FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Τέτοιο πράγμα ποτέ!

Ημερομηνία: 14-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με την κλήρωση της Γ΄ Εθνικής , με το τερατούργημα του ομίλου που έφτιαξε ο εξυγιαντής Γραμμένος και η παρέα του, δεν πρόκειται να ασχοληθώ. Κλήρωση είναι άλλωστε, όπου όλοι θα παίξουν με όλους. Θα επιμείνω όμως για μια ακόμη φορά, γιατί ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος, σε αγαστή συνεργασία με τους υπολοίπους οι οποίοι, επίσης, βόλεψαν τις ομάδες τους έκανε τα πάντα ώστε να βολέψει τις ομάδες του. Ο Παναγιώτης Διακοφώτης λοιπόν έκανε έναν όμιλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ομάδων της Ρόδου! Ένα τερατούργημα έφτιαξε, ώστε να εξοντώσει οικονομικά τα σωματεία της Ηλείας και Αχαΐας.

*Πάντοτε γίνονταν μαγειρέματα, αλλά τέτοιο πράγμα ποτέ!

 

Πάει για κάτι καλό

Νιώθουμε μεγάλη απογοήτευση για το πρόβλημα του Αστέρα. Η ομάδα της Αμαλιάδας διέρχεται μεγάλη κρίση. Αν τώρα γίνει το θαύμα και ο νέος πρόεδρος, Ιάκωβος Κονδύλης, σε συνεργασία με το Γκάμαρη φέρουν αποτελέσματα και συγκροτηθεί μια ομάδα, ίσως πάρει τη θέση της αισιοδοξίας για το άμεσο μέλλον. Και να ξέρετε παίκτες υπάρχουν. Λεφτά υπάρχουν;

 

Η καινοτομία της προκήρυξης

Έχω μπροστά μου την προκήρυξη των φετινών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ. Άργησαν φέτος να την βγάλουν στο προσκήνιο οι σοφοί εγκέφαλοι της Διοργανώτριας. Προφανώς είχαν κάποια προβλήματα να αντιμετωπίσουν, π.χ. για τους προπονητές της Α1 Κατηγορίας! Η μεγάλη κατηγορία είναι η βιτρίνα κάθε Ένωσης. Προς τι, λοιπόν, η μείωση. Σχεδόν φτάσαμε τη Φωκίδα που έχει δέκα ομάδες και είναι ένας άγονος νομός και μικρός πληθυσμιακά.

 

Τα παράβολα

Παρά την τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει το λαό κι ως εκ τούτου τους παράγοντες, οι οποίοι είναι οι αιμοδότες του ποδοσφαίρου, τα παράβολα συμμετοχής των ομάδων είναι υψηλά για το τοπικό ποδόσφαιρο!

*Στα 370 ευρώ είναι η Α1 και Α2 Κατηγορία. Ίδιο παράβολο παρότι είναι διαφορετικές κατηγορίες, 270 ευρώ η Β΄ τοπική. Αρκετά ή λίγα; Αφήστε το Κύπελλο και τις παιδικές ομάδες!

 

Το σύστημα πλέι-οφ

Στην προκήρυξη κυριαρχούν τα πλέι-οφ σε όλες τις κατηγορίες. Πλέι-οφ και πλέι-άουτ παντού εκτός της Γ΄ Κατηγορίας, η οποία φθίνει συνεχώς και να δούμε φέτος πόσες και ποιες ομάδες θα μετάσχουν.

*Όσον αφορά τα πλέι οφ της Α1 Κατηγορίας, έπειτα από το βλακώδες σύστημα την τελευταία διετία, επιτέλους έγινε μια διόρθωση. Είναι ένα δάνειο από την ΕΠΣ Αχαΐας. Πάλι καλά.

 

Η υποδομή

Έχουν την ψευδαίσθηση στη Διοργανώτρια, ότι με το να υποχρεώνουν τις ομάδες της Α1 Κατηγορίας να διατηρούν ομάδα υποδομής, προσφέρουν υπηρεσία στο παραγωγικό ποδόσφαιρο. Έχουν δει κάτι τέτοιο όλα αυτά τα χρόνια;

*Τι κάνουν οι ομάδες; Δανείζονται μια παιδική ομάδα από ένα σύλλογο υποδομής και τελειώνουν, κοροϊδεύοντας τον εαυτό τους αλλά και την Ένωση που κάνει πως δεν καταλαβαίνει!

 

Εξαιρετική Βάρδα

Φιλικό ντέρμπι είχαμε προχτές, ανάμεσα σε Πανηλειακό και Παμβουπρασιακό. Πραγματικό ντέρμπι, που αν γίνει τέτοιο στο πρωτάθλημα, η κίτρινη κάρτα θα πάει σύννεφο! Η πράσινη ομάδα είναι έτοιμη να μπει στο πρωτάθλημα. Ξεκίνησε πρώτη, έκανε τις προσθήκες, έχει πετύχει στα φιλικά αρκετά πράγματα και θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Απόντος του Μίκι που περνάει τη δική του περιπέτεια (κι ευχόμαστε να είναι περαστική)την ομάδα κοούτσαρε ο Κουτσούμπας, προπονητής τερματοφυλάκων. Καλή εμφάνιση, παρά τις απουσίες Σιδέρη, Πέρι και Μικελάτου.

 

Επιθετικό πρόβλημα

Ο Πανηλειακός (τον οποίο χειροκρότησε ο κόσμος) είναι ένα κλικ πιο κάτω στην προετοιμασία, καθώς άργησε να συμπληρωθεί το δυναμικό, μετά την περσινή καλή περιπέτεια. Ήδη από το περσινό δυναμικό έχουν μείνει 5-6 παίκτες και οι άλλοι είναι νέοι. Μάλιστα, οι δύο ξένοι πρόσφατα εντάχτηκαν στην ομάδα, όπως και τα παιδιά από τον Αστέρα. Χρειάζεται πίστωση χρόνου και είναι θετικό πως θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 30 του μήνα.

*Υπάρχει ένα πρόβλημα στην επίθεση. Μιλάμε για κυνηγό κρούσης. Από τους υπάρχοντες μπορούν να το λύσουν είτε ο Μπαρμπαρούσης είτε ο Φώτης, είτε ο Π. Τσίγκρηλας που προς το παρόν είναι τραυματίας. Εκείνον τον Κέιλι, θα τον έπαιρνα με κλειστά μάτια.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος