FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Τα φαβορί για τον τίτλο στον 5ο Όμιλο

Ημερομηνία: 02-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος του 5ου Ομίλου είχαμε δώσει τα προγνωστικά μας. Ως τώρα, αν και δεν έχουμε κλείσει ακόμα ούτε το μισό πρώτο γύρο, έχουμε πέσει μέσα στην υπόθεση του τίτλου. Εκ προοιμίου θα γίνει μάχη. Ούτε ο μάντης Κάλχας δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη. Εικασίες μπορεί να κάνει.

*Ο Αστέρας έχει το απόλυτο με τέσσερις νίκες σε 4 παιχνίδια. Λογικά είναι το πρώτο φαβορί. Προφανώς θα συνεχίσει επικεφαλής και την επόμενη αγωνιστική που πάει Λεωνίδιο. Είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές. Φτάνει δύσκολα στο γκολ στην Αμαλιάδα. Όμως νικάει έστω και με μισό γκολ. Έχει βγάλει εύκολο πρόγραμμα.

*Ο Πανηλειακός έχει βγάλει Βλαχιώτη και Καλαμάτα. Αν είχε κερδίσει τη «Μαύρη Θύελλα» θα ήταν καλά. Ας όψεται το χαμένο πέναλτι του Κρεββατά! Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια.

*Και η Καλαμάτα έχει βγάλει δύσκολο πρόγραμμα, αφού πέρασε από Πύργο και Βλαχιώτη. Δεν έχει δεχτεί γκολ, αλλά και δύσκολα σκοράρει! Είναι ψηλά στις εκτιμήσεις των ειδικών.

*Καλή ομάδα ο Αστέρας Βλαχιώτη, αλλά έχει τις λιγότερες ελπίδες από όλους τους παραπάνω. Η αποχώρηση άλλωστε του Τσίρκοβιτς από τον πάγκο της ομάδας κάτι δείχνει.

*Ως την επόμενη διακοπή (26/11) θα ανοίξει ο… ορίζοντας.

 

Βραχνέικα, Παναρκαδικός και Βάρδα

Κάναμε προχτές αναφορά για τις ομάδες που θα κινδυνεύσουν με υποβιβασμό στον όμιλο της Γ΄ Εθνικής που ανήκουν και οι τρεις ηλειακές ομάδες. Αναλύσαμε την πορεία πέντε ομάδων (Λεωνίδιο, Τσικλητήρας, Ληξούρι, Ζάκυνθος και Αχαϊκή). Συνεχίζουμε σήμερα με το Διαγόρα Βραχνεΐκων που έχει κάνει τρεις νίκες και μια ήττα. Έπαιξε όμως τους τρεις από τους τέσσερις αγώνες στο γήπεδό του. Δεν τον θεωρώ ικανό παρά το δυνατό ξεκίνημα να τα καταφέρει. Η συνέχεια θα το δείξει.

*Ο Παναρκαδικός είναι ικανός να καταφέρει την παραμονή, καθώς είναι ανώτερη απ’ όλες τις ομάδες που είναι κάτω απ’ αυτόν. Έχει δύο νίκες, δύο ήττες και θα τον δούμε στον Πύργο την Κυριακή.

*Ο Παμβουπρασιακός έχει βγάλει δύσκολο πρόγραμμα. Έχει παίξει μέσα με Βλαχιώτη κι έξω με Πύλο, Καλαμάτα. Βαρβάτο πρόγραμμα. Η ομάδα νικάει στο Ληξούρι την Κυριακή κι έρχεται στα συγκαλά της.

 

Ο Σταυρόπουλος στη Ζάκυνθο

Στο ματς Ζάκυνθος-Βλαχιώτης ορίστηκε να σφυρίξει ο Νίκος Σταυρόπουλος με βοηθούς τους Ασημακόπουλο, Καραμέρο. Εξάλλου, ο Στέλιος Κυριακάκης ορίστηκε παρατηρητής του πολύ Βεργέτη (Πύλος-Καλαμάτα) και ο Σταύρος Βασιλάκης του Γκιάφη (Αχαϊκή-Βραχνέικα).

 

Η πρεμιέρα Μαρκατωνάτου

Στη Σπάρτη έκανε και φέτος πρεμιέρα ο ρέφερι της Β΄ Εθνικής Μαρκαντωνάτος. Είχε μαζί του τον επίσης Ηλείο, Γιάννη Καραλή και το Ζακυνθινό Ψάρρη. Ζακυνθινός ήταν και ο πρώην Ηλείος, Άγγελος Αδαμόπουλος, που ήταν τέταρτος. Ο Γιώργος έδωσε ένα πέναλτι στο 8΄ στους γηπεδούχους αλλά το έχασαν! Έτσι το παιχνίδι του έγινε δύσκολο καθώς ο Παναιγιάλειος προηγήθηκε (0-1). Τελικά στο 85΄ οι Σπαρτιάτες ισοφάρισαν ενώ στο 24΄ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή. Πάρε το αυγό και κούρευτο που λέει ο λαός. Εκείνοι όσο και να σκούζουν δεν κάνουν τίποτε. Ο παρατηρητής διαιτησίας τι θα πει!

*Άλλο ένα τρίο (Σταυρόπουλος, Ασημακόπουλος, Λιάπης) από Ηλεία διεύθυνε το γυναικείο ματς της Πάτρας (Ίκαρος Πετρωτού-Πήγασος Θριασίου), ενώ ενδιάμεσα την περασμένη Τετάρτη πήγαν Κεφαλονιά για παιχνίδι μικτών οι Σταυρόπουλος, Κοιλιομενιάτης, Ασημακόπουλος, Λιάπης…

 

Σημαντικές κινήσεις

Θεωρούμε πολύ σημαντικές τις κινήσεις της τελευταίας μέρας των μεταγραφών. Τόσο ο Πέτρος Τσουκαλάς (Καβάσιλα) όσο και ο Γιάννης Ντάβαρης (Θύελλα), αλλά και ο Θανάσης Ασημακόπουλος (Δόξα) είναι πρώτες μεταγραφές. Δεν έχουμε γνώμη για τους Κότσιφα, Δανίκα που πήρε ο Ενιπέας. Ο τεχνικός Γκρίλλας γνωρίζει καλύτερα.

 

Τέλος και ο Καλλιακμάνης

Μετά το Στούπη, μας άφησε καιρούς και ο γκολκίπερ Καλλικαμάνης. Ουσιαστικά αποδυναμώθηκε η ομάδα του Πανηλειακού με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όμως οι υπεύθυνοι, που άφησαν την ομάδα με δύο τερματοφύλακες, ξέρουν περισσότερα και εν προκειμένω οι «Πυρσοί». Ο Πατρινός τερματοφύλακας επικαλέστηκε προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Όμως γνωστό σάιτ έχυσε τη χολή του. Ανέφερε πως ο παίκτης έφυγε για τον Αετό Πάτρας, επειδή δεν έπαιζε!

 

Ο Καρβάλιο

Την έκανε τη μεταγραφή η Ζάκυνθος. Πήρε τον κοσμογυρισμένο 33χρονο Καρβάλιο που είναι Πορτογάλος και πέρυσι έπαιξε στον Αχαρναϊκό. Παράλληλα, ενισχύθηκε με 4 παίκτες ο Τσικλητήρας Πύλου!

 

Ο Κόλλιας Πανηλειακός-Παναρκαδικός

Ο Κόλλιας (Αργολίδας) θα σφυρίξει την Κυριακή στον Πύργο, ενώ στο Λεωνίδιο-Αστέρας ρέφερι ορίστηκε ο Ρούτσης (Κορινθίας) και στην Κεφαλονιά (Ληξούρι-ΠΑΟΒ) ο Τσαγκαράκης (Αχαΐας).

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος