FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Τελευταία «εκστρατεία» του Πανηλειακού

Ημερομηνία: 27-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τελευταία εκστρατεία του Πανηλειακού αύριο στο Τραγανό. Τα πράγματα είναι απλά. Πάρα πολύ απλά και τώρα δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις! Δεν χρειάζεται τώρα να καθίσουμε και να αραδιάσουμε επιχειρήματα για το τι και πώς φτάσαμε εδώ.

Οι παίκτες γνωρίζουν πως  πρέπει να βγουν πρωταθλητές. Πάνε στο Τραγανό και δεν θα είναι μόνοι τους. Δεν χρειάζεται άγχος επί του άγχους. Υπάρχει ένα παιχνίδι μπροστά τους.  Το κερδίζουν και τελειώνει. Αν δεν γίνει αυτό υπάρχει άλλο ένα παιχνίδι στον Πύργο.

*Ο προπονητής έχει διλήμματα για κάποιες θέσεις. Το έδειξε και πρόσφατα στον πρώτο τελικό. Αλλιώς ξεκίνησε , αλλιώς τελείωσε. Το πρώτο και κύριο μέλημα είναι η θέση του δεξιού μπακ. Ο τραυματισμός του Παπαπέτρου στοιχίζει πολύ. Υπάρχει και η θέση του στράικερ. Αυτός ξέρει ποιος θα είναι η αυριανή τελική επιλογή.

*Γράφτηκαν πολλά για τη συμμετοχή του Πανηλειακού στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Προσωπικά δε συμφωνώ. Η ομάδα πήρε μία εύκολη και μια δύσκολη πρόκριση  κι έχασε στην Καλαμάτα  (όπως έχασε). Αν έπαιζε στον Πύργο θα έχανε ποτέ; Ο Πανηλειακός, αν δεν έπεφτε θύμα της κλήρωσης, θα έπαιζε τελικό.

Υ.Γ.: Ας έχουν υπόψη τους εκεί στη Διοργανώτρια, πως δεν υπάρχει πρωτάθλημα με 18 ομάδες. Άλλο 34 αγωνιστικές, άλλο 30. Να θυμούνται πως κάποτε πρέπει να διευκολύνεται και ο Κυπελλούχος.

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Στα αζήτητα είναι οι διαιτητές της Ηλείας τον τελευταίο καιρό. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ της εξυγίανσης, τους έχει εξαφανίσει από τους ορισμούς. Ο Μαρκαντωνάτος παρότι έχει πάει άριστα σχεδόν, έχει μόνο τέσσερα παιχνίδια στη Β΄ Εθνική. Οι Σταθόπουλος, Πήττας έχουν αντίστοιχα πέντε παιχνίδια στη Σουπερλίγκα και δύο Κυπέλλου. Στα πλέι-οφ είναι και οι δύο τους άφαντοι. Σε 5 αγωνιστικές δεν έχουν πάρει ούτε έναν ορισμό!

*Και μη νομίσετε πως μελλοντικά θα καλυτερεύσουν τα πράγματα, μετά τις εκλογές που σίγουρα θα τις πάρει ο πολύς Γραμμένος της συμμαχίας (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ). Εδώ οι άνθρωποι «έφαγαν» διαιτητές και διαιτητές, σιγά μην υπολόγιζαν τους δικούς μας.

*Εδώ το μπλοκ της ΑΕΚ εξαφάνισε το Μάριο Λαμπρόπουλο γιατί το απαίτησε ο Δημητριάδης. Όμως όλα εδώ πληρώνονται. Όλοι είδαμε τι έπαθε η Ένωση στον τελικό του Κυπέλλου.

*Για να μη λέμε όμως μόνο για τους άλλους. Ετούτοι εδώ δεν είναι καλύτεροι. Η Επιτροπή έχει βάλει στο περιθώριο τον Άγγελο Πήττα, έναν αξιόλογο διαιτητή και άνθρωπο. Μα είναι κατάσταση ο Χρήστος Κούλης να σφυρίξει Σάββατο και Κυριακή, δύο κρίσιμα παιχνίδια. Άσχετα αν είναι καλός διαιτητής και καλά τα πήγε…

 

Πρώτος σε παιχνίδια ο Κούλης

Κι επειδή είναι ο καιρός του απολογισμού, πρέπει να γίνει και για τη διαιτησία. Να δούμε πώς μοιράστηκαν οι ορισμοί στην Α΄ Κατηγορία. Πέρυσι σε πάνω από δέκα παιχνίδια ορίστηκαν 14 διαιτητές. Φέτος, που τα παιχνίδια ήταν και περισσότερα, σε πάνω από δέκα παιχνίδια ορίστηκαν πάλι 14 διαιτητές.

*Πρώτος ο Χρήστος Κούλης με 27 στα 34 παιχνίδια! Ήταν και πέρυσι πρώτος αλλά είχε ισοβαθμήσει με Καραβίδα και Κούρτη. Είναι αξιοσημείωτο  πως ο Κούλης παρότι είχε 27 συμμετοχές σε παιχνίδια του Πανηλειακού ορίστηκε μόνον μια φορά (με Τραγανό εκτός).

*Τον ακολούθησαν με 25 ο Γκατζόπουλος, με 23 ο Παυλόπουλος, με 20 οι Καραβίδας, Σταθόπουλος. Πάμε και παρακάτω: Σφυρής 19, Πήττας 18, Γεωργόπουλος, Κυριαζής, Παναγόπουλος από 17, Σταυρόπουλος, Τσάκαλης, Μαρκαντωνάτος από 15 και με 12 ο Μάριος.

*Από τους νεότερους ο Στρακόπουλος έφτασε τα 9 παιχνίδια και ο Παπαδόπουλος τα 8.

*Σταμάτησε στα δύο παιχνίδια ο Λεωνίδας Κούρτης, ο οποίος πλήρωσε όλα τα… σπασμένα  της ηλειακής διαιτησίας, ενώ εξαφανίστηκε ο Σιδέρης (4 ορισμοί).

*Από το νέο αίμα για το οποία καυχιέται εκάστοτε ο πρόεδρος της ΕΔ, Άρης Κουλούρης, μόνον οι Παναγόπουλος, Στρακόπουλος πήραν παιχνίδια ενώ ο Τσάκαλης δεν είχε την εξέλιξη που περιμέναμε. Για την Α2 την επόμενη εβδομάδα…

 

Αρίστευσε ο Μάριος

Στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος αρίστευσε ο Λαμπρόπουλος. Παρότι δε βοηθήθηκε όπως έπρεπε από τους βοηθούς (Παναγόπουλος, Κοιλομενιάτης), Οι τελευταίοι έπρεπε να πάρουν πρωτοβουλία στα φάουλ που γίνονταν δίπλα τους, ενώ ο Λαμπρόπουλος έπιασε ένα μη οφσάιντ που κατελόγισε ο δεύτερος βοηθός.

*Αύριο, οι φήμες λένε πως θα οριστεί ο Μαρκαντωνάτος. Εμείς το χειρόγραφο το παραδώσαμε νωρίς. Να προσεχτούν οι βοηθοί. Υπάρχουν ικανότατοι και από τους αξιολογημένους.

 

Σε λαγούμι

Λαγούμι θα πρέπει να βρουν ορισμένοι, ώστε να κρυφτούν, αν ο Πανηλειακός δεν βγει πρωταθλητής. Λαγούμι σε τόπο μακρινό, κατά τα Αγράμπελα.

 

Ούτε ψύλλος

Διαβάσαμε μια ανακοίνωση των «Λεόντων» Αμαλιάδας. Πού σε πονεί και πού σε σφάζει ήτανε. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος