FOLLOW US: facebook twitter

Αποκαλυπτήρια του ανακαινισμένου Μνημείου Πεσόντων στο Γεράκι παρουσία του δωρητή Δρ. Χρήστου Τσάμη

Ημερομηνία: 29-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μέσω δωρεάς του διακεκριμένου Έλληνα καθηγητή του «Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου» Δρ. Χρήστου Τσάμη που κατάγεται από το Γεράκι Αμαλιάδας, συντηρήθηκε το μνημείο πεσόντων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Τοπική Κοινότητα Γερακίου, το οποίο έχει στηθεί στο χώρο που εκτελέστηκε κατά την κατοχή ο πατέρας του και δάσκαλος του χωριού Δημήτριος Τσάμης και ο τότε πρόεδρος Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος.

Η επίσημη τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανακαινισμένου μνημείου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, παρουσία του ίδιου του δωρητή Δρ. Χρήστου Τσάμη αλλά και πλήθους αρχών αι φορέων του Νομού.

Ανάμεσά τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός και ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ήλιδας και αντιδήμαρχος κ. Επαμεινώνδας Παναγιωτόπουλος. Ο κύριος Παναγιωτόπουλος –εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο– ευχαρίστησε τον κύριο Τσάμη για την δωρεά του, ενώ του παρέδωσε ως τιμητικό δώρο το έμβλημα της πόλεως.

Κατά την ομιλία του ο κύριος Τσάμης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Κύριε Δήμαρχε, σας ευχαριστώ δημόσια για το μεγάλο ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση που επιδείξατε. Ανταποκριθήκατε άμεσα και ικανοποιήσατε πλήρως το αίτημα της οικογένειας Τσάμη για την ανακαίνιση και συντήρηση του ιστορικού αυτού μνημείου.

Εγώ προσωπικά και ο συντηρητής του ιστορικού μνημείου, συμπατριώτης μας κ. Δημήτρης Μαραζιώτης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε και ταυτόχρονα να σας ενημερώσουμε με κάθε λεπτομέρεια, μέσω της έκθεσής μας, ότι όλες οι σχετικές εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης τελείωσαν, λίαν επιτυχώς και πως το ιστορικό μνημείο απεκατεστάθη πλήρως, στην αρχική του κατάσταση και με πλήρη υπευθυνότητα και ικανοποίηση εκ μέρους μας, παραδίδεται τυπικά, στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δήμου Ήλιδας, όπου και ανήκει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος