FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Υπάρχει καιρός να συνεχίσει ο Πανηλειακός

Ημερομηνία: 06-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με μπροστάρη το δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή έγινε η προχτεσινή κρίσιμη Γενική Συνέλευση του Πανηλειακού. Φυσικά η αίθουσα ήταν μισάδεια ή μισογεμάτη, αν θέλετε, γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, αν θα υπάρξει ομάδα ή όχι. Ο Χρήστος Χήτος διετραγώδησε την κατάσταση. Εμφανίστηκε ο φίλαθλος δικηγόρος, Νίκος Χηνόπουλος, που θέλει να βοηθήσει. Παρόντες οι «Πυρσοί» όχι βέβαια όλοι, αλλά οι περισσότεροι. Προβληματισμένοι, αλλά παρόντες. Ξέρουν, πως μόνον αυτοί,  εφόσον πάρουν πρωτοβουλίες, θα κατεβεί η ομάδα.

*Συμπερασματικά υπάρχει ελπίδα επιβίωσης της ομάδας, αν βρεθεί μια ομάδα ανθρώπων να τρέξει τα θέματά της. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι κρίσιμο… Να σημειώσουμε πως βροντερό «παρών» έδωσαν οι οργανωμένοι.

 

Ο Κωσταριάς

Ρηξικέλευθη πρόταση έκανε στη Γενική Συνέλευση ο πολύπειρος παράγοντας και περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού, Δημήτρης Κωσταριάς. Ο Κωσταριάς έχει παίξει ποδόσφαιρο στον Πανηλειακό κι έχει διατελέσει γενικός αρχηγός επί Σταυρόπουλου. Είπε λοιπόν, ντόπιος προπονητής, ντόπιοι παίκτες ως επί το πλείστον. Εισιτήρια διαρκείας των 50 ευρώ, ώστε να πάρουν όλοι οι φίλαθλοι. Στήριξη στα τμήματα υποδομής.

 

4 Ιουλίου 2004

Ημέρα μνήμης για το ποδόσφαιρο της Ελλάδος η 4η Ιουλίου 2004, όταν η Εθνική υπέταξε στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, την αντίστοιχη της Πορτογαλίας και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό. Το γκολ του Χαριστέα και η τεράστια όσο και απρόσμενη επιτυχία της Εθνικής του Ρεχάγκελ ήταν ένα ανεπανάληπτο γεγονός που γιορτάστηκε δεόντως από τους Έλληνες.

*Έκτοτε η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από την ΕΠΟ ως ημέρα αργίας για την Ομοσπονδία, γι’ αυτό και τα γραφεία των ΕΠΣ παραμένουν κλειστά.

*Κλειστά και μάλιστα ερμητικά ήταν και τα γραφεία της ΕΠΣ Ηλείας, η οποία δεν εξέδωσε καν ανακοίνωση για το μεγάλο, το σπουδαίο γεγονός. Ούτε καν απλή αναφορά στο σάιτ, για τη λειτουργία του οποίου ο πρόεδρος της Διοργανώτριας επαίρεται στις εκάστοτε γενικές συνελεύσεις!

 

Παράλειψη

Επί τη λήξει των τοπικών πρωταθλημάτων η Διοργανώτρια εξέδωσε ανακοίνωση ευχαριστήρια, όπου συγχαίρει και ευχαριστεί και γεραίρει τους πάντες, πλην των αθλητικογράφων, οι οποίοι προβάλλουν τα τοπικά πρωταθλήματα!

*Αυτούς που «οργώνουν» τα γήπεδα, πασχίζουν για την πληροφόρηση και διαμορφώνουν την κοινή ποδοσφαιρική γνώμη. Ήταν κι αυτή η τελευταία φετινή παράλειψή τους…

 

Ο Τάσης πήρε προαγωγή

Το Γ. Τάση, το ρέφερι από την Ήπειρο δεν τον έχουμε ξεχάσει. Είναι αυτός που αδίκησε τον Αστέρα στο ιστορικό παιχνίδι με τον Ηρόδοτο. Είναι αυτός που αγνόησε το πέναλτι υπέρ των «βυσσινί» και βεβιασμένα, κατά τη γνώμη μας, διέκοψε οριστικά τον αγώνα… Είναι αυτός που καταταλαιπώρησε την ομάδα του Αστέρα, ο οποίος ακόμη περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

*Ο Γ. Τάσης, αστυνομικός στο επάγγελμα, ανέβηκε φέτος στη Σουπερλίγκα, αφού ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου διάκειται ευμενώς στην ΕΠΟ του Γραμμένου… Θυμίζω πως την περίοδο 2015-2016 ήταν Β΄ Εθνική, υποβιβάστηκε στη Γ΄ την επόμενη χρονιά και πέρυσι αξιολογήθηκε  πάλι στη Β΄ Εθνική. Θα το απολαύσουμε πολύ το παιδί…

 

Η Βαρβάσαινα

Ο ιστορικός Ατρόμητος Βαρβάσαινας εξακολουθεί να υπάρχει, χάρη στον πρόεδρο κ. Τσόπελα. Έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις και παρά τα προβλήματα που του δημιούργησαν  από την ΕΠΣ (με τα εκλογικά) στάθηκε όρθιος. Τερμάτισε έβδομος. Καλή γενικά πορεία, με προπονητή το Δημήτρη Κυριακόπουλο και τον Πικέα πρώτο σκόρερ (15 γκολ) και με όπλο την επίθεση!

 

Ο Ερμής και η Χαριά

*Νεοφώτιστος ο Ερμής Πλατάνου που αναγεννήθηκε, με το νέο του γήπεδο. Άνετη πορεία παραμονής, με σταθερά καλή ομάδα και τον Κώστα Κολοσκόπη προπονητή. Ο έμπειρος Προκόπης με 8 γκολ ο πρώτος σκόρερ.

*Την ιστορία της Προόδου Σαλμώνης την έχουμε καταγράψει. Θα την επαναλάβουμε στο κλείσιμο της στήλης ενόψει καλοκαιρινών διακοπών.

*Πάμε στο Διγενή Χαριάς που έκανε μεγάλη προσπάθεια παραμονής, αγωνιζόμενος στο γήπεδο Καράτουλα. Είναι αξιέπαινοι οι άνθρωποι του μικρού χωριού (κάτοικοι 182) που έχουν την ομάδα. Ξεκίνησε με προπονητή το Χρ. Παπαζώη και συνέχισε με το Σπύρο Παναγιωτακόπουλο. Ο Ασημακόπουλος ήταν πρώτος σκόρερ (7 γκολ), αλλά η δύναμη της ομάδας ήταν η άμυνα με καλό τερματοφύλακα, τον Κούβελα, τους Ανδρέα και Κώστα Καραχάλιο.

 

Αυτοί που έφυγαν

Από τον πρώτο όμιλο υποβιβάστηκαν οι γειτονικές ομάδες της Δόξας Ελαιώνα και του Α.Ο. Αμπελώνα. Η δεύτερη αποχώρησε από το πρωτάθλημα αιφνιδιαστικά, ενώ η πορεία της ήταν αρκετά καλή και φιλόδοξη ως τη 13η αγωνιστική.

*Η Δόξα πάλεψε ως το τέλος, αλλά είχε πολλές αδυναμίες, καθώς από την ομάδα που υποβιβάστηκε από την Α2, έφυγαν βασικά στελέχη και αποδυναμώθηκε, γνωρίζοντας σε δύο χρόνια, δύο υποβιβασμούς!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος