FOLLOW US: facebook twitter

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ημερομηνία: 18-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε μια από τις παράλογες και αλλοπρόσαλλες πολιτικά περιόδους που έχουν σχέση με όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της ΠΓΔ Μακεδονίας εντάσσεται πλήρως στα επικίνδυνα τυχοδιωκτικά σχέδια των ΗΠΑ –ΕΕ- ΝΑΤΟ-ΕΕ και ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Η κυβέρνηση Τσίπρα και με την προώθηση της συγκεκριμένης συμφωνίας διεκδικεί το ρόλο του βασικού «νταβατζη» για την ανάπτυξη των σχεδίων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Σε αυτό το θολό πεδίο αναπτύσσονται  επικίνδυνοι εθνικισμοί. Στην Ελλάδα ο εθνικισμός αποκτά ιδιαίτερα επιθετικό και άκρως αντιδραστικό χαρακτήρα, ενισχυόμενος από αστικά συμφέροντα, την Εκκλησία, διάφορα «μακεδονικά» κέντρα, τροφοδοτείται από τη ΝΔ, την ακροδεξιά, τους ΑΝΕΛ, αποτελεί εκτροφείο φασιστικών, ρατσιστικών και ακροδεξιών ρευμάτων.

Το εθνικιστικό αυτό ρεύμα είναι πλήρως ενταγμένο στην αστική στρατηγική και στη ΝΑΤΟϊκή γραμμή, αφού δεν αμφισβητεί   ούτε κατά κεραία την ένταξη και συμμόρφωση της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, απεναντίας απαιτεί να αξιοποιηθεί σε βάρος των γειτονικών κρατών.

Οι ίδιοι άνθρωποι που κόπτονται για την πατρίδα είναι δουλικοί και αυλοκόλακες  απέναντι σ’ εκείνους που μας φέρνουν σ΄ατη την κατάσταση.

Το  ΝΑΤΟ η  ΕΕ, οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ , η ΓΕΡΜΑΝΙΑ , δηλαδή ολο το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο.

Αποτελεί πρόκληση, ειδικά για τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ώρα που περνά από τη βουλή μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού για δεκαετίες (μετά από οκτώ χρόνια μνημονιακού σφαγείου υπό το βούρδουλα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), να προωθεί την ένταξη και της ΠΓΔΜ στις δύο αυτές λυκοσυμμαχίες.

Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ προωθείται και επιβάλλεται με «το πιστόλι στον κρόταφο», ειδικά στο γειτονικό λαό και έχει «νονούς» τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. με τη συναίνεση των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ

Αυτή η συμφωνία  βρίσκει αντίθετους το εργατικό λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά.

Η ειρήνη και τα συμφέροντα των λαών της περιοχής και πρώτα από όλα το δικαίωμα στην ζωή δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των κυρίαρχων τάξεων.

ΓΙΑ  ΑΥΤΟ

Είναι επιτακτική ανάγκη ενός ενωτικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, διεθνιστικού κινήματος. Το πολιτικό στίγμα που οφείλει να διέπει, όχι απλώς και μόνο μια αντιπολεμική πρωτοβουλία, αλλά συνολικά την πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο και ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που ακολουθεί πιστά την επιθετική πολιτική του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού,

Τασσόμαστε υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των εθνοτήτων, των λαών και των μειονοτήτων της ιστορικά πολυεθνικής περιοχής της Μακεδονίας, του δικαιώματος του κάθε λαού – και του λαού της γειτονικής χώρας- στον αυτοπροσδιορισμό, χωρίς να αποφασίζουν γι’ αυτόν οι «νονοί» των Βαλκανίων, τοπικοί και διεθνείς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος