FOLLOW US: facebook twitter

Αν δεν ψωνίσεις από το σπίτι σου…

Ημερομηνία: 19-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Όσο να είναι, μία κρυάδα, ως καταναλωτικό κοινό, την πήραμε. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να σου λένε ότι το 64% των τροφίμων ευρείας κατανάλωσης που κυκλοφορούν στην αγορά είναι είτε νοθευμένα, είτε ακατάλληλα.

Για όσους και όσες δεν το έχουν πάρει ακόμη χαμπάρι, θυμίζω ότι μετά από εκτεταμένη έρευνα που έγινε στην ελληνική αγορά τροφίμων από το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), ανευρέθη υγειονομική βόμβα μεγατόνων.

Και είναι ευνόητο ότι εδώ τίθεται σοβαρό θέμα για την δημόσια υγεία όσο και για την επάρκεια των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, εν προκειμένω του ΕΦΕΤ.

Φαντάζομαι ότι αν η έλλειψη προσωπικού είναι το πρόβλημά τους θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να το λύσουν (αν και θα έπρεπε να το είχαν λύσει προτού αποκαλυφθεί η διόγκωση του προβλήματος), ωστόσο μέχρι τότε πολλά ένοχα ή ύποπτα προϊόντα θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Κάποτε μιλούσαν όλοι για τη σημασία του να επιμένει ο καταναλωτής ελληνικά, υπό την έννοια ότι στήριζε τα προϊόντα τα οποία παράγονταν στη χώρα, άρα και την οικονομία. Νομίζω ότι αυτή η ιστορία είναι μία καλή αφορμή για να αρχίσουμε να επιμένουμε ηλειακά!

Κι αυτό γιατί παρά την φτώχεια του, ο τόπος είναι πλούσιος σε είδη πρώτης ανάγκης. Και λάδι βγάζει, και γάλα βγάζει, και γιαούρτι βγάζει, και κρασί βγάζει, και ψωμί βγάζει, και τι δεν βγάζει.

Οι παραπάνω κατηγορίες τροφίμων δεν είναι τυχαίες, καθώς συμπεριλαμβάνονται στις πλέον επικίνδυνες, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΠΑΚΟΕ. Κατά συνέπεια, για ποιον λόγο να ρισκάρει κανείς την υγεία του, όταν έχει το προνόμιο να επιλέξει από μία μεγάλη γκάμα τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και παράλληλα να στηρίξει την τοπική οικονομία;

Άγνωσται αι βουλαί του καταναλωτή. Γι’ αυτό ας μην ξεχνάμε εκείνο που λέει ο λαός, έστω και ελαφρώς παραλλαγμένο, δηλαδή ότι αν δεν ψωνίσεις από το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος