FOLLOW US: facebook twitter

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας από τον Τ.Ο.Ε.Β ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ

Ημερομηνία: 13-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

Σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας σας της 9-11-17 σελ.17 με τίτλο “Απάντηση Γ.Ο.Ε.Β. ΑΛΦΕΙΟΥ-ΠΗΝΕΙΟΥ προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο” έχουμε να γνωρίσουμε στον κ. Φάμελο τα εξής:

Είναι αίολες και ψευδείς οι αιτιάσεις του και οι μομφές του προς το πρόσωπο μου και τον Τ.Ο.Ε.Β ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ και τούτο διότι:

  • Αναφέρει ότι δεν μετέβηκα στην Αθήνα με τον αντιπεριφεριάρχη και τον ίδιο για ρύθμιση των οφειλών στην Δ.Ε.Η. Πράγματι δεν πήγα και δεν είχα λόγο να πάω αφού ο Τ.Ο.Ε.Β. ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ είχε ήδη ρυθμίσει τις οφειλές του στην Δ.Ε.Η. από τον Μάρτιο και μάλιστα με καλυτέρους όρους . Την 26-5-17 ήταν αργά για μας αφού η αρδευτική περίοδος είχε αρχίσει από την 16-04-17 και έπρεπε να έχουμε ρεύμα για να δώσουμε νερό στους καλλιεργητές. Άρα αναφέροντας ο κ.Φάμελος την μισή αλήθεια του γνωρίζουμε ότι αυτό είναι χειρότερο από ψέμα και διαστρεβλώνει έτσι εν γνώση του την πραγματικότητα , προσπαθώντας να με σπηλώσει και να αναγνωριστεί το ανύπαρκτο έργο του .
  • Αναφέρει ότι δεν πηγαίνω στις συσκέψεις του Γ.Ο.Ε.Β. . Συνηθίζω όταν με καλούν , να πηγαίνω στις συσκέψεις διότι πιστεύω στον διάλογο.  Σύσκεψη όμως ο κ.Φάμελος ζητά μόνο όταν θέλει να ζητήσει υπέρογκα πόσα από τους οργανισμούς , χωρίς να συζητά κάτι άλλο ούτε για το έργο ,ούτε για τη συντήρησή του.
  • Αναφέρει στην απάντησή του ότι απευθύνομαι σε αυτόν και όχι στους υπηρεσιακούς παράγοντες .Σύμφωνα με τον κανονισμό του Γ.Ο.Ε.Β. προϊστάμενος όλου του προσωπικού του είναι ο πρόεδρος , ο όποιος έχει και την ευθύνη λειτουργίας του οργανισμού. Το να παραπέμπει συνεχώς τους πρόεδρους και τα Δ.Σ. των οργανισμών σε υπηρεσιακούς παράγοντες ,οι οποίοι μπορεί να είναι και ανίκανοι ή ευθυνόφοβοι δεν νομίζουμε ότι είναι και το καλύτερο. Εάν έχει κουραστεί να είναι διορισμένος πρόεδρος υπάρχουν λύσεις. Αν ο νόμος έδινε την δυνατότητα να λειτουργούν το δίκτυο και τον οργανισμό οι υπηρεσιακοί παράγοντες τότε τι χρείαν έχει ο πρόεδρος και το Δ.Σ. ; Μάλλον έχει παρανοήσει τον ρόλο του.
  • Όσον αφορά τις προμήθειες που αναφέρει , την μισθοδοσία κ.λ.π εμείς γνωρίζουμε ότι είναι ανταποδοτικές , αρκεί όμως να γίνονται με πλήρη διαφάνεια και να γνωρίζει ο Τ.Ο.Ε.Β. ποιες τον αφορούν. Με επανειλημμένα έγγραφά μας έχουμε ζητήσει παραστατικά όσον αφορά τους απολογισμούς που έχει για να διαπιστώσουμε τι χρεωνόμαστε στο μέτρο που μας αναλογεί και κανένα παραστατικό μέχρι σήμερα δεν ήρθε σε γνώση του οργανισμού μας. Έτσι λοιπόν θα συνεργαστούμε ;  Χωρίς να ξέρουμε τι πληρώνουμε και τι χρεωνόμαστε; Όχι έτσι κ.Φάμελε αλλά με πλήρη διαφάνεια .
  • Όλες οι συμψηφιστικές έγγραφες που στείλαμε να συμψηφιστούν γνωρίζει καλά ότι είναι πραγματικές , αφορούν το προσωπικό του που πληρώνουμε προκειμένου να λειτουργήσει το δίκτυο, το ΙΚΑ καθώς και οδοιπορικά έξοδά τους και υπερωρίες που οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Γ.Ο.Ε.Β μας αποστέλλουν σχετικές καταστάσεις. Αφορούν το καθαρισμό της διώρυγας βόρειας ζώνης Πηνειού που αμέλησε και δεν προλάβαινε να καθαρίσει και μας ζήτησε βοήθεια και που με το δικό μας μηχάνημα και με ιδιωτικά μηχανήματα φροντίσαμε να καθαρίσουμε την τελευταία στιγμή , διαβεβαιώνοντάς μας ότι θα εκπέσει η δαπάνη από τις οφειλές μας . Για όλα αυτά και για όσα ζητήσαμε συμψηφισμό προσκομίσαμε παραστατικά και ας το αποκρύπτει για δικούς του λόγους. Το Γ.Ο.Ε.Β .  τι παραστατικά έστειλε σε μας για τις χρεώσεις που έκανε; Ψεύδεται  όταν αναφέρει ότι ο Τ.Ο.Ε.Β ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ καθυστέρησε επί τέσσερα χρόνια την κατάθεση των νομίμων δαπανών που πραγματοποίησε για τον Γ.Ο.Ε.Β. Του θυμίζουμε ότι ο τελευταίος συμψηφισμός έλαβε χωρά στο τέλος του 2014 από το προηγούμενο Δ.Σ. . Ο Γ.Ο.Ε.Β. είναι δυσκίνητος  σε αυτά και όχι εμείς .
  • Του θυμίζω ότι οι εκλεγμένοι πρόεδροι εκλέγονται , οι διορισμένοι πρόεδροι διορίζονται και μάλιστα όταν διορίζονται κατ’ επανάληψη αυτοί κάνουν τους οργανισμούς καπετανάτα . Καπετανάτο λοιπόν δεν είναι ο Τ.Ο.Ε.Β. ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ που καθημερινά λογοδοτεί στα μέλη του και στις γενικές συνελεύσεις .Καπετανάτο είναι ο οργανισμός του που χρεώνει ότι θέλει χωρίς να λογοδοτεί προς τούτο. Μας στείλατε ανάλυση του προϋπολογισμού σας όταν την ζητήσαμε; Όχι , μας χρεώσατε ότι νομίζατε . Όταν κάνατε απολογισμούς μας στείλατε ανάλυση και παραστατικά; Όχι; Ποιος είναι λοιπόν καπετανάτο;
  • Όσον αφορά το γεγονός που αναφέρει ότι δεν καταθέτουμε χρήματα για την μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού τους , σας καταθέτουμε χρήματα και το γνωρίζετε πολύ καλά. Όταν σας καταβάλουμε εφτά μήνες περίπου το χρόνο τους μισθούς του 80% του εποχιακού σας προσωπικού για όλο το νομό, καθώς και το Ι.Κ.Α. του, είναι καταχρηστικό και παράλογο από πλευράς σας να λέτε ότι δεν καταβάλουμε την αναλογία μας για την μισθοδοσία ελάχιστου προσωπικού που απασχολείτε μόνιμα. ‘Αλλωστε ουδέποτε μας γνωρίσατε αναλυτικά την αναλογία μας και εξηγούμαι: Αναλυτικές καταστάσεις με την μισθοδοσία, τις υπερωρίες, τα οδοιπορικά, τα επιδόματα κ.λ.π. του προσωπικού σας ώστε να δούμε τι μας αναλογεί. Καπετανάτο είναι όταν τηλεφωνείτε ή αποστέλλετε  έγγραφο και ουσιαστικά δίνεται εντολή να καταβάλουμε ποσά τα οποία δεν γνωρίζουμε αν μας αναλογούν και αν τα οφείλουμε .
  • Όσον αφορά την άδεια χρήσης νερού ο οργανισμός μας έχει υποβάλει δική του μελέτη η οποία έχει κατατεθεί προσηκόντως και εμπροθέσμως αρμοδίως και αναμένεται η έγκρισή της. Κατά συνέπεια εμείς κατεβάλαμε τα ποσά για δική μας άδεια χρήσης νερού.
  • Ψεύδεστε κ. Φάμελε όταν αναφέρετε ότι διαπραγματεύτηκα και ζήτησα εξουσιοδότηση από σας για την επισκευή αντλίας Β1 στραγγιστικού αντλιοστασίου Λεχαινών. Και αυτό είναι η μισή αλήθεια και πρέπει τουλάχιστον να ντρέπεστε για τους υπαινιγμούς που αφήνετε και τούτο διότι όπως καλά γνωρίζετε η αντλία είναι εκτός λειτουργίας από διετίας. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην λειτουργεί το αντλιοστάσιο στο maximum των δυνατοτήτων του και με μεγάλα καιρικά φαινόμενα παρουσιάζονται προβλήματα πλημμρών. Μάλιστα με δικαστική απόφαση ο οργανισμό σας κλήθηκε να καταβάλλει για τον λόγο αυτό σε αγρότες πλημμυροπαθείς πρόσφατα πόσο 30.000 € πλέον τόκων και εξόδων. Σας είχαμε αποστείλει πάμπολλα έγγραφα για την επισκευή της. Σας καταβάλαμε από έτους και πλέον και τα ποσά που ζητήσατε και όμως δεν επισκευάσατε την αντλία. Αφού λοιπόν το πρόβλημα συνεχιζόταν μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2017 και ερχόταν χειμώνας σας ζήτησα για άλλη μία φορά την επισκευή και μας γνωρίσατε προφορικώς ότι απαιτείται  αλλαγή αντλίας η οποία κοστίζει 70.000 €. Όταν λοιπόν ακούσαμε το ποσό αυτό τρομοκρατηθήκαμε και αναζητήσαμε άλλη λύση. Εν γνώση σας λοιπόν ήρθαμε σε επαφή με τον εργολάβο που επισκευάζετε τις αντλίες και μας γνωστοποίησε ότι η υπάρχουσα αντλία επισκευάζεται με ελάχιστο κόστος και όταν σας το γνωστοποιήσαμε, στην αρχή μας είπατε να την επισκευάσουμε, στη συνέχεια ζητήσατε να σας αποστείλουμε έγγραφο προκειμένου εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού σας και σήμερα αναφέρεται στο δημοσίευμά σας ότι επισκευάστηκε αυτή με προσωπικό του οργανισμού σας. Γιατί δύο χρόνια δεν την επισκευάζετε και είχαμε πλημμύρες; Ποιος θα καταβάλει τα ποσά των αποζημιώσεων σε όσους πλημμυρίσουν; Δεν έχετε ευθύνες για αυτά ή μήπως οι υπηρεσιακοί  σας παράγοντες; Οι υπαινιγμοί που αφήνετε δε μας αγγίζουν, ψάξτε αλλού !!! Μάλιστα σας γνωρίζουμε ότι και μέχρι σήμερα οι αντλίες δεν λειτουργούν . Μία αυτοψία θα σας πείσει .
  • Ο εργοδηγός σας έχει βεβαίωσει τις ώρες εργασίας των μηχανημάτων στον οργανισμό μας. Αυτό έπρεπε να το γνωρίζετε τόσο εσείς όσο και οι υπηρεσιακοί σας παράγοντες, εκτός και αν το γνωρίζετε αλλά εσκεμμένα πετάτε λάσπη,με την λογική κάτι θα μείνει . Δε μας αγγίζει λοιπόν η λάσπη σας , να την χρησιμοποιήσετε αν θέλετε εκεί που νομίζετε όχι όμως σε μας
  • Όσον αφορά την 23 Τ και 24Τ δικαιοδοσία σας, σας καλούμε να κάνετε αυτοψία και  θα δείτε ιδίοις όμασι την κατάστασή τους. Είναι τυχαία τα δημοσιεύματα των αγροτών της περιοχής; Ελάτε λοιπόν και θα δείτε και θα καταλάβετε ότι ο οργανισμός σας δεν μπορεί να διοικηθεί από τον Πύργο και με τους υπηρεσιακούς σας παράγοντες οι οποίοι είναι τουλάχιστον κατά κοινή ομολογία ανεπαρκέστατοι .
  • Δεν ζητήσατε το 2016 να σας καθαρίσουμε τάφρους το μόνο που ζητήσατε είναι να προσλάβουμε τον χειριστή του μηχανήματός σας και να βάζουμε καύσιμα προκειμένου να καθαρίσετε τάφρους αρμοδιότητάς σας, πράγματι το κάναμε και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της σύμβασης του χειριστή η τσάπα σας καθάριζε εκτός του δικτύου μας. Στους δύο μήνες σύμβασης σε εμάς εργάστηκε μόνο έξι μέρες. Αυτή είναι η αλήθεια .
  • Το τι έχετε καθαρίσει στην περιοχή μας είναι εμφανές και το βλέπουν οι αγρότες. Σας έχουμε επισημάνει ότι βάση των στρεμμάτων που αρδεύουμε και στραγγίζουμε (96000 στρέμματα) η αναλογία μας από την εργολαβία που εκτελέσατε ήταν πολύ μεγαλύτερη, αλλάξαμε , όπως με  έγγραφό μας σας έχουμε γνωρίσει  , την πρόταση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου ,  μας περιορίσατε τους καθαρισμούς που προβλεπόταν και μας καθαρίσατε ελάχιστα μέτρα . Όσον αφορά την 16Τ που αναφέρετε καθαρίσατε ένα τμήμα λιγότερο από 1 km και μάλιστα με χειριστή που εμείς πληρώσαμε και με δικά μας καύσιμα. Υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά. Το αυτό έγινε και με την 12Τ και με τις μικροπαρεμβάσεις  στην Τ20 και δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και χρεωθήκαμε επιπλέον και για αυτά. Αυτή είναι η αλήθεια κ. Φάμελε και εδώ ισχύει αυτό που χαρακτηριστικά λέει ο λαός μας   ΄εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι ΄  .

Μετά ταύτα σας γνωρίζουμε ότι αυτή είναι η αλήθεια και την ξέρετε πολύ καλά. Φροντίστε το λοιπόν να είστε διαφανείς και να ασκείτε τις αρμοδιότητές σας σύμφωνα με το νόμο με συνέπεια και με κρίση         ’Αγαθού Ανδρός’  χωρίς φαμφάρες και υπαινιγμούς σε βάρος μας που δεν ισχύουν ούτε κατά το ελάχιστον, γιατί και εμείς θα διεκδικήσουμε ότι δικαιούμεθα με όλα τα νόμιμα μέσα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Τ.Ο.Ε.Β. ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος