FOLLOW US: facebook twitter

Αντιπλημμυρικά έργα από την ΠΔΕ μεταξύ Γιαννιτσοχωρίου-Θολού: Στόχος να προστατευτούν σπίτια και καλλιέργειες

Ημερομηνία: 27-11-2017 | Συντάκτης:

Στην άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση μεταξύ των περιοχών Γιαννιτσοχωρίου και Θολού του Δήμου Ζαχάρως σε μήκος 4 χιλιομέτρων, προχώρησε για ένα τριήμερο έως και την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μετά και τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα που καταγράφηκαν στη περιοχή και δημιούργησαν προβλήματα σε καλλιέργειες αλλά και στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πύργου – Κυπαρισσίας την περασμένη Κυριακή 19/11 για σχεδόν 3 ώρες.

Μηχανήματα της Π.Ε. Ηλείας με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλου και με επικεφαλής τον Αντιπεριφεριάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος και μέλος της Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ Κώστα Μητρόπουλο έφθασαν το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή και μετά από μια μίνι σύσκεψη με κατοίκους και την αστυνομία αποφασίστηκε να ξεκινήσουν την ίδια ώρα εργασίες διάνοιξης των γεφυριών τα οποία ήταν μπαζωμένα με φερτά υλικά(καλάμια, ξύλα κτλ) με σκοπό να απομακρυνθούν τόνοι νερού που παρέμεναν στα κτήματα της περιοχής και να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι “Σκοπός των παρεμβάσεων μας είναι να δημιουργηθούν τεχνητά αυλάκια απορροής υδάτων προς τα γεφύρια που περνάνε κάτω από την εθνική οδό και τα οποία αυτή τη στιγμή είναι φραγμένα με φερτά υλικά μετά την ισχυρή βροχόπτωση του Σαββατοκύριακου.

Προσπαθούμε με την Πολιτική Προστασία ώστε με τις εργασίες αυτές να προστατεύσουμε τις καλλιέργειες των αγροτών, τις κατοικίες που μπορεί να κινδυνεύσουν καθώς και επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στα επικίνδυνα σημεία πλησίον του εθνικού οδικού δικτύου.

Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων τη Δημοτική αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους που βρέθηκαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή, τους υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ηλείας και του Δήμου Ζαχάρως , τους εθελοντές, καθώς και το ΑΤ Ζαχάρως και την Τροχαία Πύργου για τη συμβολή τους στη ρύθμιση της κυκλοφορίας.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος