FOLLOW US: facebook twitter

Αποκαθίσταται η λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων Πύργου και Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 18-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

ipothikofylakeio-leitourgia-apokathistatai

Τον δήμαρχο Ήλιδας ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή το γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης

Λύση με νομοθετική ρύθμιση- Μπαίνουν σε καθεστώς μεταβατικότητας

Λύση στο μείζον πρόβλημα με την μη λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων Πύργου και Αμαλιάδας, είναι διατεθειμένο πλέον να δώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέχρι το τέλος του μήνα με νομοθετική ρύθμιση. Θυμίζουμε ότι το μεν Υποθηκοφυλακείο Πύργου είναι κλειστό από τον Ιούλιο του 2015 ενώ οι εργαζόμενες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, το δε της Αμαλιάδας δεν λειτουργεί από τις 9 Δεκεμβρίου  καθώς παραμένει ακέφαλο μετά την παραίτηση της Υποθηκοφύλακας κ. Χάμου, ενώ παραμονές Χριστουγέννων έκοψαν και το ρεύμα και οι εργαζόμενες βρίσκονται στις θέσεις τους απλήρωτες, μέσα στα σκοτάδια και την παγωνιά, με αποτέλεσμα σοβαρές συνέπειες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις καθώς καμία συναλλαγή στην οποία εμπλέκονται τα Υποθηκοφυλακεία, δεν εκτελείται.

Η είδηση για την λύση του προβλήματος, έφτασε χθες με τηλεφωνική ενημέρωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προς τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, που τον τελευταίο καιρό είχε προβεί σε πολλές ενέργειες για το θέμα του Υποθηκοφυλακείου Αμαλιάδας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε αρμοδίως ο κ. Χριστοδουλόπουλος, μέχρι το τέλος της μήνα θα υπάρξει προσωρινή λύση- με την έννοια της μεταβατικότητας γιατί προωθείται οριστική λύση με την απορρόφησή τους από το δημόσιο με όχημα ένα ΝΠΔΔ στο οποίο θα ενσωματωθεί το «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση» -για τα ακέφαλα Υποθηκοφυλακεία. Τέτοια είναι και του Πύργου και της Αμαλιάδας. Με την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση θα κατοχυρωθεί και το προσωπικό και θα επανέλθει η λειτουργία τους στην κανονικότητα.

Ικανοποίηση του δημάρχου Ήλιδας

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος σε δήλωσή του στην Πρωινή, εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι «επιτέλους θα λήξει όλη αυτή η δυσάρεστη έως και τραγική κατάσταση με το Υποθηκοφυλακείο της Αμαλιάδας, αφού η μη λειτουργία του προσέθεσε ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα στα  τόσα που έχουν οι δημότες μας. Ευελπιστούμε ότι με την λύση που θα δοθεί σύμφωνα με την διαβεβαίωση που είχα από το γραφείο του Υπουργού, θα αποκατασταθεί η κανονικότητα του Υποθηκοφυλακείου Αμαλιάδας, να μπορεί ο κόσμος να κάνει οικονομικές και εμπράγματες συναλλαγές και να σταματήσει να ταλαιπωρείτε. Προφανώς και οι πιέσεις μας έπιασαν τόπο και ας ελπίσουμε να βοηθήσει η αποκατάσταση της λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου στην καθημερινότητα των δημοτών μας που σε πάρα πολλά ζητήματα σχετίζεται με το Υποθηκοφυλακείο, σε πωλήσεις, αγορές, δάνεια, πιστοποιητικά κλπ και που όλα έχουν μείνει πίσω. Συν τοις άλλοις διασφαλίζεται όπως μας είπαν και το προσωπικό του Υποθηκοφυλακείο παραμένοντας στη θέση του».

Να επισημάνουμε ωστόσο ότι σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, η λύση αυτή θα είναι μεταβατική καθώς το διάδοχο σχήμα, η ίδρυση του ΝΠΔΔ στο οποίο θα ενσωματωθεί και το Κτηματολόγιο, θα αποτελείται από μια κεντρική διεύθυνση και 77 περιφερειακά γραφεία σύμφωνα με τα όσα είχε προαναγγείλει προ ημερών ο υπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Σε αυτό όμως το νέο φορέα, θα διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας των σημερινών Υποθηκοφυλακείων καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων υπό το καθεστώς του ενιαίου μισθολογίου, ενώ το πλεονάζον προσωπικό θα μεταταχθεί στα δικαστήρια.

xristodoulopoulos-xristos2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος