FOLLOW US: facebook twitter

Απαραίτητες συνεργασίες και συνέργειες για την Υγεία

Ημερομηνία: 17-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

diamanto-gerorgiop

Εποικοδομητική συζήτηση Γεωργιόπουλου – Διαμαντόπουλου για τα προβλήματα των νοσοκομείων

Σε φιλικό κλίμα έγινε η συνάντηση μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου και του νέου διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλου στο γραφείο του πρώτου το πρωί της Τρίτης. Οι δύο τους συζήτησαν τα προβλήματα που υπάρχουν στον πολύπαθο τομέα της Υγείας και εξέτασαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επίλυσή τους, είτε μέσα απο δημιουργικές συνέργειες των δύο φορέων, είτε με την εξασφάλιση κονδυλίων μέσα απο το ΠΕΠ Δυτ. Ελλάδας. Ο κ. Γεωργόπουλος εξήγησε πως η γνωριμία στα όρια της φιλίας που έχει με τον κ. Διαμαντόπουλο συνέβαλε στην δημιουργία ενός καλού κλίματος συζήτησης.

Μετά την ημίωρη συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Γεωργιόπουλος και Διαμαντόπουλος αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους για τις προοπτικές που υπάρχουν.

«Γνωρίζετε ότι τα προβλήματα της Υγείας στην Ηλεία είναι πάρα πολύ μεγάλα- επισήμανε ο κ. Γεωργιόπουλος-.  Ο νέος Διοικητής έχει  αναλάβει ένα πολύ βαρύ φορτίο αλλά νομίζω ότι είναι σε θέση να ανταποκριθεί. Μπορεί η Ηλεία και η κοινωνία πάνω του να στηρίξει πάνω του κάποιες ελπίδες και οι υπηρεσίες Υγείας μπορούν να αναβαθμιστούν κάτω από τη δική του καθοδήγηση. Η βοήθεια η δική μας στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων θα είναι αμέριστη. Ήδη έχουμε κουβεντιάσει τις δυνατότητες συνεργασίας και της χρηματοδότησης διαφόρων υπηρεσιών, έργων ή προμηθειών μπορούν να γίνουν από το ΠΕΠ Δυτ. Ελλάδας, δηλαδή από το δικό μας καινούργιο ΕΣΠΑ. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επικοινωνία και για το επόμενο διάστημα έχουμε κανονίσει κάποιες συναντήσεις στην έδρα της Περιφέρειας και ειδικότερα στη διαχειριστική, να δούμε τα τρέχοντα προγράμματα και όσα πρόκειται να ανοίξουν, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε και την τελευταία δυνατότητα πόρων για την αναβάθμιση των νοσοκομείων στην Ηλεία, και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η Υγεία είναι πρώτο κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου αποτελεί και πρώτη προτεραιότητα όλων όσων ασχολούμαστε με το δημόσιο χώρο.»

Από την πλευρά του ο κ. Διαμαντόπουλος σχολίασε πως «… η σταθεροποίηση και η ανασυγκρότηση του συστήματος Υγείας στο νομό, είναι μια δύσκολη υπόθεση και σε αυτό χρειαζόμαστε συνεργασίες και συνέργειες. Ιδιαίτερα με την αυτοδιοίκηση που είναι ένας θεσμός λαϊκής εξουσίας. Η σημερινή συνάντηση δεν έχει μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Υπήρξε μια γόνιμη συνεργασία και τέθηκαν οι βάσεις για να υπάρχει απο την πλευρά της περιφέρειας μια στήριξη στο έργο μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γεωργιόπουλο για τη ζεστή υποδοχή και ελπίζω να πάνε όλα καλά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος