FOLLOW US: facebook twitter

Απάντηση Αργύρη Σαλπέα σε δημοσίευμα

Ημερομηνία: 16-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα

salpeas

Κύριε Διευθυντά

Στο φύλλο της 9/8/2016 της έγκριτης εφημερίδας σας, δημοσιεύσατε επιστολή  μελών του Τοπικού Συμβουλίου Επιταλίου, η οποία έχει  επι της ουσίας.

Επιπλέον  βρίθει ανακριβειών ,ψεμάτων και μισών αληθειών, οι οποίες πάντα αποτελούν μεγαλύτερο ψέμα από  τα ολόκληρα ψέματα.

Προς ενημέρωση λοιπόν των Αναγνωστών σας και την διάλυση ψευδών εντυπώσεων που κάποιοι για ιδιοτελείς σκοπούς, χρόνια τώρα δημιουργούν εναντίον μας αναφέρουμε τα εξής.

1ον] από το 2007 με επιστολές μας  στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο Βώλακος είχαμε  ζητήσει-παρακαλέσει  να παρευρεθούμε   σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Βώλακος , για να  ενημερώσουμε τα μέλη του  σε σχέση με τα  σχέδια  ανάπτυξης του πρώην Βιομ.Συγκροτήματος «ΑΙΓΑΙΟ».

Η παράκληση μας αυτή δεν έγινε για την επίτευξη συναίνεσης αλλά για ενημέρωση και πιθανό εμπλουτισμό των σχεδίων μας  από απόψεις –προτάσεις των Τοπικών αρχόντων.

Το αίτημα μας δεν ικανοποιήθηκε ποτέ

2ον]Την παράκληση-Αίτημα   την έχουμε  κατ’επανάληψη  καταθέσει σε κατά καιρούς αρμοδίους τα χρόνια που ακολούθησαν χωρίς καμιά ανταπόκριση μέχρι σήμερα.

3ον] Τουναντίον διάφοροι διοργανώνουν <διαλόγους>  για εμάς χωρίς εμάς ,όπου τα ψέματα εναντίον μας  είναι πολλά και εξ’αυτών ορμώμενοι προσβάλλουν με διαδόσεις και ψευδείς ισχυρισμούς την επαγγελματική, επιστημονική και επιχειρηματική προσωπικότητα   όλων όσων έχουν εμπλακεί στο σχεδιασμό ανάπτυξης της ιδιοκτησίας του πρώην Βιομ.Συγκροτήματος «ΑΙΓΑΙΟ»

 Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα των ευθυνών καθενός από εμάς.

Δηλώνουμε λοιπόν κατ’αρχάς και δημοσίως ότι οι ευαίσθητοι Πολίτες που υπογράφουν το κείμενο και υπερθεματίζουν για την Δημοκρατία, οφείλουν να οργανώσουν, άμεσα εντός του μηνός Αυγούστου, δημόσιο διάλογο για το θέμα με την παρουσία μας  η θα αντιμετωπίσουν  τις εκ του νόμου προβλεπόμενες κυρώσεις και αγωγές αποζημίωσης για κατασυκοφάντηση, προσβολή και βλάβη της επαγγελματικής, επιστημονικής και κοινωνικής προσωπικότητας μας και ότι άλλο απορρέει νομικά από τις πράξεις τους.

Επισημαίνουμε-ενημερώνουμε  τους Πολίτες του Δήμου μας ότι

ποτέ και κανένα σχέδιο μας δεν προέβλεπε ούτε προβλέπει επιβάρυνση του Περιβάλλοντος,

τουναντίον προσέφερε καινοτόμες και ολοκληρωμένες λύσεις σε μόνιμα Περιβαλλοντικά προβλήματα του Νομού, κάτι που βεβαιώνουν 4 Ελληνικά Πανεπιστήμια συνεργαζόμενα μαζί μας στον σχεδιασμό και αρκετοί ανεξάρτητοι Βραβευμένοι Έλληνες και Ξένοι Επιστήμονες, πέραν των Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών που έχουν εγκρίνει Τεχνολογικά τις μελέτες μας.

Ο σχεδιασμός μας

Α]προέβλεπε και προβλέπει τουλάχιστον  100 θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα ανέργων νέων Επιστημόνων του Δήμου μας

Β] Προέβλεπε και προβλέπει δωρεάν Θέρμανση και Ψύξη σε ακτίνα 2 Κμ από τις εγκαταστάσεις

Γ]Προέβλεπε και προβλέπει παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Α.Π.Ε, μέσω της οποίας ,σύμφωνα με τον Νόμο  και όχι ως δώρο, οι κάτοικοι του Επιταλίου θα ελαχιστοποιούσαν το κόστος των λογαριασμών  της Δ.Ε.Η των σπιτιών τους.

Δ] Προέβλεπε και προβλέπει  μείωση της αλάτωσης  των περιφερειακών καλλιεργήσιμων εκτάσεων με υψηλής απόδοσης, απόλυτα βιολογικής προέλευσης λίπασμα.

Ο εμπλουτισμός των εδαφών   με χιλιάδες τόνους βιολογικού λιπάσματος υψηλής περιεκτικότητας σε οργανικά ιχνοστοιχεία, θα προκαλούσε αύξηση  της καλλιεργησιμότητας αυτών των εδαφών με παράλληλη αποτοξικοποίηση τους από τα Χημικά λιπάσματα,

εάν βέβαια η Περιφέρεια αποφασίσει   να αξιοποιήσει την πρόταση των Επιστημόνων Συνεργατών μας.

Ε]Προέβλεπε και προβλέπει  την αμεση δημιουργία 5 Μικροβιομηχανιών  [Νέου τύπου Βιολογικές Ζωοτροφές αυξημένης απόδοσης ,Αποξηράνσεις Γεωργικών προϊόντων με νέες Τεχνολογίες, παραγωγή Μεβρανικών Πρωτεϊνών, Παραγωγή Νέων Συμπληρωμάτων Διατροφής και Καλλυντικών από νέα Βιοδραστικά κ.α ]

ΣΤ]Προέβλεπε και προβλέπει την δημιουργία Πάρκου παραγωγής και Εκπαίδευσης Νέων Αγροτών σε νέες τεχνολογίες [Υδροπονία Ενυδροπονία κ.α] κάτι που έχει πάρει εξαιρετικά σχόλια από νέους της Περιοχής αλλά και άλλους αρμοδίους

Υπενθυμίζουμε παράλληλα ότι η Κοινωνική συναίνεση για Ιδιωτικές Επενδύσεις χρειάζεται και ίσως επιβάλλεται παρότι δεν αναφέρεται σε κανένα Νόμο,

εάν και όταν η επενδυτική παρέμβαση  θα δημιουργήσει επιβαρύνσεις στο Περιβάλλον, κάτι που δεν  ισχύει στην περίπτωση μας.

Αυτά προς το παρόν για να μην καταχραστώ τον χώρο της εφημερίδας σας και  διευκρινίζουμε ότι η μη απάντηση μας σε μειωτικούς, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και υπαινιγμούς, περί στεγασμένου ΧΑΔΑ , στημένων συνεντεύξεων και άλλα ψεύδη, οφείλεται στην προτίμηση μας να απαντηθούν μεσω άλλων οδών και όχι μεσω του πολύτιμου χώρου της Εφημερίδας σας.

Ελπίζοντας στην ανάλογη προβολή της απάντησης μας

Με εκτίμηση

ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος