FOLLOW US: facebook twitter

Αποθέωση για Χαραλαμπόπουλο – Ματσούκα στην παράσταση «Συρανό» στο θέατρο Φλόκα

Ημερομηνία: 10-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

syrano-floka7

Θέατρο Φλόκα, βράδυ Δευτέρας 8 Αυγούστου. Η τελευταία σκηνή που κρατάμε είναι το κοινό όρθιο με παρατεταμένο χειροκρότημα, να «αναγκάζει» τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τους ηθοποιούς του θιάσου του, να βγουν ξανά και ξανά στη σκηνή για μια βαθιά υπόκλιση. Λίγο μετά το φινάλε της παράστασης «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε ένα γεμάτο θέατρο για το φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας. Η επιτυχία συνεχίζεται και στην καλοκαιρινή περιοδεία που ακολούθησε τις δύο θεατρικές περιόδους που προηγήθηκαν.

syrano-floka6

Η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης, κέρδισε και το κοινό της Ηλείας. Πρόκειται για ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ.

syrano-floka5

Ο Συρανό υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Γιάννη Κακλέα έγινε ένα σκηνικό θέαμα με 40 χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν μεταφέροντας μας από τις αίθουσες θεάτρου και τις μυρωμένες αυλές σπιτιών ως τα μοναστήρια καπουτσίνων και τα αιματοβαμμένα πεδία μαχών.

syrano-floka3

Για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, που πέρυσι ήρθε ξανά στην Ολυμπία με τους «Αχαρνής» και έκανε και πάλι το θεατρικό ρεκόρ του φεστιβάλ, δεν έχουμε πολλά να πούμε. Απλά καταπληκτικός στην ερμηνεία του και εξαιρετικά ταπεινός λίγο μετά την αυλαία με το κοινό που έσπευσε να του δώσει συγχαρητήρια στα παρασκήνια. Σίγουρα δεν έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας, όμως ότι δημιουργεί το κάνει πάρα πολύ καλά και τα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα από την αποδοχή του κοινού και τις διθυραμβικές κριτικές.

syrano-floka4

Πολύ καλή και η Δήμητρα Ματσούκα που επίσης αγκαλιάστηκε από το κοινό μετά το τέλος της παράστασης. Εξαιρετικά τα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη και τα κουστούμια της Εύας Νάθενα, ενώ καθηλώνει η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

syrano-floka2

Δίπλα στο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Δήμητρα Ματσούκα, βρέθηκαν επί σκηνής οι Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Θάνος Κοντογιώργης, Αγγελική Τρομπούκη, Στράτος Τρογκάνης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Αλέξιος Φουσέκης, ενώ βιολί έπαιξε η Βασιλική Μαζαράκη.

syrano-floka1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος