FOLLOW US: facebook twitter

Αξιόλογο το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Πηνειού με 8 παραστάσεις και συναυλίες στα Καβάσιλα

Ημερομηνία: 05-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Με οχτώ παραστάσεις και συναυλίες στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων-Παρουσίαση από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Δ. Βασιλόπουλο

Οκτώ παραστάσεις και συναυλίες περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πηνειού. Στην παρουσίαση της 6ης διοργάνωσης που έγινε από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Δημήτρη Βασιλόπουλο, δεν έλειψαν τα παράπονα και οι αιχμές για τη μη συνεργασία των φεστιβάλ στο νομό. Έγινε λόγος ακόμα και για ακύρωση παραστάσεων από το Φεστιβάλ Πηνειού, που κατέληξαν όμως σε άλλο φεστιβάλ όμορου δήμου. Πέραν των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων αυτό το καλοκαίρι, θα υπάρξουν και άλλες στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων αλλά και στις τοπικές κοινότητες.

Στο μήνυμά του για το φετινό φεστιβάλ ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός ανέφερε τα εξής: «Σας καλωσορίζω στο 6ο Φεστιβάλ του Δήμου Πηνειού που πραγματοποιείται για ακόμα μία χρονιά στο Ανοιχτό θέατρο Καβασίλων του Δήμου Πηνειού, ένα φεστιβάλ που εσείς, αγαπητοί μου συνδημότες, πολίτες και επισκέπτες του Δήμου μας, καθιερώσατε και αναδείξατε. Το 6ο Φεστιβάλ του Δήμου Πηνειού περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που απευθύνονται προς άτομα κάθε ηλικίας. Είναι ένα ταξίδι που στόχο έχει την ανάδειξη του πολιτισμού και των τεχνών και αποτελεί μια ακόμη έκφραση του οράματος της Δημοτικής Αρχής. Η επιτυχία που σημείωσε τα προηγούμενα χρόνια δημιούργησε όχι μόνον τις προϋποθέσεις, αλλά και την υποχρέωση για μια ανάλογη συνέχεια τόσο για το φετινό καλοκαίρι όσο και για τα καλοκαίρια που θα ακολουθήσουν. θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της φετινής διοργάνωσης και να ευχηθώ, οι συναντήσεις αυτών των ήμερων, να δώσουν την ευκαιρία σε όλους μας να απολαύσουμε τη μαγεία της μουσικής και του θεάτρου».

Αιχμές για την απουσία συντονισμού των φορέων στο θέμα του Πολιτισμού

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην 6η διοργάνωση που πραγματοποιείται στον αξιόλογο χώρο του ανοιχτού θεάτρου Καβασίλων που απέχει 15 λεπτά από τον Πύργο και 10 από την Αμαλιάδα. Ευχαρίστησε δε το κοινό που αυτά τα χρόνια άσκησαν θετική κριτική και στήριξαν το θεσμό. Σχολιάζοντας καταστάσεις που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα τόνισε πως «… είχαμε κλείσει τις παραστάσεις από το Μάρτιο και υπήρχαν ακόμα τρεις κωμωδίες. Ως δια μαγείας, ακυρώθηκαν πριν 15 ημέρες και οι τρεις, οι δύο από αυτές υπάρχουν σε φεστιβάλ όμορου δήμου. Και είναι απορίας άξιο αυτό.  Και πέρυσι και πρόπερσι και όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχω προτρέψει όλους τους Ηλείους να παρακολουθήσουν τα φεστιβάλ όλων των δήμων, που είναι πραγματικά αξιόλογα.

Δεν είναι όμως ευχάριστο και τόσο τίμιο θα μου επιτρέψετε, παραστάσεις που έχουν κλειστεί για το δικό μας φεστιβάλ, να υπάρχουν προβλήματα και να παίρνονται από άλλα φεστιβάλ χωρίς συνεννόηση. Θα ξανακάνω την πρόταση σε όλους τους Ηλείους να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, καλούμε τον κόσμο να έρθει, η Ηλεία είναι ο τόπος του πολιτισμού. Να παρακολουθήσει σε όλα τα φεστιβάλ αξιολογότατες παραστάσεις και κάποια στιγμή – γιατί το όλοι το λέμε αλλά κανένας δεν το κάνει πραγματικά – να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να προγραμματίσουμε οι τρεις όμοροι δήμοι τουλάχιστον Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας, έχουμε και φεστιβάλ πολύ κοντά ο ένας στον άλλο και να συντονίσουμε και τις ημερομηνίες αλλά θα πρότεινα και κάτι άλλο. Το Κάστρο προσφέρεται για τις συναυλίες, εδώ και λόγω κοινού για τις κωμωδίες, η Ήλιδα λόγω της ιστορίας και του αρχαιολογικού χώρου για τις τραγωδίες και μπορούν να τις πλαισιώσουν και με παιδικές παραστάσεις. Μια πρόταση ειλικρινέστατη και καλοπροαίρετη» σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Συνέχισε λέγοντας πως «… η ενοποίηση των φεστιβάλ είναι λύση, γιατί η Αρχ. Ολυμπία έχει κάτι εντελώς διαφορετικό και είναι και μακριά. Εμείς εδώ που είμαστε κοντά πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και να φέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και να πάνε όλες οι παραστάσεις πάρα πολύ καλά. Γιατί πολλές φορές «χτυπιούνται» οι παραστάσεις με αποτέλεσμα να προβληματίζεται και ο κόσμος και είναι και περιορισμένα τα χρήματα που διαθέτει για τις παραστάσεις. Είναι κρίμα να μην μπορούν να παρακολουθήσουν  αξιόλογες παραστάσεις και να υπάρχουν κάποιες φορές και γκρίνιες».

Το πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΚΑΙ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων 21:30

«Αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ” Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ» MEAOS του AIESVOUS Συμβουλίου Xopou-CID (Υπό την αιγίδα ins UNESCO)

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων 21:30

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων 21:30

«Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης» ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ – ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων 21:30

«Η τρελή του Σαγιό» Του Jean Giraudoux ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ, ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων 21:15

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων 21:30

Συναυλία: Μπάμπης Τσέρτος ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων 21:30 «Ο Καραγκιόζης στο Survivor» ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων 21:30

Συναυλία: Ματούλα Ζαμάνη

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων 21:30

«ΧΑΝΑ ΖΟΟ 10 Χρόνια μαζί» ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΡΙΠΟΔΗ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος