FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό γήπεδο: Buzzer beater ο Πανηλειακός

Ημερομηνία: 21-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Δανειζόμαστε τη φράση από το μπάσκετ για να τονίσουμε αυτό που έγινε στο 94΄ του αγώνα στο ντέρμπι του «Μαρακανά» της Ηλείας, ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες της Γ΄ Εθνικής.

*Στην κυριολεξία πήρε τη μπουκιά από το στόμα των «βυσσινί» στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιάννης Σωτηρόπουλος, με ένα απίθανο σε δύναμη σουτ στο «Γ» του Καβουσάκη! Έτσι γράφτηκε η πρώτη φετινή νίκη στον Πύργο για τους «ερυθρόλευκους» που προχτές έπαιξαν με άσπρη-μπλε εμφάνιση για λόγους… εμφανισιακούς.

*Ο κόουτς ξάφνιασε με τη χρησιμοποίηση του νεαρού Μπουρνέλη στη θέση του Κολόκα (που είχε ευχάριστα τρεχάματα). Ο Μπουρνέλης άλλωστε είχε πάει καλά και στα Βραχνέικα. Και οι αλλαγές που έκανε ήταν εντυπωσιακές. Στο 35΄ έβγαλε το Νιφορόπουλο κι έβαλε το Σωτηρόπουλο, ενώ στο 55΄ απέσυρε τον Κρεββατά και πέρασε στο παιχνίδι τον Χατζηστάμου! Ακόμη και η τρίτη αλλαγή που είχε στόχο να κρατήσει το μηδέν με τον Κολόκα αντί Μπουρλάκη. Είναι άρα νικητής και στα πλαίσια της τακτικής.

*Καλύτεροι οι Καπετανάκης, Λεβέντης, Μπουρνέλης, Σούλης, Νικολόπουλος, Γκοτσούλιας, Σωτηρόπουλος. Στον πάγκο ήταν ακόμη οι Θεοδωρακόπουλος, Σκοζάι, Κατελούζος, Γκουβέρος, Γιαννακόπουλος.

 

Αδικείται ο Αστέρας

Ο πρωτοπόρος Αστέρας που ήρθε στον Πύργο με 400 φίλους του αδικείται από την ήττα. Αυτό είναι πασιφανές από την εικόνα του ματς. Ο Πανηλειακός έχει ένα μεγάλο σουτ με τον Γκοτσούλια στο 67΄ και στο επόμενο λεπτό ο Μπαρμπαρούσης την ευκαιρία (απέκρουσε ο Καπετανάκης) όταν μόνος σούταρε.

*Μετά το 80΄ το παιχνίδι άνοιξε. Έγινε άναρχο παιχνίδι. Στο 88΄ ο Τόρες έχασε την ευκαιρία του αγώνα (τετ-α-τετ άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι).

*Φάνηκε καθαρά μετά το 70΄ πως ο Καβακάς πήγε να πάρει το παιχνίδι. Άλλαξε το Μπουτσικάκη με τον Παπαδόπουλο και δεν καταλάβαμε το γιατί. Άλλαξε και τον υστερούντα Κέρι με τον Τόρες. Ζήτησε πέναλτι, ενώ του ακυρώθηκε γκολ μέσα σε θύελλα διαμαρτυριών. Καλύτεροι οι Αρβανίτης, Μπουζούρας (α΄ ημίχρονο), Μπουτσικάκης, Σταθάκης. Στον πάγκο ήταν οι Τσάμης, Κασνέτση, Κασάπης, Παγώνης.

 

Μέτριος ο ρέφερι Βεργέτης

Είχαμε κάνει αναφορά για το Βεργέτη (Αρκαδίας). Δεν του είχαμε εμπιστοσύνη. Μάλλον δικαιωθήκαμε. Στην αρχή κρατήθηκε στις κίτρινες. Ήταν λίαν φειδωλός. Αυτή που έδειξε στο 72΄ στο Σωτηρόπουλο δεν υπάρχει. Έδειξε ακόμη στο Νικολόπουλο και στο Σκοζάι στους πανηγυρισμούς. Ακόμη, στους Μπουζούρα, Μπαρμπαρούση. Στο οφσάιντ που υπέδειξε ο Νίκα Ιωσήφ, ο Θεός και η ψυχή του ξέρει. Για το χέρι που ζήτησε ο Αστέρας, αυτός ξέρει καλύτερα και ο παρατηρητής διαιτησίας, Μπόρτζαρης (Αχαΐας).

 

Μέγας άσος στη Βάρδα

Κάνοντας αναφορά στο σημαντικότατο παιχνίδι του Παμβουπρασιακού με το Διαγόρα, είχαμε αποκαλέσει το παιχνίδι «τελικό» για την ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου, με την έννοια πως έπρεπε να το πάρει, ώστε η ομάδα να αναπνεύσει βαθμολογικά. Και το πήρε ο ΠΑΟΒ.

*Μεγάλη νίκη επί των Βραχναίων που έχουν σηκώσει κεφάλι στον όμιλο. Όμως η «Μπάρτσα» κυρίως στο α΄ ημίχρονο ήταν καλύτερη, κυριάρχησε και πήρε το παιχνίδι. Μέγας σκόρερ ο Κόκος Κωνσταντινίδης που πέτυχε το πρώτο φετινό του γκολ.

*Τα πράγματα έγιναν καλύτερα μετά το 75΄ όταν είδε δεύτερη κίτρινη ο Μιχαηλίδης κι έφυγε από το παιχνίδι. Έπαιξε για λίγο και ο Ραφαήλ Σιδέρης, ενώ η κίτρινη του Ντόμα ήταν τρικ γιατί συμπλήρωσε τέσσερις. Πήρε την κόκκινη και θα εκτίσει στο Κύπελλο. Έκανε κάτι τρέλες ο Λιάρος (νέος ρέφερι από Λακωνία) στο α΄ ημίχρονο, αλλά έστρωσε στην επανάληψη!

*Μεγάλο παιχνίδι από το σύνολο των παικτών με κορυφαίο το Λιόση που έπαιξε σέντερ φορ.

 

Έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι!

Η παράδοση δύσκολα διατηρείται εσαεί. Είναι για να… σπάει. Αυτό έγινε και το περασμένο Σάββατο στην Ήλιδα, όπου το Λαύριο, η ομάδα από την Αττική, νίκησε τον Κόροιβο που γνώρισε την πρώτη του ήττα φέτος στο κλειστό της Αμαλιάδας (57-91).

*Το Λαύριο με κόουτς το Σερέλη ήρθε στην Ήλιδα και νίκησε, γράφοντας δεύτερο διπλό μετά το Ρέθυμνο.  Μακάρι να νικήσουν και σε άλλες έδρες οι Λαυριώτες, ανταγωνιστικές του Κοροίβου. Πάντως, αυτό που έκαναν με 15/23 τρίποντα ήταν εντυπωσιακό!

*Αντίθετα, οι «Μπλε» με 3/15 τρίποντα ήταν καθοριστικά άστοχοι, ενώ ο Μέιερ με 5/8 τρίποντα ήταν ο… δήμιος της ομάδας του Καλαμπάκου. Ο Ντε Κόζι ήταν ο καλύτερος του Κοροίβου, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, γιατί στη συνέχεια τον περιόρισε ο Μουρ. Πάντως, ο Αντωνάκης ήταν ο μόνος με θετικό πρόσημο από τους «Μπλε».

*Πολύς κόσμος κατέκλυσε την Ήλιδα. Ήταν περίπου 1200 κι έφυγαν προβληματισμένοι από την εμφάνιση, η οποία είχε 15 λάθη, πέραν των άλλων ατελειών.

*Η συνέχεια είναι δύσκολη. Λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν έχει αγωνιστική. Ο Κόροιβος θα πάει στο ΣΕΦ στις 3 Δεκεμβρίου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος