FOLLOW US: facebook twitter

Απεταξάμην το YouTube

Ημερομηνία: 06-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Εν αρχή ην το YouTube! Σε αυτήν την απίστευτη πλατφόρμα βρίσκει κανείς όχι μόνο εκατομμύρια σκουπίδια αλλά και εξαίσια θεάματα και μουσικές. Είναι αδιαμφισβήτητα από τις εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο και μάλλον προς το καλύτερο. Αλλά τίποτε σε αυτή τη ζωή δεν είναι δωρεάν, ακόμη κι αν ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του YouTube είναι πως δεν κοστίζει τίποτε παραπάνω εκτός από το «ίντερνετ που καίει».

Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς αλλά σίγουρα πάνε λίγα χρόνια από τότε που η δημοφιλής πλατφόρμα άρχισε να παίζει εμβόλιμα διαφημίσεις και σποτάκια στην διάρκεια προβολής ή ακρόασης του υλικού που επέλεγε ο χρήστης. Αρχικά μάλιστα το είχαν κάνει υποχρεωτικό να παρακολουθείς όλη την διαφήμιση, προτού προχωρήσεις στο δια ταύτα. Όταν είδαν ότι αυτό εκνεύριζε τον κόσμο σε βαθμό κακουργήματος, οι διαχειριστές έδωσαν την πολύτιμη δυνατότητα να παραλείπεις το σύνολο της διαφήμισης μετά από μερικά δευτερόλεπτα.

Μάλλον όμως δεν θα πρέπει ούτε αυτό να λειτούργησε ικανοποιητικά εφόσον οι περισσότεροι έσπευδαν να πατήσουν με αντανακλαστικά που θα ζήλευε και γάτα το πλαίσιο που γράφει «παράλειψη». Τι σκαρφίστηκαν λοιπόν τότε οι σατανάδες; Σε πολλά από τα σποτ που παίζουν ξαφνικά κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής, δεν υπάρχει καν η δυνατότητα παράλειψης, με το σκεπτικό ότι διαρκούν ελάχιστα, όσο δηλαδή χρειάζεται κανείς για να πάρει το μήνυμα. Με άλλα λόγια, την διαφήμιση που διακόπτει βίαια την αναπαραγωγή σου θα την ακούσεις θέλεις δεν θέλεις, αφού μέχρι να κάνεις οτιδήποτε, έχει αποκατασταθεί η τάξη. Τι γίνεται όμως όταν στο YouTube εισβάλλει απροσδόκητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Ήταν αργά το βράδυ. Μία θεία μουσική κατέκλυζε το σπίτι. Για αρκετή ώρα έπαιζε μία ζωντανή ηχογράφηση του 1961, με τίτλο «Sunday at the Village Vanguard», του σπουδαίου Αμερικανού πιανίστα της τζαζ Μπιλ Έβανς. Κι ενώ όλα είχαν αφεθεί στον αυτόματο των θαυματουργών χεριών που έγραψαν ιστορία, ακούστηκε ξαφνικά η φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη, να διακηρύσσει την ετοιμότητα του ίδιου και της παράταξής του να αλλάξουν την Ελλάδα! Και την ετοιμότητά τους να αρπάξουν την κουτάλα να έλεγε, πάλι θα τον πίστευα, αλλά το χειρότερο δεν ήταν αυτό. Το χειρότερο ήταν πως μετά την γελοιωδώς πομπώδη μουσική η οποία συνοδεύει κατά κανόνα όλα τα ανούσια και μεγαλόστομα συνθήματα, διαταράχθηκε ανεπανόρθωτα η αισθητική τάξη των πραγμάτων. Πώς να επιστέψεις στον Μπιλ Έβανς μετά απ’ αυτό; Έτσι είπα «απεταξάμην» το YouTube και έκτοτε προσεύχομαι στον ύψιστο να μην με ξαναβρεί τέτοιο κακό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος