FOLLOW US: facebook twitter

Αποκαλύφθηκε μεγάλη σπείρα αρχαιοκαπήλων

Ημερομηνία: 05-10-2016 | Συντάκτης:

arxaiokapileia2

Πλοκάμια και στην Ηλεία – Έρευνες σε τρεις περιοχές του νομού

Σε Λάλα και Βάρδα φέρεται να υπάρχουν δύο εμπλεκόμενοι

Παρακλάδια και στην Ηλεία, είχε σύμφωνα με πληροφορίες το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπήλων που αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών. Έρευνες έγιναν τόσο στην Ηλεία όσο και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας. Μια τεράστια αστυνομική επιτυχία με διεθνή αντίκτυπο στη μάχη για την προστασία των αρχαίων θησαυρών της χώρας μας.

Οι έρευνες στην Ηλεία

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην Ηλεία έγιναν έρευνες σε τρεις περιοχές για δύο εμπλεκόμενους. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών είχε «δέσει» την υπόθεση με τη μέθοδο των τηλεφωνικών επισυνδέσεων. Έτσι οι έρευνες έγιναν σε σίγουρους στόχους. Στην περιοχή του Λάλα ένας από τους φερόμενους ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, εμπλέκεται σε πώληση αρχαίων αντικειμένων όπως χρυσά νομίσματα και αγαλματίδια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να βρέθηκε στην κατοχή του ανιχνευτής μετάλλων. Στην δεύτερη περίπτωση ένα ακόμα άτομο από τη Βάρδα φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση αγοραπωλησίας αρχαίων αντικειμένων. Και εκεί έγινε έρευνα από τους αστυνομικούς της Αχαΐας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξαν κάποια ευρήματα.

arxaiokapileia1

Η δράση της σπείρας

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ομάδες που ήταν χωρισμένη δρούσαν ως εξής: Η πρώτη έκανε τις λαθρανασκαφές, η δεύτερη αποτελούνταν από τους εκτιμητές της αξίας των αντικειμένων (μεταξύ άλλων πολλά αρχαία νομίσματα) και η τρίτη έκανε τις επαφές και τις πωλήσεις με τους υποψήφιους αγοραστές. Τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε πληθώρα υποθέσεων λαθρανασκαφής, μεταφοράς και εμπορίας αρχαίων αντικειμένων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και σε χώρες όπως η Βουλγαρία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 25 άτομα και έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή ακόμη 15 ατόμων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως τα μέλη της σπείρας ενέχονται τουλάχιστον 93 περιπτώσεις λαθρανασκαφής, μεταφοράς και εμπορίας αρχαίων αντικειμένων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αχαΐα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Αγρίνιο, Λάρισα, Ρόδο, Αίγιο, Λαμία, Τρίκαλα, Κόρινθο και Δράμα.

Σήμερα το πρωί στις 10 θα γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν ο Ηλείος Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ταξίαρχος Γιάννης Σεϊντής και ο προϊστάμενος του γραφείου ενημέρωσης δημοσιογράφων Δυτ. Ελλάδας Αστυνόμος Α’ Χαράλαμπος Σφέτσος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος