FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Όρθιος ο Αστέρας στην Καλαμάτα

Ημερομηνία: 19-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Σούλης Παπαδόπουλος αρνήθηκε να χάσει στην Καλαμάτα. Όρθωσε με τους «βυσσινί» τείχος στο γήπεδο Μεσσηνιακού και επέστρεψε στη βάση του με 1-1.  Δεν είναι θαυματοποιός ο Πειραιώτης κόουτς. Απλώς έκανε κάποιες κινήσεις. Ξεκίνησε με πέντε αλλαγές στη βασική εντεκάδα. Ο ξεχασμένος Τσάμης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ ξεκίνησαν οι Παπαδόπουλος, Παγώνης. Δεν ξεκίνησε ο Μπαρμπαρούσης που προερχόταν από τραυματισμό.

*Ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ, με φάουλ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Το τελικό 1-1 είναι καλό, όπως και να το ιδείς. Η «Μαύρη» δεν έκανε φάση εκτός από το γκολ στο στημένο. Οι Ρόβας, Ενγκουέμ, Κέρι οι καλύτεροι.

*Ο Αγγελάκος το πήγε 50-50 το παιχνίδι. Κάτι καλύτερο δεν περίμενε ο Αστέρας και οι λίγοι φίλοι του που πήγαν μεμονωμένα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, χάθηκαν ανάμεσα στους 1200 οπαδούς της «Μαύρης». Στο τέλος είχαμε λαϊκά δικαστήρια από φανατικούς γηπεδούχους που δεν τους άρεσε η ισοπαλία!

 

Έσωσε την παρτίδα στο τέλος

Όταν έχεις 8-1 τελικές προσπάθειες και δεν παίρνεις το παιχνίδι, τότε δεν μπορείς παρά να αιτιάσαι εαυτόν. Πάλι δε καλά που ισοφάρισες στο 87΄ γιατί δεν είχαμε άλλου είδους καταστάσεις. Πολλές χαμένες ευκαιρίες κι ένα πελώριο κάθετο δοκάρι στο 20΄, που αν έμπαινε, τότε η Πύλος δε γλίτωνε.

*Αν δεν κάνουμε λάθος, οι παίκτες του Κακαλέτρη, δεν κέρδισαν άλλο κόρνερ, εκτός από εκείνο που τους χάρισε το μοναδικό γκολ. Από κει και πέρα παίξανε άμυνα οι Μεσσήνιοι. Στην κυριολεξία στο μισό γήπεδο τους έπαιξε ο Πανηλειακός. Σαν τη γάτα με το ποντίκι που λέει ο λαός. Πρωταγωνιστής ο θηριώδης τερματοφύλακας Κόκκαλης και ο πανύψηλος Σεντεμέντες. Αυτοί κι ο πανούργος μέσος Τσάτσος κράτησαν ολόκληρο Πανηλειακό.

 

Με αλλαγές και καθυστερήσεις

*Με τέσσερις αλλαγές ο Κακαλέτρης, καθυστερήσεις, γερά λακτίσματα και μπόλικη τύχη πήρε την ισοπαλία και μάλιστα, όπως γράφουν σε γνωστό σάιτ, απλήρωτους παίκτες!

*Λίγοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο. Πού να βρεις περισσότερους από 400, όταν γύρω γύρω παίζανε αγώνες τοπικούς με ανοιχτή αγορά.

*Με μία αλλαγή τελείως ο Κούτσης. Στο 77΄ βγήκε ένας αμυντικός και μπήκε ο Χατζηστάμου. Πάντως στον πάγκο εκτός του Καπετανάκη ήταν ακόμη ο ξεχασμένος Σκοζάι και οι Κολόκας, Γεωργακόπουλος, Βουργουντζής, Γκουβέρος.

*Έκανε τα λάθη του κυρίως στο α΄ μέρος ο ρέφερι Τζαγκαράκης (Αχαΐας), γι’ αυτό άκουσε πολλά γαλλικά. Κιτρίνισε τους Μπουρνέλη, Νικολόπουλο (Πανηλειακός), Σεντεμέντε, Γεωργιόπουλο, Γιαννόπουλο (Τσικλητήρας).

*Για το γούρι οι παίκτες του Πανηλειακού εμφανίστηκαν με μπλε-λευκές φανέλες. Μήπως ήρθε καιρός να βάλουν τις ερυθρόλευκες;

 

Αλώβητος ο Παμβουπρασιακός

Επέστρεψε με το βαθμό από την Κ. Αχαγιά ο ΠΑΟΒ. Τους έχει πάρει τον αέρα εκεί μέσα, όπως γράφαμε και το Σάββατο. Η παράδοση συνεχίστηκε και μάλιστα με τους «πράσινους» παραπονούμενους από δύο διαιτητικές αποφάσεις. Μία του ρέφερι Ρούσου (Κορινθίας), ο οποίος στο συνωστισμό του κόρνερ προφανώς να μην είδε το χέρι, ενώ κι ο πλαϊνός έκανε λάθος στο γύρισμα του Λιόση.

*Με Ντόμα, Ανδριέλο ο Ηλίας Φωτόπουλος έφτιαξε απροσπέλαστη άμυνα και καθώς έχει αποδειχτεί πως η Αχαϊκή υστερεί στη δημιουργία, εύκολα κράτησε το μηδέν.

*Να μη μεγαλοποιούμε τα πράγματα για επεισόδια κλπ., μια ένταση επικράτησε στη λήξη και πέραν τούτου ουδέν.

 

Τσάμπα ήττα στη Λάρισα

Είπαμε και λαλήσαμε και γράψαμε πως το παιχνίδι με το Γυμναστικό της Λάρισας-Φάρο θα είναι… ανοιχτό. Κι έτσι εξελίχτηκε, άσχετα αν στο πρώτο ημίχρονο οι «μπλε» δεν υπήρχαν στο τερέν! Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Καλαμπάκος που είπε μετά τη λήξη την ατάκα: «Να συλληφθεί ο Σκουρτόπουλος για ασέλγεια επί πτωμάτων!». Τόσο κακοί ήταν οι παίκτες του, ενώ ειδικά οι Έλληνες ήταν άφαντοι. Να φανταστείτε πως ο Ντε Κόζι που είναι τρίτος σκόρερ στην Α1 και τρίτος στην αξιολόγηση ήταν εξαφανισμένος. Έπαιξε 13 λεπτά και ήταν άποντος!

*Το ημίχρονο ήταν 39-25 με 2/10 τρίποντα. Είχαμε ακόμη οχτώ χαμένες βολές και 17 λάθη ενώ τα ριμπάουντ ήταν 48-24. Αυτά τα στατιστικά τα λένε όλα. Κι όμως όταν ο κόουτς Καλαμπάκος άλλαξε το σύστημα σε ζώνη, ροκάνισαν οι παίκτες, με κορυφαίο τον Πόσλι, τη διαφορά και στα 26΄΄ πριν τη λήξη ήταν 79-77, μετά έγινε 82-78 και ο Ράουντρι αστόχησε σε τρίποντο. Πάλι καλά που η διαφορά έμεινε στους 4 πόντους, γιατί δεν ξέρει κανείς, πώς θα είναι τα πράγματα στο β΄ γύρο.

*Κι αν δεν το έχετε καταλάβει, το πράγμα πλέον έχει μπλεχτεί…

 

Τσίρκοβιτς και Καβακάς

Όπως καταλάβαμε όλοι σ’ αυτόν τον ποδοσφαιρικό κόσμο κανένας δε χάνεται! Ο Καβακάς δεν πρόλαβε να φύγει από τον Αστέρα, τσουκ πήγε στη Ρόδο. Παράλληλα ο Τσίρκοβιτς πήγε στο Δίστομο που είναι σε καλή θέση. Ουσιαστικά και οι δύο πάνε να σώσουν τις ομάδες που ανέλαβαν!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος