FOLLOW US: facebook twitter

Αντιπλημμυρικά και ΕΣΠΑ επί τάπητος

Ημερομηνία: 10-11-2016 | Συντάκτης:

siskepsi-georgiopoulos-morand

Σύσκεψη Γεωργιόπουλου – Μοράντ για το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας συναντήθηκαν ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ και ο Γιώργος Γεωργιόπουλος για να συζητήσουν θέματα που άπτονται του δήμου, αλλά μπορεί να συμβάλει θετικά η ΠΕ Ηλείας. Ζητήματα που αφορούν έργα που μπορούν να προταθούν και να υλοποιηθούν μέσα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, αλλά και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν την πολύπαθη περιοχή της Βουπρασίας αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στη σύσκεψη. Συμμετείχαν ακόμα ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λάμπης Αριστειδόπουλος και Δημήτρης Κωσταριάς, καθώς επίσης και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος και η επιστημονική συνεργάτης του δημάρχου Άννυ Κρεστενίτη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε πως τα θέματα που τέθηκαν ήταν κοινού ενδιαφέροντος σε συνέχεια των συζητήσεων που γίνονται με το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης το τελευταίο διάστημα, κυρίως για τις καταστροφές που έχει υποστεί η περιοχή.

«Έχουμε κάνει αγώνα μαζί για τις αποκαταστάσεις και βρισκόμαστε περίπου στο μέσο αυτής της διαδρομής και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Παράλληλα έχουμε και ένα πλήθος ζητημάτων να αντιμετωπίσουμε σε μια θητεία που ακόμα εξελίσσεται και θα είναι μπροστά μας για δυόμιση χρόνια. Όπως γνωρίζεται το ΕΣΠΑ ξεκίνησε τις προσκλήσεις πριν λίγο καιρό με καλά ή όχι και τόσο καλά αποτελέσματα. Έχουμε όμως και άλλα πράγματα να κάνουμε στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και θέλουμε να δούμε πως μπορούμε από την πλευρά μας να δούμε πως μπορούμε διασταυρώνοντας τις γνώσεις μας και ταυτόχρονα τις προσπάθειές μας, να δούμε ο δήμος τη σκέπτεται, τι έχει τι προγραμματίζει και από τη δική μας πλευρά να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια ώστε να βρίσκεται σε ένα πλαίσιο ωριμότητας τέτοιο που θα το επιτρέψει καταθέτοντας τα αιτήματά του να τύχουν θετικής αποδοχής. Για αυτό είμαστε εδώ. Με το δήμαρχο υπάρχει και μια προσωπική σχέση και με τα στελέχη της δημοτικής αρχής και οι προσπάθειες για ένα δήμο της Ηλείας είναι προσπάθειες για όλο το νομό. Ελπίζω πως μέσα από τέτοιες συναντήσεις να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα είναι θετικό για όλους μας» σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Πολλά τα προβλήματα στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης από τον καιρό

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνεργασία που έχει με την Π.Ε. Ηλειας και τόνισε πως «ο δήμος μας έχει πάρα πολλά προβλήματα κυρίως από τον καιρό. Η συνάντηση αφορά πέρα από τα γνωστά προβλήματα και αναπτυξιακά έργα μέσα από το ΕΣΠΑ που έχει πολλά να προτείνουμε. Έχουμε δεδομένη την υποστήριξη της ΠΕ Ηλείας για το καλό της Ηλείας και του δήμου μας. Πιστεύω ότι θα βγει κάτι θετικό. Μας βοηθά ο κ. Αντιπεριφερειάρχης με όποια μέσα έχει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και να σχεδιάσουμε το μέλλον». Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν από τις πλημμύρες και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν είπε πως «έχουμε κουβεντιάσει και για άμεσα έργα. Θα γίνουν κάποια αντιπλημμυρικά που θα μειώσουν τον όγκο του νερού στη Διασταύρωση Ψαρί και τον καθαρισμό του Βέργα που δεν έχει γίνει εδώ και 30 χρόνια και δημιουργεί προβλήματα κάθε φορά που υπάρχει κακοκαιρία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος