FOLLOW US: facebook twitter

«Απαράδεκτο και ακατανόητο το λουκέτο στο Δημοτικό Στάδιο»

Ημερομηνία: 19-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

argiropoulos-kollias

Συνέντευξη τύπου χθες από το Γιάννη Αργυρόπουλο

«Ψευδείς οι ισχυρισμοί Λιατσή περί έξαρσης παραβατικότητας στον περιβάλλον χώρο του σταδίου» δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας»

Κατέθεσε προτάσεις για την διευκόλυνση των αθλούμενων

Απαράδεκτη και συνάμα ακατανόητη ενέργεια, χαρακτήρισε την απόφαση του Δημάρχου Πύργου να βάλει «λουκέτο» στις πόρτες του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Σταδίου της πόλης, ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος.

Με χθεσινή συνέντευξη του, αποκλειστικό θέμα της οποίας ήταν η λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου και ο τρόπος αντιμετώπισης του χώρου και των αθλούμενων από τη δημοτική αρχή, ο κ. Αργυρόπουλος, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης του κ. Θεόδωρου Κόρδα, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του κ. Λιατσή, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί του περί έξαρσης της παραβατικότητας στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων, αποτελούν ψευδείς δικαιολογίες καθώς δεν προκύπτει από τα στοιχεία της Αστυνομίας κανένα συμβάν.

Μάλιστα τόνισε, ότι τα παιδιά που αποβιβάζονται στο δρόμο, μετά το «λουκέτο» στις πόρτες εισόδου των αθλητικών εγκαταστάσεων, είναι εκτεθειμένα σε κίνδυνο τροχαίου δυστυχήματος και κάλεσε τη δημοτική αρχή να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία όλων των χώρων του σταδίου ακολουθώντας την κείμενη νομοθεσία που ορίζει ότι η άδεια λειτουργίας σε χώρους συνάθροισης κοινού, όπως το Στάδιο, προϋποθέτει θέσεις παρκινγκ. «Τώρα που έκλεισαν οι πόρτες ο χώρος στάθμευσης δεν υπάρχει πια, οπότε αίρεται και η άδεια λειτουργίας του Σταδίου. Το γνωρίζει αυτό ο κ. Λιατσής; Σήμερα – τώρα το Στάδιο λειτουργεί παράνομα! Και όσο για το πρόσχημα παραβατικότητας- διακίνηση ναρκωτικών και άλλων παράνομων πράξεων- αποτελούν έναν ψευδέστατο ισχυρισμό που βρίσκεται στο μυαλό του κ. Λιατσή και μόνο! Από τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας δεν προκύπτει καμιά έξαρση  παραβατικότητας, δεν έχουν καταγραφεί συμβάντα που να δικαιολογούν στο ελάχιστο το «λουκέτο» στις εξωτερικές πόρτες και πολύ περισσότερο δεν έχει δοθεί καμιά οδηγία από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας».

Επιπλέον, ο κ. Αργυρόπουλος, έθεσε ζήτημα άμεσης επανασύστασης του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τονίζοντας ότι ίσως είναι ο μοναδικός δήμος της Ελλάδας που δεν διαθέτει, υπενθυμίζοντας ότι για το θέμα κατάργησης του Νομικού Προσώπου είχαν αντιδράσει και μάλιστα το είχαν καταψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Είχαμε προβλέψει ότι θα οδηγήσει στην παντελή απαξίωση του συγκροτήματος του Δημοτικού Εθνικού Σταδίου. Δυστυχώς επαληθευόμαστε πλήρως» είπε.

Κλειστό Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο

Παράλληλα, ο κ. Αργυρόπουλος, έθεσε και το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, όπου σε κάθε βροχόπτωση, η στέγη στάζει και τα σωματεία μαζεύουν τα νερά με κουβάδες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τους κινδύνους από την πτώση σοβάδων στο εξωτερικό του κτιρίου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο Κολυμβητήριο το οποίο παραμένει κλειστό για 5η χρονιά, υπενθυμίζοντας πως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ο τότε αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος, είχαν ετοιμάσει ένα πλήρη φάκελο για την επαναλειτουργία του με ενεργειακή αξιοποίηση (προϋπολογισμού 515.000 ευρώ) και το έργο παρότι αρχικά εγκρίθηκε στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος, στην πορεία απεντάχθηκε λόγω έλλειψης πόρων. Ο κ. Αργυρόπουλος, απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή, ρωτά: «Τι έγινε η μελέτη  της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής; Υπάρχει κάποιο σχέδιο για επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου;».

«Θεωρεί το γήπεδο… σπίτι του»

Ο κ. Αργυρόπουλος, επισήμανε ότι «ο κ. Λιατσής πρέπει να πάψει να έχει ιδιοκτησιακές αντιλήψεις και συμπεριφορές στο Δήμο» και πως «δεν μπορεί να θεωρεί το γήπεδο… σπίτι του» προσθέτοντας ότι «οι πολίτες του Πύργου, μας θέλουν να είμαστε δίπλα τους και να λύνουμε προβλήματα και όχι με το «έτσι θέλω» να τους στερούμε την πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

Καταλήγοντας, ζήτησε την άμεση επανασύσταση και επαναλειτουργία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και την θέσπιση και εφαρμογή Κανονισμού λειτουργίας στο σύνολο του συγκροτήματος του Δημοτικού Σταδίου. «Οι χρήστες, δηλαδή τα σωματεία, έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία όλων των χώρων του Σταδίου».

 

Δέκα προτάσεις για το Δημοτικό Στάδιο

Συγκεκριμένες προτάσεις για τη διευκόλυνση των 150 και πλέον αθλητών και αθλητριών των τριών σωματείων στίβου που γυμνάζονται καθημερινά στο στάδιο του Πύργου και πολλοί από αυτούς είναι κορυφαίοι, με συμμετοχές σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους αγώνες, κατέθεσε ο κ. Αργυρόπουλος ως εξής:

1ον Το στάδιο  τους ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ να φωταγωγείται με 5-6  προβολείς για 2 ώρες μετά τη δύση του ηλίου, μέχρι την άνοιξη . Το κόστος είναι  40 ευρώ την ημέρα

2ον Να επιτρέπεται στους γονείς να εισέρχονται με τα αυτοκίνητά τους στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου να αποβιβάζουν τα παιδιά τους και να αποχωρούν.

3ον Να δοθεί  άδεια παραμονής στο Στάδιο των γυμναστών –προπονητών  καθώς και των μελών των εφόρων στίβου των σωματείων όταν αυτοί έχουν εργασία.

4ον Να λειτουργήσουν οι τουαλέτες για τους αθλητές –αθλήτριες  που γυμνάζονται  καθώς και  τα μπάνια, όπως έχουν τα αποδυτήρια  των σωματείων άλλων αθλημάτων που στεγάζονται  στο στάδιο.

5ον Να βαφτούν οι αίθουσες κάτω από την κερκίδα που χρησιμοποιούν τα σωματεία ως κλειστούς χώρους κυρίως όταν βρέχει και είναι σε απελπιστική κατάσταση. Όταν βρέχει  το νερό τρέχει. Οι  γονείς των αθλητών και τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων  πλήρωσαν για να γίνει μερική  μόνωση πάνω από 1000 ευρώ.

6ον Να γίνει ανακατασκευή του ταρτάν  στο βορινό μέρος πίσω από την εστία τέρματος  (προς την οδό Πατρών) που κατέστρεψαν τα μηχανήματα που εισήλθαν για την επανασπορά του αγωνιστικού χώρου. Εκεί δεν μπορούν να διεξαχθούν τα αγωνίσματα του στίβου άλμα επί κοντώ που είναι και οι εγκαταστάσεις του, το άλμα σε ύψος και ο ακοντισμός. Οι λωρίδες  του ταρτάν με τις βροχοπτώσεις έχουν ξεκολλήσει σε πολλά σημεία και το τσιμέντο φαίνεται.

7ον Να επισκευαστούν, το σκάμμα του άλματος μήκους και η βαλβίδα που  είναι κατεστραμμένες και μόνον από τις προσπάθειες και με έξοδα των συλλόγων είναι ανεκτό για προπόνηση.  Όχι όμως για αγώνες.

8ον Να εγκατασταθεί ξανά ο  Κλωβός για τη σφυροβολία που μεταφέρθηκε εκτός σταδίου, στο χώρο πίσω από το κλειστό και καταστράφηκε.

9ον Να προστατευτούν Τα στρώματα  των αλμάτων ύψους και επί κοντώ αξίας ευρώ  30.000 καταστρέφονται επειδή δεν είναι σκεπασμένο. Αντίθετα οι διαφημιστικές πινακίδες είναι καλυμμένες.

10ον Το Στάδιο, όπως  και το κλειστό βέβαια να λειτουργούν βάσει συγκεκριμένου  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  το οποίο θα ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ και θα ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ από υπαλλήλους. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας!

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος