FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Τον υποτίμησε αλλά τον νίκησε

Ημερομηνία: 31-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Δύσκολες  στιγμές πέρασε ο Κόροιβος το Σάββατο στην Ήλιδα απέναντι στον Πανιώνιο. Να αναλογιστούμε ότι οι Νεοσμυρνιώτες πολλές φορές βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Μάλιστα στο 27΄ προηγήθηκαν 42-51. Τότε όμως ξύπνησαν οι «μπλε» και εξαπέλυσαν αντεπίθεση με μπροστάρη το Ντε Κόζι. Έτρεξαν ένα εντυπωσιακό 13-0 για να προηγηθούν στο φινάλε του τρίτου 10λεπτου (55-51)!

*Όμως το παιχνίδι στη λήξη επεφύλασσε δυνατές συγκινήσεις. Στα 38΄΄ πριν τη λήξη με το σκορ 68-67 αστόχησαν πρώτα οι μπλε και αμέσως μετά ο Πανιώνιος. Έτσι το σκορ έμεινε και οι καρδιές των χιλίων θεατών ηρέμησαν!

*Ντε Κόζι και Χάινς ήταν οι κορυφαίοι ενώ ο Σπυριδωνίδης πέτυχε κρίσιμες βολές. Πόσλι και Κάρσον κινήθηκαν σε χαμηλή πτήση και ήταν φανερό πως οι «μπλε» υποτίμησαν τον Πανιώνιο. Ευτυχώς που δεν το πλήρωσαν. Σε μέτρια επίπεδα και πάλι ο Ντίκερσον.

*Υπάρχει διακοπή στη συνέχεια. Βαθιά ανάσα γιατί περιμένει η ΑΕΚ…

 

Αυτοί θα κινδυνεύσουν στη Γ΄ Εθνική

Δεν έχουμε διανύσει ακόμη ούτε το μισό του πρώτου γύρου στον 5ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, οπότε ασφαλή συμπεράσματα για την μελλοντική πορεία των δώδεκα ομάδων δε μπορούν να βγουν. Ενδεικτικά όμως συμπεράσματα και εικασίες μπορούμε να κάνουμε!

*Για παράδειγμα το Λεωνίδιο, που ακόμη δεν έχει πετύχει γκολ και μετράει τέσσερις σερί ήττες δεν έχει ελπίδες παραμονής. Η παρουσία του θα είναι τυπική. Αλίμονο όμως στην ομάδα από την οποία θα κόψει βαθμούς. Έπειτα, ο Παλληξουριακός με μία νίκη επί του Λεωνιδίου και χτυπητές αδυναμίες κι αυτός δεν έχει τύχη στο πρωτάθλημα.

*Απεναντίας η ομάδα της Πύλου που έχει ένα βαθμό (μέσα με ΠΑΟΒ) δεν μπορεί να κριθεί, γιατί έχει βγάλει δύσκολο πρόγραμμα ως τώρα. Μάλιστα τώρα, αν χάσει από την Καλαμάτα εντός, θα μείνει στον πόντο και η ζωή του θα γίνει δύσκολη!

*Σε δεινή θέση είναι και η Ζάκυνθος. Έχει δύο ήττες και μια ισοπαλία (με Αχαϊκή στο νησί). Νίκησε βέβαια στο Λεωνίδιο, αλλά αυτό δεν λέει κάτι.

*Στους 4 βαθμούς είναι και η Αχαϊκή. Έχει δύο ήττες (Καλαμάτα, Παναρκαδικό) εκτός έδρας, μέσα νίκησε τον Παλληξουριακό, ενώ έφερε ισοπαλία στη Ζάκυνθο. Αυτό δείχνει μια σφριγηλή, δυνατή ομάδα που θα παλέψει στη συνέχεια. Έχει βγάλει δύσκολο πρόγραμμα και την ερχόμενη αγωνιστική θα παίξει στην Κ. Αχαγιά με τα Βραχνέικα, σε ένα πολύ-πολύ σημαντικό παιχνίδι!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Τρία διπλά είχε η έβδομη αγωνιστική της Α΄ τοπικής. Και τα τρία στην επέτειο του «ΟΧΙ». Το ένα πέτυχε η Νίκη στο Χάβαρι, με το οποίο πήρε μόνη της την πρωτοπορία στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς ο Ολυμπιακός Σαβαλίων άφησε πόντους με Ενιπέα.

*Το άλλο έφερε ο Α.Ο. Ξενοφών στο γειτονικό ντέρμπι στα φλεγόμενα Μακρίσια. Αναμενόμενο κι αυτό.

*Το τρίτο διπλό έφερε η Προοδευτική στα Λεχαινά με γκολ του Νικολετάκη, σε μια από τις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Ηλειακός που άλλαξε προπονητή πρόσφατα δεν πρόλαβε να οργανωθεί. Έχασε όμως ευκαιρίες…

 

Πρώτη νίκη στο Επιτάλιο

Ο Αλφειός ως τώρα είχε τρεις νίκες, όλες μακριά από το Επιτάλιο (Πηνεία, Λεχαινά, Καβάσιλα). Δεν είχε νίκη στο «Γιαλό» . Την κατέκτησε το Σάββατο επί της Θύελλας (1-0). Το μοναδικό γκολ σημείωσε με άπιαστη κεφαλιά στο 81΄ ο εξαιρετικός Σεμπέκος. Είναι σέντερ-μπακ κι όταν κερδήθηκε το φάουλ, έφυγε από τα μετόπισθεν και μπήκε στην περιοχή. Εκτέλεσε ο Νικολόπουλος (ο αποκαλούμενος και Σάβα) εξαιρετικά και ο 40χρονος παίκτης με κεφαλιά έδωσε τη νίκη, επιτυχία με βαθμολογική σημασία. Αύριο ο Αλφειός υποδέχεται τον Πανηλειακό για το Κύπελλο.

 

Φωνές και διαμαρτυρίες

Το έργο είναι γνωστό. Χρόνια κρατάει αυτή η κολόνια. Κάθε αγωνιστική του άγριου κόσμου της Α΄ τοπικής θα έχουμε και κάποια διαιτητικά παρατράγουδα. Φυσιολογικά πράγματα. Συμβαίνουν σε κάθε πρωτάθλημα, ακόμη και στη Σουπερλίγκα. Κατά την έβδομη αγωνιστική είχαμε πάλι θέματα. Χειρότερα όλων στο Ενιπέας-Σαβάλια. Ακόμη, στου Χάβαρι την πλήρωσε ο βοηθός. Και στα Μακρίσια είχαμε ένταση σε μικρότερη κλίμακα. Κούλης το Σάββατο στα Μακρίσια, Κούλης την Κυριακή στο Χειμαδιό. Δεν υπάρχουν διαιτητές. Γνωστό το πρόβλημα. Αυτοσυγκράτηση λοιπόν!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος