμίζεται και αποκτά αρμοδιότητες που θα διευκολύνουν κατά πολύ την λειτουργία του πρώην Δήμου Ωλένης.

Στη σύσκεψη τοποθετήθηκε και ο πρώην Δήμαρχος Ωλένης Γιάννης Παναγόπουλος προτείνοντας μεταξύ άλλων την επαναλειτουργία του ΚΕΠ αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων οδοποιίας μέσω της προμήθειας των μηχανημάτων του δήμου με χαλίκι από τη δημοτική επιχείρηση Ελαιώνα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος